2020.02.19, Szerda

Helyi hírek

Egészségnapra várják a dunaújvárosiakat!

2017.03.07

2017. március 23-án, csütörtökön 9 és 15 óra között Egészségnapot szervez Lassingleitner Fruzsina önkormányzati képviselő a Sonar csapatával együttműködve.

Önmagát oszlatta fel a vértesacsai képviselő-testület

2017.03.03

Vértesacsán hét politikusból négyen szavaztak a képviselő-testület feloszlatása mellett – erről a Fejér megyei Vértesacsa község polgármestere adott tájékoztatást

Járdaépítésbe kezdett egy mezőfalvi vállalkozó

2017.03.01

Schneider István vállalkozónak köszönhetően közel egymillió forint értékű, térköves gyalogos út köti össze hamarosan a mezőfalvi központi buszmegálló járdáját és a SPAR üzletet.

Boszorkánytánccal űzték el a telet Mezőfalván

2017.02.27

Tavaszváró – télűző népi játékkal búcsúztatták a telet Mezőfalván. A kiszebábbal együtt tűzre vetették a rossz időt és a gondokat.

Dunaújvárosban járt a horvát nagykövet

2017.02.23

2017. február 22-én Cserna Gábor polgármester meghívására Dunaújvárosba látogatott Dr. Gordan Girlic Radman, Horvátország budapesti nagykövete, illetve Skenderovic Marin, a Horvát Idegenforgalmi Közösség vezetője annak érdekében, hogy a várossal való együttműködésről tárgyaljon.

Véradó mozgalom indult Dunaújvárosban

2017.02.16

2017. évtől kezdődően a dunaújvárosi Vöröskereszt elindította a „Dunaújvárosi Diákvér” nevű véradó mozgalmat, amely diákok százait vonhatja be a véradók táborába.

Adományosztás a HISZ dunaújvárosi szervezeténél

2017.02.14

A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának dunaújvárosi szervezete az Önkormányzattal együttműködve közel 200 nagycsaládos számára, valamint egyedül élő nyugdíjas rászorulónak osztott ki tartós élelmiszer csomagokat és téli ruhákat.

Bicskén is népszerűsítették a rendőri hivatást

2017.02.09

Fejér megyében újabb helyszínen – ezúttal Bicskén – várták a rendőrség munkatársai az érdeklődőket.

Nyílt napot tartottak az Enyingi Rendőrőrsön

2017.02.07

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2017. február 6-án délelőtt az Enyingi Rendőrőrsön, nyílt nap keretein belül tájékoztatták a megjelenteket a rendőri hivatásról, azon belül is a határvadász karrierről.

Hagyományőrző disznóvágás bicskei módra!

2017.01.30

2017. február 11-én Bicske város önkormányzata szeretettel vár mindenkit a II. Hagyományőrző Bicske Városi Disznóvágásra.

Székesfehérvár emléktáblát készíttetett az egykori polgármester tiszteletére

2017.01.24

Székesfehérvár egykori polgármesterének, dr. Saára Gyulának az emléktábláját dr. Cser-Palkovics András polgármester avatja január 27-én, pénteken 9 órakor. Az alkotást Pintér Balázs szobrászművész készítette, és a Kossuth utca 8. szám alatti épület homlokzatán helyezik majd el.

Tiszta vizet a pohárba! – Problémák Dunaújváros ivóvízellátásában

2017.01.16

Dunaújvárosban minden – a távfűtéssel és a melegvíz-szolgáltatással kapcsolatos – probléma megszűnt, és újra tökéletesen működnek a közszolgáltatások. Erről adott részletes tájékoztatást a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. (DVCSH) hőszolgáltatási üzemigazgatója hétfőn.

Megválasztották Alsószentiván új polgármesterét

2017.01.16

A Fejér megyei Alsószentiván községben a korábban alpolgármesteri hivatalban lévő Husvéth Imre (független) kapta a legtöbb szavazatot a vasárnapi időközi polgármester-választáson.

Egy fogságba esett hattyút kellett kiszabadítaniuk a tűzoltóknak

2017.01.10

A bajbajutott szárnyas kiszabadításának az érdekében a székesfehérvári hivatásos és a velencei önkéntes tűzoltók is a Velencei-tóhoz vonultak.

Megnyílt a jégpálya az Agárdi Popstrandon

2017.01.08

A Velencei-tónál található jégpályának a korcsolyázásra való alkalmasságáról szombat reggel a programok főrendezője adott tájékoztatást.

Ki kapja az idei Sándor Frigyes Díjat?

2017.03.04

A Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola égisze alatt működő Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány, Dunaújváros és térsége zenei életében végzett kiemelkedő munka elismerésére 2012-ben díjat alapított.

