2021.10.21, Csütörtök

Helyi hírek

A napi járóbeteg ellátást segítik a fehérvári MH 43. ezred katonái

2020.12.07

Előfordul, hogy napi kétszáz fős betegforgalom mellett segítik a napi járóbeteg ellátást az ajkai Magyar Imre Kórházban a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonái.

Szirénapróbák december 7-én

2020.12.04

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható szirénapróba december 7-én, hétfőn.

Osztrák jégkorongliga - Megint kikapott a Fehérvár Salzburgban

2020.12.03

A Hydro Fehérvár AV19 4-3-as vereséget szenvedett a Red Bull Salzburg otthonában az osztrák jégkorongliga keddi játéknapján.

Dunántúli Vízművek: Súlyos problémákat okoz a felelőtlenül kiöntött ételolaj

2020.12.02

Hiába tudja a lakosság szinte egésze, hogy a szennyvízelvezetés és -tisztítás megfelelő működéséhez a szolgáltatók mellett a felhasználóknak is felelősen kell viselkednie, és hogy a zsiradékok és ételmaradékok dugulást okoznak a hálózatban, mégis minden harmadik ember a lefolyóba önti a fáradt, használt olajat – derült ki a Dunántúli Regionális Vízmű felméréséből. Kitöltők szerint ezen csak a megfelelő edukáció segíthet, mint amilyen a vállalat csatornaillemtan-kampánya is.

Dunaújvárosi bravúr az NB II-ben

2020.12.01

A Dunaújváros 26-26-os, bravúros döntetlent elérve tartotta otthon az egyik pontot, amivel feljött a tabella hatodik helyére.

Visszaállnak a hétvégi kamionstop általános szabályai

2020.11.30

A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozása a november 28-i hétvégétől kezdődően az általános szabályok szerint lesz érvényben. A kamionok szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig nem közlekedhetnek a hazai közutakon.

Gyulai Memorial - Július 6-án lesz a jövő évi verseny

2020.11.27

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) kiadta második számú egynapos sorozatának, a Kontinentális Kör Arany versenyeinek 2021-es naptárát, amely szerint a Gyulai István Memorialt július 6-án rendezik meg Székesfehérváron.

Új erdősávok a Fehérváron - 27.500 csemetét ültetnek a napokban

2020.11.26

Több mint 9 hektár új erdőt telepít Székesfehérváron az elkövetkezendő héten a Városgondnokság és a VADEX. Így a most ültetendő, többnyire tölgy és szil összetételű területekkel összesen 12 hektár új erdővel gazdagodik Székesfehérvár közössége.

Egy szál virág is mosolyt hoz - különleges köszöntés Katalin-napon

2020.11.25

Színes virágokkal köszönti ma a Katalinokat Székesfehérvár. A járványügyi szabályok miatt elmaradt a hagyományos délutáni ünnepség Kati néni szobránál, de a Virág-Vár Virágüzlet felajánlásának köszönhetően a szobor körül álló, színpompás virágokból minden Katalin és arra járó hölgy vihet magával egy-egy szálat – mondta el a helyszínen a város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András.

Ónos esőre figyelmeztetnek a megyében

2020.11.24

Többfelé ónos esőre, néhol ködre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Online vásár és kreatív műhelysorozat a Fehérvári Kézművesek Egyesületével

2020.11.23

Online vásárt indított a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. A szervezet honlapján és közösségi oldalán mintegy tucatnyi, a legkülönfélébb mesterségeket űző kézműves kínálja portékáit, használati és dísztárgyait az ünnepekre.

Szálló por - Fehérváron még kifogásolt a levegő, de javulás várható

2020.11.20

Több településen még kifogásolt a levegőminőség a magas szállópor-tartalom miatt, de mindenütt javulás várható.

Jövő hétfőtől szünetel a személyes ügyfélszolgálat a Széphőnél

2020.11.19

A Széphő tájékoztatja az ügyfeleket, hogy a koronavírus járvány elleni védekezés érdekében - a kormány által elrendelt veszélyhelyzetre tekintettel - a személyes ügyfélszolgálat működését 2020. november 23-tól, jövő héten hétfőtől határozatlan ideig szünetelteti.

Kiadvány született Fejér megye természetes patikájáról

2020.11.18

A gazdagon illusztrált kötet azokat a vadon termő gyógynövényeket mutatja be, amelyekkel a Herbarius programok során találkozhatnak a résztvevők Fehérvár közelében.

Véget ért az I. Fehérvári Egyetemi E-Sport Bajnokság

2020.11.17

E-sport bajnokság zajlott a megyeszékhelyen működő egyetemek hallgatói között Székesfehérváron a Titkok Háza Tudományos Élményközpont, a Székesfehérvári Felsőoktatási Hallgatói Tanács és a Top Secret Team e-Club együttműködésében az elmúlt hetekben. Három online játékban mérhették össze tudásukat a versenyzők, a nyertesek összesen mintegy 300.000.- forintos díjazásban részesültek.

Fehérvár: polgármesteri köszönet az önkéntesek nemzetközi napján

2020.12.05

"Az önkéntesek nemzetközi napján azoknak a fehérvári embereknek szeretnék hálás szívvel köszönetet mondani, akik az élet több területén munkájukkal, személyes példamutatásukkal segítik városunkat, akik önzetlenül törődnek másokkal, segítenek másoknak." - írta közösségi oldalán Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. A világnap célja felhívni az önkéntesség stratégiailag is pozitív hatásaira a figyelmet.

