2021.07.27, Kedd

Helyi hírek

Ismét egy autóval támogatja a székesfehérvári mentőállomást az Ivanics Csoport

2021.03.14

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel, és az újabb megkeresésnek eleget téve az Ivanics Csoport egy Ford személygépkocsit adott át az Országos Mentőszolgálat Fejér megyei Mentőszervezet Székesfehérvári Mentőállomása részére.

Fehérvár: önkormányzati segítség az oltások szervezésében a háziorvosoknak és a kórháznak

2021.03.12

Adminisztrációs segítséget nyújt Székesfehérvár Önkormányzata a Covid-19 fertőzés elleni védőoltás beadásában résztvevő háziorvosoknak és a kórháznak is, segítve ezzel az oltási program minél hatékonyabb végrehajtását. Az oltáshoz kapcsolódó adminisztrációs feladatok ellátásában jelenleg 27 fő vesz részt az önkormányzat koordinálásával.

Egyre több helyen alakítanak ki méhlegelőket Székesfehérváron

2021.03.10

A méhlegelők számát Székesfehérváron is folyamatosan növeli a Városgondnokság.

A nyár elején adnak át 13 kilométernyi új vasúti pályát a fővárosi agglomerációban

2021.03.08

Két évtized után először készül el az országban új nyomvonalon épülő pályaszakasz.

Fehérvár: elmarad a színház nőnapi meglepetés produkciója

2021.03.06

Elmarad a Vörösmarty Színház nőnapi meglepetés produkciója. A művészek a fehérvári intézményekben szerették volna megörvendeztetni a hölgyeket március 8-án, hétfőn. A korlátozások enyhítése után pótolják a műsort.

Haraszti duplájával bravúros döntetlent ért el a Paks Fehérváron

2021.03.04

Vert helyzetből sikerült visszajönnie a paksi együttesnek az NBI-ben.

"Én az életemnek akarok esélyt adni" – újabb fehérvári kisfilm az oltás mellett

2021.03.02

Egyetemista, kisvonat vezető, orvos és színházigazgató is szerepel Székesfehérvár oltásnépszerűsítő kampányának újabb kisfilmjében. A februárban indult sorozatban mesélnek arról, hogy miért döntöttek az oltás mellett.

Szabics Imre április 1-től átveszi a MOL Fehérvár FC irányítását

2021.02.27

36-szoros válogatott csatár március végéig még az osztrák válogatott másodedzőjeként látja el feladatait, ezt követően csatlakozik az együtteshez, szerződése 2024. június 30-ig szól.

Így épül ki a kerékpárút Székesfehérvár és a Balaton között

2021.02.23

Mintegy 26 kilométeren új nyomvonalon vezetett kerékpárút épül ki a települések között; a lakott területeken döntően meglévő utakból alakítanak ki bicikliutat.

Áramszünet lesz február 22-én két városrészben

2021.02.21

Több székesfehérvári utcában sem lesz áram.

Mesepályázatokat hirdetett a Vörösmarty Mihály Könyvtár Gyermekkönyvtára

2021.02.19

„Hogy érzed magad a koronavírus idején? Mit jelent számodra a bezártság érzése? Mi adhat reményt, s kínálhat megoldást?” – ezekre a kérdésekre várja a válaszokat mese formájában a pályázat.

Osztrák jégkorongliga - Győzelemmel kezdte a középszakaszt a Fehérvár

2021.02.17

A hajrát a hazaiak bírták jobban, és emberelőnyben Bartalis István kipattanóját Erdély vágta a kapuba.

Október végére elkészül a székesfehérvári Szent István Király Múzeum felújítása

2021.02.15

A megújuló múzeumépület a Királyok és szentek - Az Árpádok kora című kiállítással nyitja majd meg a kapuit.

Február 25-ig pályázhatnak a fiatalok az Alba Regia Ösztöndíjakra

2021.02.13

Székesfehérvár ismét meghirdette a városi fiatalokat támogató ösztöndíjpályázatait. A város honlapján közzétett kiírás szerint a középiskolások és a felsőoktatásban tanulók, valamint a hallgatói tanácsokban feladatot vállalók február 25-ig igényelhetik az Alba Regia Középiskolai Ösztöndíjat, az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíjat, illetve az Alba Regia Felsőoktatási Hallgatói Tanács Ösztöndíjat.

A Vasas otthonában jutott tovább a Fehérvár

2021.02.11

Az élvonalbeli bajnokság legutóbbi szezonjában második MOL Fehérvár FC 2-1-re nyert a másodosztályban a feljutásért harcoló Vasas vendégeként, ezzel a legjobb 16 közé jutott a labdarúgó Magyar Kupában.

Labdarúgó NB I - Az ezüstérem a tét a Fejér megyei rangadón

2021.03.13

Az ezüstérem a tét a Fejér megyei rangadón a Puskás Akadémia és a MOL Fehérvár FC között a labdarúgó OTP Bank Liga hétvégi, 26. fordulójában.

Huszonhárom esztendeje hunyt el a Vidi legendás csatára Májer Lajos

2021.03.11

A szomorú évfordulóról közösségi oldalán emlékezett meg MOL Fehérvár FC. Májer Lajos Sárbogárdon született, de 1972-től, 16 éves korától már a Vidi játékosa volt. A felnőttek között 1974-ben debütált és hamar a szurkolók kedvencévé vált „Matyi", az apró termetű jobbszélső.