Több kisdiák is klórgáz mérgezést szenvedett Iváncsán

2017.03.02

Tizenhét gyerek klórgáz mérgezés következtében lett rosszul csütörtök délelőtt az iváncsai tanuszodában.

Biciklibarát irodaháznak örülhetnek a fehérvári kerékpározók

2017.02.27

Ma már egyre több irodaház nyújt olyan kényelmi szolgáltatásokat a kerékpárral közlekedő dolgozók számára, melyek megkönnyítik a kétkerekűvel való munkába járást. Magyarország legbiciklibarátabb irodaházainak listáján már egy fehérvári épület, a Panorama Offices is szerepel, ahol lehetőség van a kerékpárok tárolására.

Kincses Kultúróvoda 2017 címet nyert a székesfehérvári Szent Imre Óvoda

2017.02.24

2016 októberében második alkalommal hirdette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Kincses Kultúróvoda pályázatot abból a célból, hogy erősítse az óvodai és a kulturális intézményrendszer együttműködését, illetve elősegítse, hogy az óvodák egyre tudatosabban vegyék igénybe a kulturális intézmények kínálta lehetőségeket.

Móri gimnazisták képviselhetik Magyarországot az idei Iskolai Úszó Világbajnokságon

2017.02.16

Nem mindennapi sikert értek el a móri Táncsics Mihály Gimnázium diáklányai, hiszen ők képviselhetik Magyarországot a 2017. április 20-25. között Budapesten sorra kerülő ISF (Nemzetközi Iskolasport Szövetség) Úszás Iskolai Világbajnokságon.

Fényhíd is segíti a mezőfalvi polgárőröket

2017.02.15

Nagyobb biztonságot ad, valamint hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé az új műszaki berendezés.

Díjeső a dunaújvárosi Vállalkozók Bálján

2017.02.13

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara idén is jutalmazta az év vállalkozóit. Ebből az alkalomból a helyi gazdaság képviselői között egy közösségépítő bált is rendeztek.

Tanulmányi ösztöndíjpályázat indult Móron

2017.02.08

A Német Nemzetiségi Mór Önkormányzata a nemzetiségek jogairól szóló törvény alapján tanulmányi ösztöndíjat alapított a német nemzetiségi fiatalok részére. Az ösztöndíj anyagi hátterét a nemzetiségi önkormányzat saját költségvetéséből biztosítja.

Több ajánlatról is döntött a Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság

2017.02.02

2017. február elsején Dunaújvárosban ülésezett a gazdasági és területfejlesztési bizottság. Szabó Imre városfejlesztési igazgató a közgyűlési döntések után ajánlatot kért több tervező cégtől is.

Kültéri sportparkot kap Dunaújváros

2017.01.27

Két villámgyors döntéssel vette kezdetét Dunaújváros januári közgyűlése, ahol Cserna Gábor polgármester a testület elé tárta a Dunaferr Sportegyesület 50 milliós tartozását, valamint elfogadásra javasolta a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program nyertes pályázatát.

Tavasszal elstartolhat a Teleki belső homlokzatának teljes felújítása

2017.01.21

Pénteken megtartotta idei első ülését Székesfehérvár városának képviselő-testülete. Az ülésen határozat született a Teleki Blanka Gimnázium belső homlokzatának és nyílászáróinak cseréjéről. A több mint százmilliós munkát egy fehérvári cég nyerte el és legkésőbb tavasz elején kezdődnek a munkálatok.

Szentmisével, koszorúzással tisztelegtek a Don-kanyar áldozatai előtt

2017.01.16

A Don-kanyar és a II. világháború, valamint az azt követő politikai őrület áldozataira emlékeztek vasárnap, Mezőfalván.

Piknik télen – Természetesen, Etyeken!

2017.01.12

2013-ban új rendezvénysorozat indult Etyeken, mely megújult tematikával őrzi meg a Pincefesztivál és a Kezes-lábos fesztivál értékeit.

A téli időjárásban is mutatós a felújított tóvárosi sétány és park

2017.01.08

Helyszínbejárást tartott pénteken a felújított Tóvárosi sétányon dr. Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester, önkormányzati képviselő és Bozai István városgondnok. Az 56 millió forintos beruházás keretében többek között a legkorszerűbb ledes világítótestek üzemelnek, megújult a kosár- és focipálya, valamint számos padot és szemetest állítottak fel a közkedvelt közösségi téren.

Műfüves pályával gazdagszik a Bicskei Torna Club sporttelepe

2016.12.28

A lelátók és a telephez tartozó épületek is bővülnek és felújításon esnek át a Fejér megyei sportklubban.