2021.04.11, Vasárnap

Helyi hírek

Nem bírt a világbajnok jobbszélsővel a Dunaújváros

2021.01.02

A fővárosiak az első perctől nagy fölényben játszottak, és a vártnál is simábban győztek.

Az egészségügyi logisztikában erősít a Waberer’s

2020.12.31

Raktárkapacitását bővíti a magyar cég a piac változására felkészülve.

Január 1-től működik a PTE külső Ortopédiai Tanszéke Székesfehérváron

2020.12.23

A Pécsi Tudományegyetem kihelyezett Ortopédiai Tanszéke január elsejétől kezdi meg működését a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, a Mozgásszervi Sebészeti Centrumon belül. Dr. Bucsi László, a kórház intézményvezetője címzetes egyetemi tanár professzori rangban vezeti majd a tanszéket.

Osztrák jégkorongliga - A Fehérvár utolsó perces góllal nyert Grazban

2020.12.21

A Hydro Fehérvár AV19 utolsó perces góllal nyert Grazban az osztrák jégkorongliga (ICE) szombati játéknapján.

Osztrák jégkorongliga - Szétlövésben legyőzte a Fehérvár a Klagenfurtot

2020.12.19

A Hydro Fehérvár AV19 szétlövéssel 5-4-re legyőzte a vendég Klagenfurtot az osztrák jégkorongliga csütörtöki játéknapján.

44 lőszert találtak eddig Székesfehérvár határában az Aranybulla mellett

2020.12.17

Összesen 44 lőszert találtak Székesfehérvár külterületén a tűzszerészek. Az Aranybulla-emlékmű környékén a héten kezdődött lőszermentesítés során tegnap reggel kettő, a nap végére 24 lőszert tártak fel a szakemberek. A katonai tűzszerészek érkezéséig a Közterület-felügyelet munkatársai és az Alba Regia Polgárőr Egyesület tagjai biztosították a területet.

Az öröm gyertyája is fellobbant Székesfehérvár adventi koszorúján

2020.12.14

A harmadik adventi gyertyagyújtást közvetítették élőben a Városháza Díszterméből vasárnap este. Az öröm lángját Sohonyai Edit író, a Székesfehérvári Szenátus tagja és Tóth Tamás, a Prohászka Templom esperes-plébánosa gyújtották meg, és osztották meg adventi gondolataikat az elcsendesedés és a lényeglátás fontosságáról.

Az átlagjövedelem növekedése Fejér megyében volt a legalacsonyabb

2020.12.13

Viszont az ingatlanok átlagárának emelkedése is csak 2 százalékos volt a megyében.

Ezek a csapatok jöhetnek Fehérvárra jövőre az U21-es foci Eb-n

2020.12.11

A hazai rendezésű Eb-n a magyar válogatott a kispesti Bozsik Arénában, illetve Székesfehérváron játssza majd csoportmérkőzéseit.

Sikeres volt a „Gólyafészek” adománygyűjtő akciója

2020.12.10

Az iskolakezdés előtti időszakban, nyár végén hirdettek először jótékonysági akciót, akkor iskolatáskákat, tanszereket gyűjtöttek.

Három új mobilkonténer segíti a Kríziskezelő Központ munkáját

2020.12.09

Kettő, összesen 12 ággyal és egy fürdőszobával, toalettel felszerelt konténer segíti a Kríziskezelő Központ munkáját a járványhelyzetben. A lehetőség biztosítja az izolációt többek között a késő éjszakai, hajnali órákban érkező hajléktalanok, vagy a kórházból, illetve a menhelyet egy rövid időszakra elhagyók, majd visszatérők számára.

Mammográfiai szűréseket szerveznek Fejér megyében

2020.12.08

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Székesfehérváron élő hölgyeket. Dunaújvárosban szűrőkamionban biztosítják a vizsgálatot.

A napi járóbeteg ellátást segítik a fehérvári MH 43. ezred katonái

2020.12.07

Előfordul, hogy napi kétszáz fős betegforgalom mellett segítik a napi járóbeteg ellátást az ajkai Magyar Imre Kórházban a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonái.

Szirénapróbák december 7-én

2020.12.04

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható szirénapróba december 7-én, hétfőn.

Osztrák jégkorongliga - Megint kikapott a Fehérvár Salzburgban

2020.12.03

A Hydro Fehérvár AV19 4-3-as vereséget szenvedett a Red Bull Salzburg otthonában az osztrák jégkorongliga keddi játéknapján.

Szerdán Fejér megyébe is megérkeztek az első vakcinák

2021.01.01

Magyarországra 70 ezer vakcina érkezett szerdán, amely 35 ezer ember kétszeri oltására elegendő.

