2022.05.23, Hétfő

Helyi hírek

Profession.hu: egyre több állást hirdetnek a cégek, Fejér megyében kiugró a szám

2021.07.15

Erőteljesen nőtt a cégek munkaerőkereslete, a második negyedévben 66 százalékkal több cég hirdetett meg betöltésre váró pozíciót, mint tavaly ugyanebben az időszakban - közölte a Profession.hu csütörtökön az MTI-vel.

A sok bizonytalanság után öröm volt a tábornyitás a Bregyóban

2021.07.12

Számos ismeretterjesztő, sportos, ügyességi és kreatív szabadidős program szolgálja a vakáció hasznos eltöltését és a pihenést a Bregyó-közi Sportcentrumban zajló Napraforgó Városi Napközis Táborban augusztus 13-ig. Közel 240 általános iskolás tölti ezen a héten a vakációt a Napraforgó Városi Napközis Táborban, ahol hétfőn délelőtt dr. Cser-Palkovics András polgármester is meglátogatta a diákokat.

Akkumulátoros eszközökkel támogatja a mentőket a Makita

2021.07.09

A fehérvári telephellyel működő Makita Kft. akkumulátoros eszközökkel támogatja a megye mentőállomásait. Az együttműködés ötlete és igénye a járványidőszakban merült fel, amikor nem volt lehetőség külső szolgáltatások igénybevételére. Az éjszakai mentésekhez használható lámpa, karbantartó eszközök, porszívó, pumpa és hűtő-fűtő láda is van az átadott szerszámcsomagokban.

Látványos munkálatok zajlanak Székesfehérvár elkerülő útjának építésén

2021.07.06

A STRABAG munkájával épül a Székesfehérvárt délről elkerülő út.

Magosi Bálint visszatért a fehérvári hokicsapathoz

2021.07.04

Magosi Bálint válogatott jégkorongozó kétéves megállapodást kötött az osztrák bajnokságban szereplő Hydro Fehérvár AV19 együttesével.

Dunaújváros hírnevét öregbíti a Felső - Dunaparton felállított képkeret

2021.07.02

Mezei Zsolt alpolgármester és Rohonczi "ROHO" István képzőművész avatott fel egy szelfi pontként is funkcionáló képkeretet a felső Duna - parti sétányon.

Fehérvár: pénteken nyit a Gorsium Régészeti Parkban a Hadrianus-színpad

2021.06.30

A hét utolsó munkanapján tartják a Gorsium Régészeti Parkban megújult – és új nevet kapott – Hadrianus-színpad ünnepélyes megnyitóját. Ennek alkalmából pénteken 21 órától a Pocsai Kriszta Quartet ad koncertet. A parkba 19 órától ingyenes lesz a belépés.

Forgalomkorlátozást vezetnek be a 7. sz. főút M7 autópálya Székesfehérvár keleti lehajtó – Székesfehérvár közötti szakaszán

2021.06.28

Július 5-től várhatóan szeptember közepéig a Budapest – Balaton kerékpáros útvonal kiépítéséhez kapcsolódóan a 7. sz. főút Székesfehérvár bevezető szakaszán megkezdődnek a kerékpáros aluljáró építési munkái, emiatt jelentős forgalmirend-változásra kell számítaniuk a közlekedőnek.

Egy új háromszintes épületrésszel bővítik Sárbogárd rendőrkapitányságát

2021.06.26

A 100 dolgozó befogadására képes új épület kivitelezését a LATEREX Építő Zrt. végzi.

Mi okozza a drasztikus áremelkedéseket az építőipari termékeknél?

2021.06.24

Erre az egyre égetőbb kérdésre számos figyelemre méltó válasz érkezett az újHÁZ Centrum sajtóeseményén, amelyen az is kiderült, hogy a drágulás ellenére a magyarok körében komoly felújítási láz uralkodik.

Már gurulhatnak a kerékpárok a megújult siófoki hídon

2021.06.22

A projekt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában és a Swietelsky Magyarország Kft. kivitelezésében valósult meg.

Kosztümkiállítás nyílt a Vörösmarty színház jelmezeiből a Károlyi kastélyban

2021.06.20

Különleges kiállítás nyílt meg Fehérvárcsurgón a Károlyi Kastélyban. Július elejéig nemcsak a csodaszépen berendezett szobákban gyönyörködhetnek a szemek, hanem a Vörösmarty Színház jelmezeiben is. Június 26-án pedig 11 órától a színház jelmez- és kelléktár vezetője tart izgalmas tárlatvezetést.

Fejér megyében emelkedett a termőföld ára

2021.06.18

A legdrágább megye tavaly Hajdú-Bihar lett 2,33 millió forintos hektárárral.

Az új intermodális csomópont javítja a bicskeiek közlekedését

2021.06.16

A bicskei komplex beruházás tucatnyi, önállóan is értelmezhető közlekedési fejlesztést tartalmaz, így hatását az egész város közlekedésére kifejti.

Ingyenes futballtörténeti kiállítást nyitott az MTI Nemzeti Fotótár

2021.06.14

A kiállítás az Európa-bajnokság végéig ingyenesen látogatható a budapesti Szabadság téren, a debreceni Nagyerdei Stadion mellett, az esztergomi Széchenyi téren, a győri Megyeháza téren, a kaposvári Kossuth téren, a székesfehérvári Sóstói stadion belső kerengőjében és a zalaegerszegi Ruszt téren (színház előtt), illetve megtekinthető online is, a nemzetifototar.hu oldalon.

