2021.10.18, Hétfő

Helyi hírek

Itt az utolsó esély a Fradi megállítására az NBI-ben

2021.02.05

A fehérváriak egy győzelemmel még akár nyílttá tehetik az aranycsatát, vereség esetén már csak matematikai esélyük marad.

Székesfehérváron indul márciusban az Önkéntesség Magyarországi Éve 2021

2021.02.03

Tizenegy elkötelezett szervezet összefogása eredményeként jött létre az Önkéntesség Magyarországi Éve 2021. A szervezők célja, hogy minél többen csatlakozzanak a kezdeményezéshez, amelyet civil – kormányzati – üzleti szereplők szakmai összefogása mentén szerveznek meg. Az országos program megnyitója március 4-én lesz Székesfehérváron, hangzott el a szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Székesfehérváron folytatódik a Zöld busz mintaprojekt

2021.02.01

Székesfehérváron folytatódik a Zöld busz demonstrációs mintaprojekt. Hétfőtől egy hónapig egy elektromos meghajtású Ikarus City Pioneer típusú busz állt menetrend szerinti forgalomba.

Magyarország eddigi legnagyobb zöldmezős beruházása érkezik Fejér megyébe

2021.01.30

A dél-koreai SK Innovation 681 milliárd forintos fejlesztéssel új akkumulátorgyárat épít Iváncsán.

Benkő: Magyarország és Horvátország közös érdeke Közép-Európa biztonságának elősegítése

2021.01.28

Magyarország és Horvátország közös érdeke Közép-Európa biztonságának elősegítése, a Nyugat-Balkán békéjének biztosítása, az illegális migráció megállítása és kezelése - hangsúlyozta Benkő Tibor honvédelmi miniszter Mario Banozic horvát védelmi miniszterrel közösen tartott csütörtöki, székesfehérvári sajtótájékoztatóján.

Online beiratkozás és fiókközi kölcsönzés a fehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtárban

2021.01.26

A koronavírus-járvány idejére sem hagyta remek könyvek és online programok nélkül olvasóit a Vörösmarty Mihály Könyvtár. A sikeres Könyvet házhoz szolgáltatását most tovább bővítette az intézmény: a hét elejétől lehetőség van fiókközi kölcsönzésre és online beiratkozásra is.

A Noé-hegyi Szent István Borlovagrend főborásza vágott vincevesszőt

2021.01.24

Vince napján a szőlőtermelők figyelték az időjárást. Szép, napos idő esetén jó, ellenkező esetben rossz bortermést jósoltak.

Fény derülhet a Hunyadi-család származására

2021.01.22

Beazonosíthatóvá válhatnak a székesfehérvári királysírban lévő csontok között Mátyás király maradványai is.

Székesfehérváron is leadható szelektíven a használt étolaj az ALDI-nál

2021.01.20

Újabb zöld megoldást vezet be Magyarországon az ALDI. A Biofilter Környezetvédelmi Zrt.-vel kötött megállapodásnak köszönhetően mostantól már a használt étolaj visszagyűjtésére is lehetőség nyílik néhány kijelölt üzletnél. A tesztüzem 11 ALDI-nál indult el, három székesfehérvári üzlete közül a Szent Flórián körúti egységénél helyezett el szelektív étolaj gyűjtőt az áruházlánc.

Szerdán, Szent Sebestyén napján lesz Székesfehérvár fogadalmi miséje

2021.01.18

Január 20-án, szerdán, Szent Sebestyén napján lesz Felsőváros búcsúja, amely 1739 óta Székesfehérvár fogadalmi napja. A fogadalmi misét 10 órakor, a felsővárosi Szent Sebestyén-templomban Spányi Antal, megyés püspök celebrálja.

Január végén kezdődik Fehérváron a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelő teljes felújítása

2021.01.16

Kezdődik a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelőintézet teljes körű felújítása, akadálymentesítése és új eszközökkel, berendezésekkel történő felszerelése. A felújítást követően hét felnőtt háziorvosi és nyolc fogorvosi alapellátás lesz az épületben, ez utóbbiak egy része a Kégl György utcából költözik majd át.

Gyerekektől gyerekeknek - podcast-csatornát indított a fehérvári Hétvezér iskola

2021.01.13

Hétvezérségek címmel indított podcast-csatornát Balázs bácsi, azaz Mecsei Balázs közreműködésével a Hétvezér Általános Iskola. Az intézmény csatornáján a diákok egymásnak szánt könyvajánlói mellett iskolai műsorok, megemlékezések és versek is hallhatóak.

Online nyílt napot tart január 14-én, csütörtökön a Kodolányi János Egyetem

2021.01.11

Online nyílt napot szervez január 14-én, csütörtökön 16 órától a Kodolányi János Egyetem. Az intézmény három képzési helyen van jelen az országban, a tucatnyi alapszak mellett felsőoktatási szakképzéseket és mesterszakokat kínál a hallgatóknak. A nyílt napra regisztrálók

Sárbogárd is csatlakozott a rákgyógyító világsétához

2021.01.09

Minden résztvevő városnak kijelöltek egy időzónát, amikor sétálhat, és az egyes időzónák összessége adja ki a teljes 24 órás sétát.