A második adventi gyertyagyújtásra készül Székesfehérvár vasárnap 17 órakor

2020.12.04

Folytatódnak az ünnepváró programok Székesfehérváron. A második adventi gyertyagyújtást vasárnap 17 órától ismét élőben közvetítik a Városháza Díszterméből. Szenteste napjáig minden nap lesz online adventi színpad és adventi naptár meglepetésprodukciókkal, illetve ünnepi pompába öltözött történelmi Belváros is.

Elektromoshálózat-felújítás miatt áramszünet lesz Feketehegy-Szárazréten

2020.12.03

Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan december 7-én, hétfőn Feketehegy-Szárazrét több utcájában áramszünet lesz. Az üzemszünet miatt a lakosság megértését kérik.

Együttműködés a kamarával Székesfehérvár gazdaságáért

2020.12.02

Székesfehérvár gazdaságáról, a vállalkozások jelenlegi helyzetéről, valamint a helyi adókról is szó esett azon a megbeszélésen, amelyen dr. Cser-Palkovics András polgármester és Belegrai Péter, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke a jövőbeni együttműködésről is tárgyalt.

3,5 milliárd forintból fejleszti az IBM a székesfehérvári központját

2020.12.01

Az IBM 3,5 milliárd forintból, 1 milliárd forintos állami támogatással fejleszti a székesfehérvári informatikai központját - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a beruházás hétfői sajtótájékoztatóján Székesfehérváron.

Advent első hétvégéjére ünnepi fényekbe öltözött Székesfehérvár

2020.11.30

Székesfehérvár ünnepváró hagyományainak fontos részei az adventi hétvégék a Belvárosban. Idén a járványhelyzet miatt sajnos a megszokott programok kimaradnak, de amit lehet – igazodva a rendkívüli körülményekhez -, megtartanak. Szombaton késő délután a Városház tér és a fehérváriak közös karácsonyfáján felgyúltak az ünnepi fények.

Karácsonyi adománygyűjtő akció lesz hétvégén - a Magyar Élelmiszerbank segíti a rászorulókat

2020.11.27

Székesfehérváron a Szent Flórián körúton és a Holland fasoron található Aldi-ban, mindkét Tesco-ban, valamint az Auchan-ban és a Metro-ban gyűjtenek november 27-én, pénteken 14 és 18 óra között, illetve november 28-án, szombaton és 29-én, vasárnap 8 és 18 óra között. Az élelmiszeradományokat karitatív szervezeteken keresztül juttatnak el a rászorulóknak.

Tesztelik a szociális, oktatási, nevelési intézményekben dolgozókat Fejérben is

2020.11.25

Új fejezet nyílt a koronavírus-járvány elleni küzdelemben: pénteken megkezdődött a szociális intézmények dolgozóinak tesztelése, ma pedig az iskolákban, óvodákban, bölcsődékben és az egészségügyi intézményekben indult a tesztelés országszerte, így Fejér megyében is. Közöljük a kormányhivatal sajtóközleményét.

Faültetés miatt csütörtökön és pénteken nem lehet használni az új parkolót a kórház mellett

2020.11.24

Szeptember elején készült el a kórház mellett az új 156 férőhelyes parkoló, ahova összesen 33 pusztaszilt ültetnek el csütörtökön és pénteken a Városgondnokság kertészei.

Kedden állítják fel a Parlament előtt az Ország Karácsonyfáját

2020.11.23

Nagy előkészületek után hétfő délelőtt kivágták Székesfehérváron azt az ezüstfenyőt, amely idén az Ország Karácsonyfája lesz. A fenyőt kedden állítják fel a Parlament előtt.

Ezekkel a fejlesztésekkel Pest megyében és a Dunántúlon válnak biztonságosabbá vasúti átkelők

2020.11.22

A NIF Zrt. beruházásában megvalósuló közlekedésbiztonsági program keretén belül eddig négy útátjáró újult meg Ceglédbercel, Mende (Gyömrő), Sásd és Sárbogárd településeken; a fejlesztés Farmos és Tápiószentmárton településeken folytatódik.

Péntektől a MÁV applikációban is megválthatók a székesfehérvári helyi Volánbusz-bérletek

2020.11.20

November 20-án, péntektől már a MÁV applikációjában is meg lehet váltani a székesfehérvári autóbuszos dolgozóbérleteket. A MÁV–Volánbusz-integráció legújabb fejlesztésének köszönhetően Székesfehérváron is gyorsabbá és egyszerűbbé válik a bérletvásárlás.

Székesfehérvár adja idén az Ország Karácsonyfáját.

2020.11.18

A tűzoltók biztonságos munkavégzése valamint a hálózat megóvása érdekében áramszünetre lesz szükség. 

Baranyában, Fejérben, Somogyban és Tolnában is segítik a rászorulókat

2020.11.17

Védőfelszereléssel, ételosztással és anyagiakkal is támogatják őket.

Már 33 ezer diáknak segít a járvány miatt könnyített diákhitel

2020.11.17

Eddig több mint 33 ezer fiatalnak nyújtottak segítséget a különböző diákhitel-konstrukciók a koronavírus-járvány idején, és ez a szám év végére 40 ezer fölé emelkedhet – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese rámutatott: mindez azt bizonyítja, hogy hasznos és érdemi támogatást tudtak adni a felsőoktatásban tanulóknak.