2021.01.24, Vasárnap

Helyi hírek

Koronavírus - Operatív törzs: december végén kezdődhet az egészségügyi dolgozók oltása

2020.12.18

Galgóczi Ágnes arra kérte az embereket, kerüljék a zsúfolt helyeket, tartsák be a maszkviselési, higiéniai szabályokat.

A HM ajándékokat juttatott el a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ gyermekotthonaiban lakóknak

2020.12.16

A Honvédelmi Minisztérium karácsonyi adománygyűjtés keretében felajánlott ajándékokat juttatott el a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ fenntartásában működő gyermekotthonok lakóinak, amelyeket szerdán, Székesfehérváron Ruszin Romulusz humánpolitikáért felelős helyettes államtitkár adott át a gyerekeknek.

Fejér megyét is eléri az időseket segítő könyvgyűjtő mozgalom

2020.12.14

A begyűjtött példányokat átválogatják, fertőtlenítik, bedobozolva néhány hétig pihentetik, utána kerülnek ki a megyei szociális otthonokba.

A fehérvári vonalon lépett szintet a magyar vasút - videóval

2020.12.12

Az egységes európai vonatbefolyásoló rendszer elsődleges rendeltetése a vasút biztonságának garantálása a legkülönbözőbb üzemi helyzetekben.

A végén nyerték meg a meccset a fehérvári hokisok Ausztriában

2020.12.11

A záróharmad három magyar góljára már nem érkezett válasz.

Fejér megyei családok is kapnak ajándékot a katasztrófavédelemtől

2020.12.10

A százötven dobozba minden hivatásos tűzoltólaktanya nevében csomagoltak ajándékokat, köztük füst- vagy szén-monoxid-érzékelőt.

Budapest-Balaton kerékpárút: megvan egy székesfehérvári szakasz kivitelezője

2020.12.09

A tervezett 1,76 kilométer hosszú útvonal a Székesfehérvár Kisfalud városrészén fog vezetni a 8116 jelű út déli oldalán egy új vasúti átjáró létesítésével.

Székesfehérváron csökken a koronavírus-koncentráció a szennyvízben

2020.12.08

Csökkenő tendenciát és mérsékelt szintet mutat a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja Székesfehérváron, erről informál a Népegészségügyi Központ a 49. hét adatai alapján. A kedvező tendencia fenntartásához továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása, figyelmeztet a központ.

Fehérvár: polgármesteri köszönet az önkéntesek nemzetközi napján

2020.12.05

"Az önkéntesek nemzetközi napján azoknak a fehérvári embereknek szeretnék hálás szívvel köszönetet mondani, akik az élet több területén munkájukkal, személyes példamutatásukkal segítik városunkat, akik önzetlenül törődnek másokkal, segítenek másoknak." - írta közösségi oldalán Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. A világnap célja felhívni az önkéntesség stratégiailag is pozitív hatásaira a figyelmet.

A második adventi gyertyagyújtásra készül Székesfehérvár vasárnap 17 órakor

2020.12.04

Folytatódnak az ünnepváró programok Székesfehérváron. A második adventi gyertyagyújtást vasárnap 17 órától ismét élőben közvetítik a Városháza Díszterméből. Szenteste napjáig minden nap lesz online adventi színpad és adventi naptár meglepetésprodukciókkal, illetve ünnepi pompába öltözött történelmi Belváros is.

Elektromoshálózat-felújítás miatt áramszünet lesz Feketehegy-Szárazréten

2020.12.03

Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan december 7-én, hétfőn Feketehegy-Szárazrét több utcájában áramszünet lesz. Az üzemszünet miatt a lakosság megértését kérik.

Együttműködés a kamarával Székesfehérvár gazdaságáért

2020.12.02

Székesfehérvár gazdaságáról, a vállalkozások jelenlegi helyzetéről, valamint a helyi adókról is szó esett azon a megbeszélésen, amelyen dr. Cser-Palkovics András polgármester és Belegrai Péter, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke a jövőbeni együttműködésről is tárgyalt.

3,5 milliárd forintból fejleszti az IBM a székesfehérvári központját

2020.12.01

Az IBM 3,5 milliárd forintból, 1 milliárd forintos állami támogatással fejleszti a székesfehérvári informatikai központját - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a beruházás hétfői sajtótájékoztatóján Székesfehérváron.

Advent első hétvégéjére ünnepi fényekbe öltözött Székesfehérvár

2020.11.30

Székesfehérvár ünnepváró hagyományainak fontos részei az adventi hétvégék a Belvárosban. Idén a járványhelyzet miatt sajnos a megszokott programok kimaradnak, de amit lehet – igazodva a rendkívüli körülményekhez -, megtartanak. Szombaton késő délután a Városház tér és a fehérváriak közös karácsonyfáján felgyúltak az ünnepi fények.

Karácsonyi adománygyűjtő akció lesz hétvégén - a Magyar Élelmiszerbank segíti a rászorulókat

2020.11.27

Székesfehérváron a Szent Flórián körúton és a Holland fasoron található Aldi-ban, mindkét Tesco-ban, valamint az Auchan-ban és a Metro-ban gyűjtenek november 27-én, pénteken 14 és 18 óra között, illetve november 28-án, szombaton és 29-én, vasárnap 8 és 18 óra között. Az élelmiszeradományokat karitatív szervezeteken keresztül juttatnak el a rászorulóknak.

