2021.04.11, Vasárnap

Helyi hírek

Újraindulnak a megyeszékhelyen a városrészi szűrőnapok - Öreghegyen lesz az első alkalom

2020.08.28

Ősztől – a járványügyi szabályok betartása mellett – újraindulnak a városrészi szűrőnapok és prevenciós programok. Szeptember 5-én szombaton a VIII. Öreghegyi Egészségnap keretében az Egészségfejlesztési Iroda közreműködésével lehetőség lesz kardiológiai vizsgálatra, bőrgyógyászati szűrésre, dietetikai tanácsadásra, csontsűrűségmérésre és boka-kar-index meghatározásra is. A részvétel regisztrációhoz kötött.

90. születésnapját ünneplő szépkorút köszöntött a dunaújvárosi önkormányzat

2020.08.27

Újabb, 90. születésnapját ünneplő szépkorú dunaújvárosi polgárt köszöntött a városvezetés nevében Barta Endre, humán ügyekért felelős alpolgármester. Takó Ferencné, Koós Margit néni otthonában fogadta az alpolgármestert és jókívánságait. 

Székesfehérvár: Csaknem 300 díszmadarat mutatnak be szeptember 5-6-án a VOKE Művelődési Házban

2020.08.26

Országos díszmadárkiállításnak ad otthont a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház szeptember 5-6-án, szombaton és vasárnap. A Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesületének hagyományos seregszemléjén csaknem 300 díszes szárnyast láthatnak a résztvevők. A gyerekek ismét részt vehetnek helyszíni rajzpályázaton, illetve újdonságként lesz arcfestés és fotózkodási lehetőség óriáskígyóval és arapapagájjal.

Döntés született: 32 milliárd forintos vasúti fejlesztés indul

2020.08.26

32 milliárd forintot biztosít az állam a kötöttpályás projektek előkészítésére.

Csúcskategóriás lélegeztető gépekkel gazdagodik a Szent György Kórház

2020.07.14

Két darab Hamilton C6 típusú lélegeztető géppel gazdagodott a Szent György Kórház. A legkorszerűbb, 20 millió forint összértékű orvosi műszerek a PatikaPlus cégcsoport adománya jóvoltából érkeznek a kórházba.

Növekvő érdeklődés a Sóstón - új szolgáltatásokkal bővül a látogatóközpont

2020.07.13

A Családi kaland elnevezésű program keretében a családok egy 3 órás ökotúrán vehetnek részt játékos, gyerekekre szabott feladatokkal kiegészítve.

Olaszsáska jelent meg tömegesen Fejér megyében

2020.06.05

Az igazi májusi eső a hónap utolsó hétvégéjén sem érkezett meg. Helyette folyamatosan élénk, időnként viharos szél hideget szállított. A hónap időjárása kb. 2 Celsius fokkal elmaradt a sokévi átlagtól, az év eddig lehullott csapadékából az ország mezőgazdaságilag meghatározó területein pedig legalább 120-130 milliméter hiányzik. Már most kijelenthető, hogy a kalászos gabona és őszi káposztarepce termése alulmúlja tél végén várt kilátásokat. Növény egészségügyi szempontból mindezek következtében a növénykórtani helyzet kedvezőnek mondható, inkább a rovarkártevők jelenléte a domináns.

Székesfehérváron is megkondulnak a harangok ma délután fél ötkor

2020.06.04

Egész napos emlékező programsorozattal készül Székesfehérvár Önkormányzata, valamint civil szervezetek és közösségek június 4-én, csütörtökön a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulójára.

Trianon 100 – Székesfehérvár méltón emlékezik június 4-én

2020.06.03

"… június 4-én egyetlen percre se hagyjuk magára az Országzászló Emlékművet! Aki csak teheti, helyezzen el virágot, mécsest a Nemzeti Összetartozás városi szimbólumánál a nap folyamán.” – ezzel a kéréssel fordult csütörtökön a fehérváriakhoz dr. Cser-Palkovics András polgármester.

A leállás után Székesfehérváron „ébred” a hazai teniszélet

2020.06.02

Az „újraindulás” után a teniszezők reagáltak a leggyorsabban, és próbáltak mihamarabb visszatérni a rendes kerékvágásba. Talán nem véletlenül, hiszen a sportág sajátossága okán – egy-egy sportoló a pálya két végében, hálóval elválasztva – a biztonságosan űzhető testmozgások közé tartozik.

Szombattól újra lesznek Ökotúrák a Sóstó Természetvédelmi Területen

2020.05.14

Az Ökotúrák mellett ezentúl kedd és vasárnap között nyitva tart a Sóstó Látogatóközpont is.

Székesfehérvár a legboldogabb magyar város a Boldogságtérkép alapján

2020.05.13

A felmérés kiterjedt az élettel való elégedettség, az érzelmi, a pszichológiai, a szociális és a spirituális jóllét és a mentális egészség szintjének a megállapítására, valamint a karaktererősségek vizsgálatára.

Újabb szűrési napot tartanak Székesfehérváron

2020.05.12

A vizsgált személyek megtudhatják, hogy átestek-e már a fertőzésen, vagy épp fertőzöttek-e.

Újra látogatható a Nemzeti Emlékhely Székesfehérváron

2020.05.11

A látványosság az eredeti nyitvatartási rend szerint, változatlan jegyárakkal várja a látogatókat.