Dunaújváros: A járványhelyzet miatti szigorítások következtében módosul a városházi ügyfélfogadás rendje

2021.03.09

A Polgármesteri Hivatalban legközelebb március 17-én, szerdán lesz ügyfélfogadás 8-12 óra és 13-16 óra között, valamennyi ügytípusban. Az ügyfélfogadás helyszíne a Városháza bejárata előtti terület, illetve a Díszterem. Szociális támogatási ügyekben az ügyfélfogadás helyszíne a Polgármesteri Hivatal "B" épületszárnya.

Virágos Székesfehérvár – írjon e-mailt, aki UPC-s címmel regisztrált a pályázatra

2021.03.07

Március elején megszüntette a szolgáltató a ...@upcmail.hu-ra vagy ...@chello.hu-ra végződő e-mail címeket és ezeken a fiókokon keresztül már nem lehet sem küldeni, sem fogadni leveleket. A Virágos Székesfehérvár pályázatra összesen 158-an regisztráltak ilyen végződésű címmel, így a Városgondnokság kéri, hogy aki ezen végződésű címmel jelentkezett, küldjön egy levelet az új címéről a viragok@varosgondnoksag.hu e-mailre, melyben a neve mellett lehetőség szerint szerepeljen a regisztrációs száma is.

Ezzel az új rendszerrel válik átláthatóbbá a vasúti forgalom

2021.03.04

A központi forgalomirányító rendszer (KÖFI) segítségével az állomási jelző- és biztosítóberendezéseket egy központból működtetik a teljes vonalon, a rendszer pedig folyamatos és pontos visszajelzést ad a berendezések állapotáról, valamint a közlekedő vonatok helyzetéről.

Segít a süti! - adományokkal támogathatjuk a kórháznak felajánlott meglepetéseket

2021.03.03

A Segít a süti akciót a SZÉNA Egyesület önkéntesei indították azért, hogy köszönetet és elismerést fejezzenek ki az édes meglepetéscsomagokkal a kórház dolgozóinak. A járvány harmadik, felfutó hullámában is folytatódik a program, amihez a legkisebb adományokat is örömmel fogadják.

Fejér termék 2021 – a Fejér megyei önkormányzat elismerésére várják március 31-ig a pályázatokat

2021.02.28

Az elismerés birtokosai jogosultak termékeik csomagolásán feltüntetni a Fejér Termék 2020 megjelölést, továbbá megjeleníthetik azt saját honlapjukon, hirdetéseikben, a Fejér Megyei Önkormányzat marketing tevékenysége mellett.

Koszorúzással emlékeztek a kommunizmus áldozataira Székesfehérváron

2021.02.26

Csütörtökön volt a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja. A rendkívüli járványügyi helyzet idén nem tette lehetővé a műsorral egybekötött hagyományos megemlékezést Székesfehérváron. Az Ötvenhatosok terén, az emlékműnél a nap folyamán többen helyeztek el koszorút.

A bajnokot kell megállítania a kupában a Vidinek

2021.02.22

Többek között Ferencváros-MOL Fehérvár FC rangadót is rendeznek a labdarúgó MOL Magyar Kupa hétközi nyolcaddöntőjében.

Elkezdték a tél végi parkfenntartási munkákat Fehérváron

2021.02.20

Több mint száz ember dolgozik a parkfenntartásnál, akiknek a többsége szakképzett dolgozó, hiszen korábban volt lehetőség oktatásra, és sokan elsajátították a szakmát.

Országszerte romlott a levegőminőség

2021.02.18

Székesfehérvár levegője kifogásolt minősítést kapott.

Jövő hét végéig bárki ingyen kipróbálhatja az új elektromos Ikarust Fehérváron

2021.02.16

A 12 méter hosszú, alacsonypadlós jármű maximum 84 utast tud szállítani, egy feltöltéssel 250 kilométert képes megtenni.

Az MTK érkezik a Sóstóra, visszavághat őszi vereségéért a Vidi

2021.02.14

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában az ötödik helyen álló MTK-t fogadja a MOL Fehérvár a MOL Aréna Sóstóban, vasárnap 17 órakor. A szezonban másodszor játszik a Vidi a fővárosiakkal, novemberben idegenben 3-1-re kikapott tőlük.

Dunaújváros új feladatot kap: a magyarországi nukleáris technológiai gyakorlati képzés és fejlesztés hazai központjává válik

2021.02.12

A nukleáris ipar gazdasági és technológiai kitörési pontot jelent Magyarország számára. Az ágazatban rejlő lehetőségek kiaknázásához a szakemberképzési és kutatás-fejlesztési kapacitások megerősítésére, rendszerbe foglalására van szükség. E folyamat kulcsszereplője lehet a Dunaújvárosi Egyetem, amelynek jövőképéről, fejlesztéséről egyeztettek a kormány képviselői az intézmény vezetőivel 2021. február 12-én, Dunaújvárosban.

Koronavírus - A legidősebbek oltása Székesfehérváron

2021.02.08

Atalai Zsuzsanna háziorvos vasárnap beadja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájából készített oltóanyagot egy idős férfinak a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház oltópontján 2021. február 7-én.