2022.01.28, Péntek

Helyi hírek

Szabadtéri kiállítás vezeti fel a katolikus világtalálkozót Székesfehérváron

2021.05.23

A kiállításon olyan grafikák, plasztikák, digitális munkák és festményrészletek kapnak helyet, melyek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus üzenetét hordozzák.

Használt házak: Székesfehérváron már 400 ezer forint felett az átlagos négyzetméterár

2021.05.20

A használt házaknál átlagosan 286 ezer forintos négyzetméterár jellemző idén, ami a legalacsonyabb a használt lakóingatlan típusok között.

Pünkösdi virágözön - gyógynövénytúra indul Bakonykútiba

2021.05.18

Ha az időjárás is kegyes lesz, pünkösdhétfőn gyűjtéssel egybekötött kirándulásra is elindulhatnak az érdeklődők Lencsés Rita gyógynövényszakértővel. Ezúttal Bakonykútiba tart a túra, ahol a tavasz végi virágzó természetben tölthetik meg a kosarakat a résztvevők, és kaphatnak praktikus tanácsokat a teák, szirupok, macerátumok elkészítéséhez és felhasználásához.

Koronavírus - Fiatalok oltása Székesfehérváron

2021.05.16

Egy fiatal megkapja a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagját a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban Székesfehérváron 2021. május 14-én. Országszerte 101 kórházi oltóponton oltják azokat a 16-18 éveseket, akik már regisztráltak és időpontot is foglaltak.

Jövő héttől normál ellátási rendben működnek a megyeszékhely bölcsődéi

2021.05.14

A járványügyi helyzet javulása lehetővé teszi, hogy május 17-én, hétfőtől a bölcsődék is visszaálljanak a normális működési rendbe.

Drónokkal is irtana szúnyogot a Lokímica Magyarország Székesfehérváron

2021.05.12

Tavaly július óta több lépcsőben tárgyalt már az Európai Unió és a WHO által támogatott és bevizsgált biológiai szúnyogirtó szert gyártó vállalat, a Lokímica Laboratories képviselőivel Székesfehérvár Önkormányzata. A találkozók alkalmával a város természet- és környezetvédelmi szakemberei megismerhették a cég által kifejlesztett védekező technológiát, sőt további képzési együttműködésekről is szó esett.

Orosz vakcinával is folytatódik az oltás Fehérváron

2021.05.10

Beoltanak egy nőt az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagjával a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban Székesfehérváron 2021. május 10-én.

Nyári színházként nyit a Vörösmarty Színház

2021.05.08

A nagyszínház júniusban nyitja meg kapuit, amikor három alkalommal a mentőszolgálat és a székesfehérvári kórház dolgozóinak tartanak zártkörű előadásokat.

Hétfőtől újra kinyit a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ

2021.05.06

A vonatkozó jogszabályokra figyelemmel a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) Fürdő sori székhelye és telephelyei – az Öreghegyi Közösségi Ház, a Felsővárosi Közösségi Ház, a Közösségi Központ – Feketehegy Szárazréti Kultúrudvar, a Királykút Emlékház, a Kisfaludi Közösségi Ház, a Vízivárosi Közösségi Klub, a Felsővárosi Alkotóház és a Csalai Közösségi Tér – május 10-től, hétfőtől ismét látogathatók

Vasárnap egy időben játszanak az ezüst- és bronzéremért küzdő csapatok

2021.05.04

A Paks Kisvárdán lép pályára, a bronzérméhez a Vidi diósgyőri veresége is kellene.

Koronavírus - Moderna-szállítmány érkezett Székesfehérvárra

2021.04.30

A Moderna amerikai biotechnológiai cég újonnan érkezett koronavírus elleni vakcinái a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályán Székesfehérváron 2021. április 29-én.

A Masterplast közel 4,5 milliárdért szállít védőruhákat az egészségügynek

2021.04.28

A Masterplast Nyrt. 2021 szeptemberéig 4,464 milliárd forint összértékben szállít minőségi tanúsítvánnyal rendelkező védőruhát a magyar egészségügy részére - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A könyvtárosokat ünnepelték Dunaújvárosban

2021.04.26

Barta Endre és Mezei Zsolt alpolgármesterek, valamint Szántó Péter a kulturális bizottság elnöke a Könyvtárosok Világnapja alkalmából egy-egy szál virággal köszöntötték a József Attila Könyvtár dolgozóit. Az intézmény munkatársai már nagyon várják, hogy a könyvtár teljes egészében megnyissa kapuit az olvasók előtt.

Folytatódik az új rendszerű lomtalanítás Dunaújvárosban

2021.04.24

Május 1-jén, szombaton a Római városrészben folytatódik az új rendszerű lomtalanítási akció. 7 és 15 óra között a Domanovszky téren, a Fay András utcában és a Pajtás utcában lesznek gyűjtőkonténerek, ahová a városlakók elhelyezhetik a már feleslegessé vált, kidobásra ítélt használati tárgyaikat.