Új online irodalmi, múzeumi, színházi és zenei programokat kínál számos vidéki intézmény - Székesfehérváron is

2020.05.07

Új online irodalmi, múzeumi, színházi és zenei programokat kínál számos vidéki kulturális intézmény, köztük a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum, a szolnoki Szigligeti Színház, a székesfehérvári Vörösmarty Színház és a kaposvári Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár.

Fejér megyei elismerések a Katasztrófavédelem ünnepi állománygyűlésén

2020.08.28

Rendhagyó ünnepi állománygyűlésen részesült elismerésben a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat kiemelt főelőadója augusztus 26-án Budapesten.

A Móri út felújítására nyújt be pályázatot Fehérvár - 2022 végére készülhet el az első szakasz

2020.08.27

„A Közgyűlés pénteki döntésével megteszi az első lépést, hogy 2021-ben elindulhasson a Móri út több mint 600 méteres szakaszának teljes felújítása.” – jelentette be dr. Cser-Palkovics András polgármester mai, Vargha Tamás országgyűlési képviselővel és Földi Zoltán önkormányzati képviselővel közös sajtótájékoztatóján.

Felújított épületben indul a tanév a fehérvári Kossuth iskolában

2020.08.26

A tervezett időpontra, az őszi iskolakezdésre elkészültek a felújítási munkálatokkal a Kossuth Lajos Általános Iskolában. A statikailag megerősített épületben biztonságos körülmények között kezdődhet meg a 2020/2021-es tanév.

Jövőre a Tisza-tó mellett a Velencei-tónál is megrendezik a Természet Operaháza fesztivált

2020.08.04

A Természet Operaháza fesztivált jövőre nemcsak a Tisza-tó mellett, hanem a Velencei-tónál, 2022-től pedig a Balatonnál is megrendezik majd Magyar Tavak Fesztiválja néven - közölte Debreczeni Ildikó ötletgazda, fesztiváligazgató.

Elkezdődött a Balatoni úti felüljáró felújítása Fehérváron

2020.07.13

Az egyik legfontosabb feladat, hogy a víz beszivárgását a töltésbe megakadályozzák, így a csapadékvíz-elvezetés kiépítése mellett megújul a burkolat és a járda, továbbá kicserélik a rossz szalagkorlátokat is.

Útépítéssel halad a Budapest-Pécs vasútvonal északi szakaszának fejlesztése

2020.07.11

A fővárost és Pécset összekötő vasútvonal összesen 27,9 kilométerén dolgozik a Mészáros és Mészáros, valamint a Vasútépítők konzorciuma: jelentős szakaszon gyorsul 160 km/h-ra a vonatok sebessége.

Könyvmentők akcióban - töretlenül a fehérvári olvasókért

2020.06.05

A közhasznú kezdeményezés célja, hogy 300 forintért témaválasztásában minél szélesebb, minőségében minél magasabb színvonalú könyvek kerüljenek vissza az emberekhez.

Világháborús bombát találtak Gárdonyban

2020.06.04

A bomba negyed kilométeres körzetében kiürítették a területet.

Sokfelé heves zivatarok várhatók szerdán

2020.06.03

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez kedden eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: szerdán a Baja-Tatabánya vonaltól nyugatra többfelé kell zivatar kialakulására számítani a déli óráktól. Helyenként heves zivatar is előfordulhat nagyobb méretű jég, erősebb, akár 80-100 kilométer/órás szél, esetleg felhőszakadás kíséretében.

Új tornacsarnokot kap a 901 éves ciszterci rend fehérvári gimnáziuma

2020.06.02

Egy új étterem is épül, mely egybenyitható lesz a csarnok lelátójával, így multifunkcionális lehetőségeket kínál a rendezvényekhez.

Virágos Székesfehérvár - 214 ezer növényt oszt ki a Városgondnokság

2020.05.14

A mostani pályázatban nem csak egynyári virágokra, hanem a kukaketrecek befuttatására vadszőlőre is lehetett pályázni.

Május 18-tól újra fogadják a gyerekeket a fehérvári óvodákban

2020.05.13

A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetben az ügyeleti rendszer idején az intézményekben továbbra is érvényben maradnak a fokozott biztonsági szabályok.

Folyamatosak a Széphő Zrt. beruházásai

2020.05.12

Ütemezetten folynak a Széphő Zrt. beruházásai: dr. Cser-Palkovics András polgármester és Lehrner Zsolt alpolgármester Szauter Ákossal, a Széphő Zrt. vezérigazgatójával járták be a vállalat jelenlegi és jövőbeli beruházásainak helyszíneit.

A legvirágosabb balkonokat és kerteket keresik Fehérvárról is

2020.05.11

Május 15. és július 1. között várja azokat az erkélyekről és kertekről készült fotókat, amelyek megmutatják, hogy milyen dísznövények, egynyári- és évelő virágok, fűszernövények szépítik a balkonokat, erkélyeket, kerteket.

Még az idén elkészül az Épszerk-Pannónia új üzeme Fejér megyében

2020.04.16

A beruházás keretében kialakítanak többek közt egy 3200 négyzetméteres gyártócsarnokot és egy háromszintes irodaépületet is.