Lezárult Fehérváron az infokommunikációs és fegyverzettechnikai altiszti szakmai tanfolyam

2021.07.13

A két fegyvernem résztvevői április 20-án érkeztek a székesfehérvári MH 43.Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred laktanyájába. Infokommunikáció szakon tizenheten, fegyverzettechnikai szakirányon pedig nyolcan tettek sikeres elméleti és gyakorlati vizsgát.

Dunaújváros: bemutatták a várva várt komédiát - hatalmas siker volt a Hamlear

2021.07.11

Újra közönség előtt játszottak a Bartók Kamaraszínház színészei és színésznői. A Koltai Róbert és Nagy Ervin által fémjelzett, és sok más kiváló színész közreműködésével készült darabot Őze Áron rendezésében láthatta a publikum. A hosszú, koronavírus-járvány által beárnyékolt hetek és hónapok után ismét remek élményben lehetett része azoknak, akik a Bartók Kamaraszínház társulatával tartottak a Gyulai Várszínházba.

Két Fejér megyei csapattal rajtol az UEFA új nemzetközi kupasorozata

2021.07.07

A fehérváriak minden ellenfélnek, így a jerevániaknak is megadják a kellő tiszteletet.

Visszatért a Művészkorzó - színészek, zenészek, hagyományőrzők a fehérvári Belvárosban

2021.07.05

A tavaly nagy sikert aratott Művészkorzó visszatért a fehérvári belvárosba: szombaton ismét színészek, zenészek, énekesek szórakoztatták a közönséget, akik „portyázó” hagyományőrző csapatokkal is találkozhattak, de a város jelképei, az óriásbábok is tiszteletüket tették az eseményen.

Július 17-től új buszhálózat és menetrend Fehérváron - már letölthetőek a járatindulások és az útvonalak

2021.07.03

Már elérhető a július 17-én bevezetésre kerülő új menetrend, illetve a városban közlekedő autóbuszok járatútvonalait bemutató új hálózati térkép a https://www.szekesfehervar.hu/ujmenetrend oldalon.

Új Masterplast-üzemet adtak át Sárszentmihályon

2021.07.01

A magyar gazdaság nem állt le, folyamatosan nyeri vissza növekedési képességét, és képes lesz arra, hogy a növekedést tekintve visszaszerezze a járvány előtti uniós dobogós helyet - mondta a pénzügyminiszter kedden a Fejér megyei Sárszentmihályon, ahol a Masterplast Nyrt. egészségipari alapanyaggyártó üzemét adták át.

Semmelweis-napi ünnepségen köszöntötték az egészségügyi dolgozókat a fehérvári Városházán

2021.06.29

Az egészségügyben dolgozókat köszöntötte Semmelweis-nap alkalmából Székesfehérvár Önkormányzata. A hagyományok szerint megkoszorúzták Semmelweis Ignác Oskola utcai emléktábláját, majd a Városháza Dísztermében rendeztek ünnepséget az orvosok, ápolók, védőnők, egészségügyi dolgozók tiszteletére.

Fehérvár: karbantartási munkálatok miatt áramszünet lesz hétfőn Maroshegyen

2021.06.27

Az E.ON tájékoztatása szerint a szolgáltatás minőségének javítása céljából végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan június 28-án, hétfőn Maroshegy több utcájában áramszünet lesz.

Autóelektronikai cég korszerűsíti gyártását Székesfehérváron

2021.06.25

Az 1,1 milliárd forint fejlesztéshez 400 millió forint támogatást nyújt a kormány.

Hétvégi túraprogramok a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesülettel

2021.06.23

Szombaton és vasárnap is túraprogrammal várja a székesfehérváriakat és a környéken élőket a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület. A hétvége első napján teljesítménytúrán mérhetik le kitartásukat az érdeklődők Gánton, a következő napon pedig zöld városi sétán vehetnek részt a megyeszékhelyen.

Tisztasági festésen a parkolósávok és az egyéb útburkolati jelek Dunaújvárosban

2021.06.21

Dunaújvárosban 110 helyen tisztasági festésen esnek át a parkolósávok, és egyéb útburkolati jelek - erről adott tájékoztatást Mezei Zsolt alpolgármester.

Befejeződött a Szabadbattyán és Balatonfüred közötti vasúti szakasz villamosítása

2021.06.19

Átadták az R-Kord és a Vasútvill kivitelezésében elkészült 55 kilométeres Szabadbattyán és Balatonfüred közötti villamosított pályaszakaszt.

Második európai üzemét is itthon építi fel az akkumulátorgyártó óriásvállalat

2021.06.17

A komáromi gyárnál is nagyobb üzemet hoznak létre Iváncsán.

Dunaújváros: születésnapi kedvezménnyel nyit az Élményfürdő

2021.06.15

A város 70. születésnapja alkalmából június 15-től egy héten át 70 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe a dunaújvárosiak az élményfürdőt - ezt sajtótájékoztatón jelentette be Szabó Zsolt alpolgármester.

Július végéig várják a tanszer-adományokat az Európa Klubba

2021.06.13

Év végi tanszergyűjtést szerveznek az Igazgyöngy Alapítvány tanulóinak. A fel nem használt tanszereket, segédeszközöket a Fő utca 3. szám alatti Európa Klubba várják július végéig.