2021.01.17, Vasárnap

Helyi hírek

Fehérvár kulturális díjának odaítéléséhez várják a javaslatokat

2020.10.31

A Székesfehérvár Önkormányzata által alapított „Pro Cultura Albae Regiae” díjjal olyan személyeket, közösségeket vagy együtteseket ismernek el, akik a város kulturális életét gazdagítják. Az elismerésre természetes vagy jogi személyek tehetnek ajánlást, melyet a Polgármesteri Hivatalba kell eljuttatni november 20-ig.

Fejér megye fontos bekötőútja újult meg

2020.10.30

Ez a bekötőút Biatorbágyról közvetlen kapcsolatot biztosít számos településhez Etyek és Alcsútdoboz térségében.

Befejeződnek az M1-es autópálya felújítási munkálatai

2020.10.29

A tavaly elkezdett helyreállítási munkálatok részeként az autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán megújult az érintett szakasz minden sávja.

Titkos Kalendárium - Fekete István vándorkiállítás nyílik a Gárdonyiban Fehérváron

2020.10.28

November 3-án, kedden délelőtt 10 órakor Titkos Kalendárium címmel Fekete István vándorkiállítás nyílik a Gárdonyi Géza Mûvelődési Ház és Könyvtárban. A kiállítást megnyitják: Emőd Teréz, kurátor, Kovács Zsanett a Móra Könyvkiadó marketingvezetője és Szilvási-Grund Helga a Gárdonyi Géza Mûvelõdési Ház és Könyvtár igazgatója.

Jelentős fejlesztéssorozat indul a Kelet-Dunántúlon

2020.10.27

Mintegy 5,85 milliárd forintos beruházásban kap öt település modern ivóvízellátást a Mészáros és Mészáros munkájával.

A hét végéig még látogatható a NÉGYEK és A kagán lovasa kiállítás

2020.10.26

Ezen a héten láthatjuk még a NÉGYEK és A kagán lovasa - avagy egy avar páncélos lovas életre keltése című kiállításokat Székesfehérváron. Az előbbi október 30-ig, a Pelikán Galériában, az utóbbi október 31-ig, a Csók István Képtárban fogadja a látogatókat.

Ökumenikus megemlékezés Fehérváron - az 1956-os forradalom áldozataiért imádkoztak

2020.10.24

A Székesfehérvári Egyházmegye szervezésében, Spányi Antal megyés püspök meghívására, csütörtökön délelőtt a Székesegyház oldalánál elhelyezett emléktáblánál, az 1956-os emlékkereszt alatt, a történelmi egyházak helyi képviselői, Székesfehérvár és Fejér megye közéleti vezetői valamint számos megemlékező imádkozott együtt az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiért.

Kovács István ebben az évben már nem futballozhat

2020.10.22

Ebben a naptári évben már nem léphet pályára Kovács István, a MOL Fehérvár FC válogatott labdarúgója.

Fehérvári sikerekkel kezdődött az összevont junior-ifi ökölvívó országos bajnokság

2020.10.21

A Fehérvár Küzdősport Egyesület Ökölvívó Szakosztályának hat versenyzője indult az összevont országos junior-ifi ökölvívó bajnokságon, junior korcsoportban Nagy Evelin (57 kg), Balogh Bálint (66 kg), Németh Zsolt (70 kg) és Tóth Adrián (75 kg), míg ifiben Major Milán (64 kg) és Zsoldos Virág (+81 kg) kezdte meg a több napos versenyt.

Női kézilabda Európa-liga - norvégokkal játszik az Alba Fehérvár

2020.10.20

A Debrecen csapata pedig a török bajnok Kastamonuval találkozik a női kézilabda Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójában.

150 éves a tűzoltóság - A lóvontatású szerektől a modern járművekig

2020.10.19

A szervezett magyar tűzoltóság százötven éves évfordulójának tiszteletére statikus kiállítást szervezett a megyeszékhely katasztrófavédelmi kirendeltsége október 16. és 18. között a Városház téren Székesfehérváron.

Virágokat ültettek a Várkörúton

2020.10.18

Kékszakállt, bíborkasvirágot, kokárdavirágot, macskamentát, veronikát, díszfüveket, őszirózsákat, levendulát, cickafarkot és varjúhájt ültettek a kertészek a zöld sávba.

Székesfehérvár is részt vesz a zöld busz mintaprojektben

2020.10.16

A Zöld busz program alkalmas arra, hogy a klímavédelmi törekvések mellett gazdaságfejlesztő feladatot is betöltsön.

Országos Vizsla Főversenyt rendeznek a hétvégén a Soponyai Ökocentrumban

2020.10.15

Ötödik alkalommal rendezik meg az Országos CACT Vizsla Főversenyt a hétvégén a Soponyai Ökoturisztikai Központban. A kutyáknak és gazdáiknak tradicionális mezei, vízi és erdei feladatokat kell megoldaniuk. Szombaton az ünnepélyes megnyitót szakmai programok követik, míg vasárnap 9 órakor kezdődnek a kollektív, látványos feladatok, az eredményhirdetés vasárnap 13 órakor lesz.

Feloszlott a képviselő-testület Gyúrón

2020.10.14

Feloszlásáról döntött a Fejér megyei Gyúró képviselő-testülete - tájékoztatott Horváth Gyula (független) polgármester szerdán a község hivatalos honlapján.

