2019.11.20, Szerda

Helyi hírek

Fényhíd is segíti a mezőfalvi polgárőröket

2017.02.15

Nagyobb biztonságot ad, valamint hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé az új műszaki berendezés.

Díjeső a dunaújvárosi Vállalkozók Bálján

2017.02.13

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara idén is jutalmazta az év vállalkozóit. Ebből az alkalomból a helyi gazdaság képviselői között egy közösségépítő bált is rendeztek.

Tanulmányi ösztöndíjpályázat indult Móron

2017.02.08

A Német Nemzetiségi Mór Önkormányzata a nemzetiségek jogairól szóló törvény alapján tanulmányi ösztöndíjat alapított a német nemzetiségi fiatalok részére. Az ösztöndíj anyagi hátterét a nemzetiségi önkormányzat saját költségvetéséből biztosítja.

Több ajánlatról is döntött a Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság

2017.02.02

2017. február elsején Dunaújvárosban ülésezett a gazdasági és területfejlesztési bizottság. Szabó Imre városfejlesztési igazgató a közgyűlési döntések után ajánlatot kért több tervező cégtől is.

Kültéri sportparkot kap Dunaújváros

2017.01.27

Két villámgyors döntéssel vette kezdetét Dunaújváros januári közgyűlése, ahol Cserna Gábor polgármester a testület elé tárta a Dunaferr Sportegyesület 50 milliós tartozását, valamint elfogadásra javasolta a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program nyertes pályázatát.

Tavasszal elstartolhat a Teleki belső homlokzatának teljes felújítása

2017.01.21

Pénteken megtartotta idei első ülését Székesfehérvár városának képviselő-testülete. Az ülésen határozat született a Teleki Blanka Gimnázium belső homlokzatának és nyílászáróinak cseréjéről. A több mint százmilliós munkát egy fehérvári cég nyerte el és legkésőbb tavasz elején kezdődnek a munkálatok.

Szentmisével, koszorúzással tisztelegtek a Don-kanyar áldozatai előtt

2017.01.16

A Don-kanyar és a II. világháború, valamint az azt követő politikai őrület áldozataira emlékeztek vasárnap, Mezőfalván.

Piknik télen – Természetesen, Etyeken!

2017.01.12

2013-ban új rendezvénysorozat indult Etyeken, mely megújult tematikával őrzi meg a Pincefesztivál és a Kezes-lábos fesztivál értékeit.

A téli időjárásban is mutatós a felújított tóvárosi sétány és park

2017.01.08

Helyszínbejárást tartott pénteken a felújított Tóvárosi sétányon dr. Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester, önkormányzati képviselő és Bozai István városgondnok. Az 56 millió forintos beruházás keretében többek között a legkorszerűbb ledes világítótestek üzemelnek, megújult a kosár- és focipálya, valamint számos padot és szemetest állítottak fel a közkedvelt közösségi téren.

Műfüves pályával gazdagszik a Bicskei Torna Club sporttelepe

2016.12.28

A lelátók és a telephez tartozó épületek is bővülnek és felújításon esnek át a Fejér megyei sportklubban.

Karácsonyi kórushangverseny szórakoztatta a nagyérdeműt

2016.12.22

Teltház alakult ki a József Attila Művelődési Központ színháztermében Sárbogárdon, az Advent negyedik vasárnapján Huszics Vendel Kórus szervezésében megtartott hagyományos karácsonyi koncert kezdetére.

Szeretetkarácsonyt tartottak Sárbogárdon

2016.12.20

December 15-én délután került megrendezésre az immár hagyományosnak mondható városi szeretetkarácsony a József Attila Művelődési Központban.

Sárbogárdi hölgyeket jutalmazott a Magyar Vöröskereszt

2016.12.15

Két sárbogárdi kolléganőt részesített elismerésben a Magyar Vöröskereszt a Véradók napja alkalmából.

20 év emlékét őrzi egy csillényi magyar – francia barátság

2016.12.13

A Baracson kiállított csillében több mint húsz év magyar - francia barátság és emberi kapcsolat jelképét avatták. A csille űrmértéke nagyjából 0.6-0.8 köbméter.

Sárbogárdon már felkészültek a havazásra

2016.12.09

A téli időjárásban több célra bevethető városi munkagéppel bővült a DÉSZOLG Kft. Sárbogárdi Kirendeltség gépparkja.