44 lőszert találtak eddig Székesfehérvár határában az Aranybulla mellett

2020.12.17

Összesen 44 lőszert találtak Székesfehérvár külterületén a tűzszerészek. Az Aranybulla-emlékmű környékén a héten kezdődött lőszermentesítés során tegnap reggel kettő, a nap végére 24 lőszert tártak fel a szakemberek. A katonai tűzszerészek érkezéséig a Közterület-felügyelet munkatársai és az Alba Regia Polgárőr Egyesület tagjai biztosították a területet.

Az öröm gyertyája is fellobbant Székesfehérvár adventi koszorúján

2020.12.14

A harmadik adventi gyertyagyújtást közvetítették élőben a Városháza Díszterméből vasárnap este. Az öröm lángját Sohonyai Edit író, a Székesfehérvári Szenátus tagja és Tóth Tamás, a Prohászka Templom esperes-plébánosa gyújtották meg, és osztották meg adventi gondolataikat az elcsendesedés és a lényeglátás fontosságáról.

Az átlagjövedelem növekedése Fejér megyében volt a legalacsonyabb

2020.12.13

Viszont az ingatlanok átlagárának emelkedése is csak 2 százalékos volt a megyében.

Ezek a csapatok jöhetnek Fehérvárra jövőre az U21-es foci Eb-n

2020.12.11

A hazai rendezésű Eb-n a magyar válogatott a kispesti Bozsik Arénában, illetve Székesfehérváron játssza majd csoportmérkőzéseit.

Sikeres volt a „Gólyafészek” adománygyűjtő akciója

2020.12.10

Az iskolakezdés előtti időszakban, nyár végén hirdettek először jótékonysági akciót, akkor iskolatáskákat, tanszereket gyűjtöttek.

Három új mobilkonténer segíti a Kríziskezelő Központ munkáját

2020.12.09

Kettő, összesen 12 ággyal és egy fürdőszobával, toalettel felszerelt konténer segíti a Kríziskezelő Központ munkáját a járványhelyzetben. A lehetőség biztosítja az izolációt többek között a késő éjszakai, hajnali órákban érkező hajléktalanok, vagy a kórházból, illetve a menhelyet egy rövid időszakra elhagyók, majd visszatérők számára.

Mammográfiai szűréseket szerveznek Fejér megyében

2020.12.08

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Székesfehérváron élő hölgyeket. Dunaújvárosban szűrőkamionban biztosítják a vizsgálatot.

A napi járóbeteg ellátást segítik a fehérvári MH 43. ezred katonái

2020.12.07

Előfordul, hogy napi kétszáz fős betegforgalom mellett segítik a napi járóbeteg ellátást az ajkai Magyar Imre Kórházban a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonái.

Szirénapróbák december 7-én

2020.12.04

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható szirénapróba december 7-én, hétfőn.

Osztrák jégkorongliga - Megint kikapott a Fehérvár Salzburgban

2020.12.03

A Hydro Fehérvár AV19 4-3-as vereséget szenvedett a Red Bull Salzburg otthonában az osztrák jégkorongliga keddi játéknapján.

Dunántúli Vízművek: Súlyos problémákat okoz a felelőtlenül kiöntött ételolaj

2020.12.02

Hiába tudja a lakosság szinte egésze, hogy a szennyvízelvezetés és -tisztítás megfelelő működéséhez a szolgáltatók mellett a felhasználóknak is felelősen kell viselkednie, és hogy a zsiradékok és ételmaradékok dugulást okoznak a hálózatban, mégis minden harmadik ember a lefolyóba önti a fáradt, használt olajat – derült ki a Dunántúli Regionális Vízmű felméréséből. Kitöltők szerint ezen csak a megfelelő edukáció segíthet, mint amilyen a vállalat csatornaillemtan-kampánya is.

Dunaújvárosi bravúr az NB II-ben

2020.12.01

A Dunaújváros 26-26-os, bravúros döntetlent elérve tartotta otthon az egyik pontot, amivel feljött a tabella hatodik helyére.

Visszaállnak a hétvégi kamionstop általános szabályai

2020.11.30

A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozása a november 28-i hétvégétől kezdődően az általános szabályok szerint lesz érvényben. A kamionok szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig nem közlekedhetnek a hazai közutakon.

Gyulai Memorial - Július 6-án lesz a jövő évi verseny

2020.11.27

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) kiadta második számú egynapos sorozatának, a Kontinentális Kör Arany versenyeinek 2021-es naptárát, amely szerint a Gyulai István Memorialt július 6-án rendezik meg Székesfehérváron.

Új erdősávok a Fehérváron - 27.500 csemetét ültetnek a napokban

2020.11.26

Több mint 9 hektár új erdőt telepít Székesfehérváron az elkövetkezendő héten a Városgondnokság és a VADEX. Így a most ültetendő, többnyire tölgy és szil összetételű területekkel összesen 12 hektár új erdővel gazdagodik Székesfehérvár közössége.