Ingyenes lesz a tömegközlekedés szombaton és vasárnap Székesfehérváron

2020.10.30

Székesfehérvár Önkormányzata díjmentessé tette a közösségi közlekedést a hétvégére a várható nagy forgalom miatt. Ennek jegyében október 31-én és november 1-jén nem kell fizetniük azoknak, akik igénybe veszik a helyijáratos buszokat.

Újabb támogatás az Alba Regia Műszaki Karnak a korszerű oktatásért

2020.10.29

Mintegy 9 millió forintos adománnyal segíti a Howmet Aerospace Alapítvány az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának munkáját. A támogatás célja, hogy a legkorszerűbb technológiát vásárolja meg az egyetem a hallgatók oktatásához: többek között új laboratóriumi hardvereket szereznek be.

Közös magyar-horvát katonai parancsokság Székesfehérváron

2020.10.28

Ütemterv szerint halad a haderőfejlesztés - jelentette ki a honvédelmi miniszter az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának keddi ülésén.

Megemlékező szentmise és könyvbemutató Glósz Ervin atya halálának 10. évfordulóján

2020.10.27

November 6-án, pénteken 18 órakor megemlékező szentmise kezdődik az öreghegyi Magyarok Nagyasszonya templomban dr. Glósz Ervin atya halálának 10. évfordulóján. A szentmisét követően mutatják be az "Öreghegyi szőlőtő in memoriam dr. Glósz Ervin" című emlékkönyvet.

Cigicsikkmentes Székesfehérvárért akciót rendezett a JÖN

2020.10.26

Lelkes önkéntesekkel Cigicsikkmentes Székesfehérvárért akciót rendezett a JÖN Alapítvány Cigicsikkmentes október kihívás részeként.

A biztonságért a fűtési szezonban is tenni kell!

2020.10.25

Otthona biztonságáért mindenki sokat tehet. Ne feledkezzünk meg a karbantartásról, a megfelelő szellőzésről, a füstjelzőről és a szén-monoxid-érzékelőről.

Még két hónapig érvényesek a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok

2020.10.23

December 15-ig még érvényesek Magyarország területén azok az okmányok, amelyek a tavaszi veszélyhelyzet ideje alatt jártak le. A kormányhivatalok arra kérik az ügyfeleket, hogy akik még nem hosszabbíttatták meg személyi igazolványukat, útlevelüket vagy vezetői engedélyüket minél hamarabb, és lehetőség szerint előzetes időpontfoglalást követően keressék fel a kormányablakokat.

Fehérvár: szépen szerepeltek a Vörösmartys diákok a faipari szakmai versenyen

2020.10.22

A Soproni Egyetem Simonyi Károly Kara októberben ötödik alkalommal rendezte meg a Meghívásos Faipari Szakmai Versenyt. Az egyetem csapatával együtt 11 csapat indult a megmérettetésen, köztük két csapattal a Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskola.

Itt az újabb útfelújítási csomag: Fejér megye is jól jár

2020.10.21

A több mint nyolcmilliárd forintos útfelújító programban megújul az M7-es és az M0-ás csomópontja, de komoly fejlesztéseket kap Somogy, Fejér, Tolna és Szabolcs is.

Csendes megemlékezés lesz katonai tiszteletadással október 23-án Fehérváron

2020.10.20

Székesfehérvár Önkormányzata elfogadja az Operatív Törzs által az október 23-i megemlékezésekkel kapcsolatban megfogalmazott ajánlást, és ezt figyelembe véve katonai tiszteletadás mellett csendes megemlékezést szervez az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire.

Elkészült a Szent György Kórház szülészeti osztályának teljes felújítása

2020.10.19

Pénteken adták át a felújított családbarát szülészeti-nőgyógyászati osztályt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban. Megújultak a szülőszobák, a gyermekágyas szobák és az ahhoz tartozó helyiségek - mosdók, öltözők, zuhanyzók - valamint alternatív szüléstámogató helyiség kialakítására és felszerelésére is sor került.

Őszi séta a Sóstó természetvédelmi területen

2020.10.17

Október 17-én, szombaton 10 órától várják a természetjárókat a körülbelül 1,5-2 órás vezetett túrára.

Tovább fejlődik Fejér megye mellékúthálózata

2020.10.16

A 8126-os jelű összekötő út újabb szakasza újult meg az EuroAszfalt, a SWIETELSKY és a Soltút kivitelezésében.

Szobrot avattak Demján Sándor emlékére

2020.10.15

Parkot neveztek el és szobrot avattak csütörtökön a két éve elhunyt Demján Sándor emlékére a Fejér megyei Sárszentmihályon, ahol a nagyvállalkozó első alkalommal töltött be önálló vezetői tevékenységet a Gorsium ÁFÉSZ elnökeként - közölte az MTI-vel a Masterplast Nyrt.

Fehérvár: foltvarróknak és gyerekeknek indul kézműves műhely a Rác utcában szombaton

2020.10.14

Elindult ettől a hónaptól a szakkörszezon a Fehérvári Kézművesek Egyesületénél. A szervezet a kézművesség minden területén kínál kreatív, hasznos, jó hangulatú csoportfoglalkozásokat. Október 17-én, szombaton 10 órától a gyerekeket várják és azokat a hölgyeket is, akik foltvarró technikával készült tárgyakkal szeretnék szépíteni, praktikussá tenni az otthonaikat.