Virágos Székesfehérvár – mintegy 700 komposztkeretet oszt ki a Városgondnokság

2021.04.22

Elkezdődött azoknak a komposztkereteknek a kiosztása, melyet a Virágos Székesfehérvárért programban résztvevő családi házban élők pályázhattak meg még tavaly szeptemberben. A Városgondnokság csütörtökön 678, a fehérvári Karsai Holding által gyártott, újrahasznosított műanyagból készült komposztkeretet oszt ki.

Indul az idei út- és járdafelújítási program – munkaterület-átadások több városrészben

2021.05.22

Csütörtökön több városrészben is munkaterület-átadásokra került sor. A 2021. évi útfelújítási program keretében kezdheti meg a fejlesztéseket a Városgondnokság. Vízivárosban és az ’író utcákban’ járdafelújítások lesznek, az Álmos vezér és a Töhötöm utcák csomópontjában kopóréteg-cserét végeznek, a Rádió lakótelepen pedig szintén járdafelújítás indul, illetve folytatódik a sétány építése.

Május 27-től új helyszínen működik a kórházon belül az oltópont Fehérváron

2021.05.19

Jövő csütörtöktől – továbbra is a kórházon belül, de – új helyszínen működik tovább az oltópont. A Seregélyesi úti teherporta felől lehet majd megközelíteni a Lujza épületet, ahol változatlan nyitvatartással várják az oltásra érkezőket.

Városszerte folyamatosak a tavaszi munkálatok Dunaújvárosban

2021.05.17

Negyedik hete tartanak a tavaszi fűnyírási munkálatok a város minden pontján. A DVG Zrt. munkatársai emellett a különböző tereprendezési és csinosítási feladatokat is folyamatosan végzik városszerte. Most még kaszálnak, de pár héten belül már virágosítanak - a cél a rendezett környezet kialakítása lesz.

A dunaújvárosi Béke II. városrészben folytatódik a lomtalanítás

2021.05.15

Szombaton 7 és 15 óra között a Béke II. városrészben folytatódik az új rendszerű lomtalanítási akciósorozat.

Illegális szeméthegytől szabadította meg Dunaújvárost a MAVIR

2021.05.13

Az önkormányzathoz hasonlóan a MAVIR is hosszú évek óta szélmalomharcot vív az illegális szemetelőkkel szemben.

Területi Innovációs Platformot alapítottak a Dunaújvárosi Egyetemen

2021.05.11

Területi Innovációs Platformot alapítottak kedden a Dunaújvárosi Egyetemen a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakpolitikai támogatásával.

Dunaújvárosban május 15-től életbe lép a finomhangolt menetrend

2021.05.09

A lehető legtöbb lakossági igényt figyelembe véve elkészült a március 1-jén bevezetett autóbusz menetrend finomhangolása.

A médiatanács elfogadta a Székesfehérvár 96,1 MHz helyi frekvencia használatára vonatkozó pályázati felhívás tervezetét

2021.05.07

A testület legfrissebb határozatai a szükséges hitelesítési és adminisztrációs átfutási idő után lesznek nyilvánosak.

Végéhez közeledik a népszerű strand partfal rehabilitációja - galéria

2021.05.05

Megmutatták, hol tart a Colas és a SWIETELSKY által végzett nagy volumenű vízparti projekt.

Vasárnap reggeltől védettségi igazolvánnyal látogatható a Csitáry uszoda Fehérváron

2021.05.02

A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldását szabályozó rendelet értelmében 2021. május 2-ától a Csitáry G. Emil Uszoda kinyit és látogathatóvá válik. Nem versenysportoló 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal mehetnek be az uszodába!

Bécs és Székesfehérvár felé is leágazhat majd a Budapest-Varsó gyorsvasút - videó

2021.04.29

320 kilométer/óra sebességre is felgyorsulhatnak majd a járatok.

Fehérvár: Öreghegyen és Maroshegyen még május végéig cseréli a szelektív kukákat a Depónia

2021.04.27

Akik ezekben a városrészekben laknak május 31. után, a többi fehérvári családi házas övezetben lakók pedig április 30. után személyesen is át tudják venni az új edényeket a Depónia Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán, ha elmaradt a csere.

Székesfehérvár: igazgatói megbízások a Zenekarnál, a Balett Színháznál és a HSZI-nél

2021.04.25

Három intézmény jövőbeni szakmai munkáját meghatározó döntés született meg a mai napon: lezárultak az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, illetve a Székesfehérvári Balett Színház igazgatói feladatainak ellátására kiírt pályázatok, valamint jövő év végéig meghosszabbításra került a Humán Szolgáltató Intézet vezetőjének megbízása.

Hamarosan indul a gyártás az Épszerk-Pannónia Invest Kft. új üzemében

2021.04.23

A projekt megvalósításával az építőipar legégetőbb problémájára, a szakképzett munkaerő hiányára teremti meg a választ az Épszerk-Pannónia Invest Kft.

Tovább folytatódnak az oltások a megyeszékhelyen

2021.04.21

Egy nőt beoltanak az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) második adagjával a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban Székesfehérváron 2021. április 21-én.