Zöld Busz Program - egy fehérvári elektromos Ikarust tesztelnek a tömegközlekedésben

2020.12.28

Várhatóan februárban megérkezik Székesfehérvárra a kormány által indított Zöld Busz Program! A teljes egészében, utolsó csavarig városunkban összeszerelt elektromos Ikarus busz egy hónapra forgalomba áll a város különböző vonalain - írta közösségi oldalán Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András.

Online istentiszteleteket tartanak a székesfehérvári reformátusok

2020.12.22

Az aktuális járványügyi helyzetet figyelembe véve a Székesfehérvári Református Egyházközség arról döntött, hogy minden személyes istentiszteleti alkalmat szüneteltetnek. A karácsonyi időszakban a hívek online követhetik az istentiszteleteket.

Összefogással jótékonykodott több intézményben a VOKE Művelődési Ház

2020.12.20

Összefogással valósította meg karácsonyi ajándékozó akcióját a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár. Az intézményhez csatlakozott a Kodály Zoltán Iskola két osztálya és Molnár Tamás önkormányzati képviselő. A támogatásokat két szociális intézmény és a Szent György Kórház kapta.

Koronavírus - Operatív törzs: december végén kezdődhet az egészségügyi dolgozók oltása

2020.12.18

Galgóczi Ágnes arra kérte az embereket, kerüljék a zsúfolt helyeket, tartsák be a maszkviselési, higiéniai szabályokat.

A HM ajándékokat juttatott el a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ gyermekotthonaiban lakóknak

2020.12.16

A Honvédelmi Minisztérium karácsonyi adománygyűjtés keretében felajánlott ajándékokat juttatott el a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ fenntartásában működő gyermekotthonok lakóinak, amelyeket szerdán, Székesfehérváron Ruszin Romulusz humánpolitikáért felelős helyettes államtitkár adott át a gyerekeknek.

Fejér megyét is eléri az időseket segítő könyvgyűjtő mozgalom

2020.12.14

A begyűjtött példányokat átválogatják, fertőtlenítik, bedobozolva néhány hétig pihentetik, utána kerülnek ki a megyei szociális otthonokba.

A fehérvári vonalon lépett szintet a magyar vasút - videóval

2020.12.12

Az egységes európai vonatbefolyásoló rendszer elsődleges rendeltetése a vasút biztonságának garantálása a legkülönbözőbb üzemi helyzetekben.

A végén nyerték meg a meccset a fehérvári hokisok Ausztriában

2020.12.11

A záróharmad három magyar góljára már nem érkezett válasz.

Fejér megyei családok is kapnak ajándékot a katasztrófavédelemtől

2020.12.10

A százötven dobozba minden hivatásos tűzoltólaktanya nevében csomagoltak ajándékokat, köztük füst- vagy szén-monoxid-érzékelőt.

Budapest-Balaton kerékpárút: megvan egy székesfehérvári szakasz kivitelezője

2020.12.09

A tervezett 1,76 kilométer hosszú útvonal a Székesfehérvár Kisfalud városrészén fog vezetni a 8116 jelű út déli oldalán egy új vasúti átjáró létesítésével.

Székesfehérváron csökken a koronavírus-koncentráció a szennyvízben

2020.12.08

Csökkenő tendenciát és mérsékelt szintet mutat a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja Székesfehérváron, erről informál a Népegészségügyi Központ a 49. hét adatai alapján. A kedvező tendencia fenntartásához továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása, figyelmeztet a központ.

Fehérvár: polgármesteri köszönet az önkéntesek nemzetközi napján

2020.12.05

"Az önkéntesek nemzetközi napján azoknak a fehérvári embereknek szeretnék hálás szívvel köszönetet mondani, akik az élet több területén munkájukkal, személyes példamutatásukkal segítik városunkat, akik önzetlenül törődnek másokkal, segítenek másoknak." - írta közösségi oldalán Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. A világnap célja felhívni az önkéntesség stratégiailag is pozitív hatásaira a figyelmet.

A második adventi gyertyagyújtásra készül Székesfehérvár vasárnap 17 órakor

2020.12.04

Folytatódnak az ünnepváró programok Székesfehérváron. A második adventi gyertyagyújtást vasárnap 17 órától ismét élőben közvetítik a Városháza Díszterméből. Szenteste napjáig minden nap lesz online adventi színpad és adventi naptár meglepetésprodukciókkal, illetve ünnepi pompába öltözött történelmi Belváros is.

Elektromoshálózat-felújítás miatt áramszünet lesz Feketehegy-Szárazréten

2020.12.03

Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan december 7-én, hétfőn Feketehegy-Szárazrét több utcájában áramszünet lesz. Az üzemszünet miatt a lakosság megértését kérik.