Adományosztás a HISZ dunaújvárosi szervezeténél

2017.02.14

A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának dunaújvárosi szervezete az Önkormányzattal együttműködve közel 200 nagycsaládos számára, valamint egyedül élő nyugdíjas rászorulónak osztott ki tartós élelmiszer csomagokat és téli ruhákat.

Bicskén is népszerűsítették a rendőri hivatást

2017.02.09

Fejér megyében újabb helyszínen – ezúttal Bicskén – várták a rendőrség munkatársai az érdeklődőket.

Nyílt napot tartottak az Enyingi Rendőrőrsön

2017.02.07

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2017. február 6-án délelőtt az Enyingi Rendőrőrsön, nyílt nap keretein belül tájékoztatták a megjelenteket a rendőri hivatásról, azon belül is a határvadász karrierről.

Hagyományőrző disznóvágás bicskei módra!

2017.01.30

2017. február 11-én Bicske város önkormányzata szeretettel vár mindenkit a II. Hagyományőrző Bicske Városi Disznóvágásra.

Székesfehérvár emléktáblát készíttetett az egykori polgármester tiszteletére

2017.01.24

Székesfehérvár egykori polgármesterének, dr. Saára Gyulának az emléktábláját dr. Cser-Palkovics András polgármester avatja január 27-én, pénteken 9 órakor. Az alkotást Pintér Balázs szobrászművész készítette, és a Kossuth utca 8. szám alatti épület homlokzatán helyezik majd el.

Tiszta vizet a pohárba! – Problémák Dunaújváros ivóvízellátásában

2017.01.16

Dunaújvárosban minden – a távfűtéssel és a melegvíz-szolgáltatással kapcsolatos – probléma megszűnt, és újra tökéletesen működnek a közszolgáltatások. Erről adott részletes tájékoztatást a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. (DVCSH) hőszolgáltatási üzemigazgatója hétfőn.

Megválasztották Alsószentiván új polgármesterét

2017.01.16

A Fejér megyei Alsószentiván községben a korábban alpolgármesteri hivatalban lévő Husvéth Imre (független) kapta a legtöbb szavazatot a vasárnapi időközi polgármester-választáson.

Egy fogságba esett hattyút kellett kiszabadítaniuk a tűzoltóknak

2017.01.10

A bajbajutott szárnyas kiszabadításának az érdekében a székesfehérvári hivatásos és a velencei önkéntes tűzoltók is a Velencei-tóhoz vonultak.

Megnyílt a jégpálya az Agárdi Popstrandon

2017.01.08

A Velencei-tónál található jégpályának a korcsolyázásra való alkalmasságáról szombat reggel a programok főrendezője adott tájékoztatást.

Korszerűsítették a dunaújvárosi kórház telefonos előjegyzési rendszerét

2016.12.27

Ezáltal a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet betegei számára is elérhetővé válik a telefonos szolgáltatás.

Ünnepi hangulatot csempésztek az időseket gondozó otthonokba

2016.12.21

Van az úgy, mikor egy jó szó, egy kedves mosoly, egy pillanatnyi odafigyelés többet ér ezer nagy ajándéknál. Ennek tudatában köszöntötték dalaikkal a mezőfalvi és nagyvenyimi kórusok az idős otthonokat.

Nemzedékek találkoztak a nagyvenyimi ünnepségen

2016.12.17

December 15-én, a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskolában iskolások és óvodások a műsorukkal kívántak boldog karácsonyt az időseknek.

Ismét egy nyugdíjba vonuló gazda kapta a Bokodi Sándor-díjat

2016.12.14

Az ország megújulása csak a magyar falvak, a magyar vidék megújulásával együtt valósulhat meg – jelentette ki Nagy István a Bokodi Emléknapon, Mányban. Emellett hozzátette, hogy az ifjúság számára példaképekre is szükség van.

Fitneszőrületbe iktatott jótékonykodás Baracson

2016.12.12

György Viktorért az egész környék összefogott. Háromhetes kezelést finanszíroznak számára a felajánlásokból. A jótékonysági akcióban résztvevők közös tornázással támogatták ezt a kezdeményezést.

Új parkoló szolgálja a szülők és gyerekek kényelmét

2016.12.07

Közel harminc férőhelyes parkoló átadására került sor kedden délelőtt a maroshegyi óvodánál. A teljes beruházás – az út és járda, a csapadékcsatorna, a parkosítás és a közvilágítás – kivitelezését saját forrásból, a Saára Gyula-program keretében finanszírozta a város bruttó 17 millió 400 ezer forint értékben.