Szoros meccsen nyert az Alba Fehérvár férfi kosárlabda csapat

2021.01.07

Az Alba Fehérvár hat ponttal győzte le a Kecskemét csapatát a férfi kosárlabda NB I mérkőzésén.

A Ferencváros otthonába látogat a Vidi vasárnap este

2021.02.04

Február 7-én, vasárnap este 18:30 órai kezdettel a Ferencváros otthonába látogat a MOL Fehérvár FC. Az FTC az eddigi 19 bajnokijából 14-et megnyert, 4 döntetlen mellett pedig 1 alkalommal szenvedett csak vereséget, így az első helyről várja a találkozót.

Elrajtolt a kivitelezés: a STRABAG munkájával válik teljessé a Székesfehérvárt elkerülő körgyűrű

2021.02.02

Megkezdődött a Székesfehérvárt délről elkerülő út építése.

Jelentős hiányt orvosol a Vereb-Vál-Gyúró-Etyek összekötésére épülő út

2021.01.31

A Speciálterv Építőmérnöki Kft. az új út tervezésekor figyelembe veszi a településen élők igényeit, emellett a környezetvédelem és a forgalombiztonság lesz a legfőbb szempont.

Így köti majd össze az M8-as az M7-es és az M6-os autópályát

2021.01.29

Tehermentesíti a 61-es, 62-es és 64-es utakat, továbbá segíti Fejér megyében a munkaerő mobilitását és a gazdaságélénkítést.

Jövő év végére készül el az Árpád-ház kutatóintézet és ideiglenes látogatóközpont Székesfehérváron

2021.01.27

A tervek szerint 2022 végére készül el az Árpád-ház kutatóintézet és ideiglenes látogatóközpont Székesfehérváron - jelentette be Vargha Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője a kivitelezés indulásáról tartott szerdai sajtótájékoztatóján.

Megújult az Arany János Iskola homlokzata és teteje - idén belső felújítás kezdődik

2021.01.25

Lezárult az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI felújításának első üteme, elsőként az épület homlokzata és tetőszerkezete újult meg. Idén a belső terek újulnak meg komplett gépészettel és a villamos hálózat felújításával együtt a Szekfű Gyula utcai épületben.

Változnak a Szekfű Gyula utcai fogorvosi és háziorvosi rendelések

2021.01.23

Február 1-jétől a Mészöly Géza utcai rendelőben várják a betegeiket az orvosok.

Férfi kosárlabda NB I - Fehérvári siker Sopronban

2021.01.21

Az Alba Fehérvár négy ponttal nyert a Sopron otthonában a férfi kosárlabda NB I alapszakaszának szerdai játéknapján.

Fehérvár: fasorfenntartási munkálatok miatt lesz forgalomkorlátozás a Hosszúsétatéren

2021.01.19

Január 21-22-én 8:00 és 14:00 között fasorfenntartási munkákat végez a Városgondnokság a Hosszúsétatéren. A parkolók lezárását már szerdán éjjel megkezdik és kérik a gépjármű tulajdonosokat, hogy a munkálatok ideje alattt ne a Hosszúsétatéren parkoljanak a gépkocsik védelme érdekében.

Ezek a kulturális fejlesztések várhatók idén az országban

2021.01.17

Már zajlik a Makovecz Imre életművét megőrző beruházási program, és 2021-ben megújul a Magyar Nemzeti Múzeum tagintézményeként a balácai római kori villagazdaság is.

Országos sasszámlálást tartanak a hétvégén

2021.01.15

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a nemzetipark-igazgatóságokkal és más civil szervezetekkel együttműködve péntektől vasárnapig szervezi meg az Országos Sasszinkront, a Magyarországon telelő ragadozómadarak éves számlálását.

MOL Magyar Kupa - Egy ágon a Ferencváros és a Fehérvár

2021.01.12

Már a nyolcaddöntőben találkozhat egymással a bajnoki címvédő Ferencváros és a tabellán második MOL Fehérvár FC a labdarúgó MOL Magyar Kupában.

Székesfehérvár felajánlotta segítségét Csíkszeredának a csütörtök esti tűzvész miatt

2021.01.10

Tűzvész pusztított csütörtökön este Csíksomlyó egyik lakónegyedében. A Székesfehérvár testvérvárosához, Csíkszeredához tartozó településen több mint kétszázan maradtak fedél nélkül. A város nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester vette fel a kapcsolatot Korodi Attila polgármesterrel, és felajánlotta Székesfehérvár Önkormányzatának anyagi támogatását, segítségét a tűzvész okozta károk enyhítésében, a helyreállítási munkákban.

Nagy csatában győzte le a Brassót a Dunaújváros

2021.01.08

A ráadás végén ó már csak 27 másodperc volt hátra a maximális öt percből, amikor eldőlt a bónuszpont sorsa.

Balatonakarattyánál ér össze két hazai kerékpáros nagyprojekt

2021.01.06

A NIF Zrt. beruházásaiban a kivitelezők a Budapest-Balaton kerékpáros összeköttetés összes szakaszán dolgoznak majd 2021-ben.