2021.10.27, Szerda

Helyi hírek

Osztrák jégkorongliga - Hatgólos hazai vereséggel búcsúzott a Fehérvár

2021.03.22

A Hydro Fehérvár AV19 6-0-ra alulmaradt a vendég Vienna Capitalsszal szemben pénteken az osztrák jégkorongligában, így 4-0-ra elveszítette a negyeddöntős párharcot.

Közeledik az óvodai beiratkozás - online szülői értekezletek és nyílt napok lesznek Fehérváron

2021.03.19

Közeledik az óvodai beiratkozás időszaka, amelyet mindig megelőz az intézmények részéről a szülők tájékoztatása. A járványidőszak közepette sem áll meg az élet, ám jelentősen átalakítja a korábbi gyakorlatot, hiszen most nem lehet nyílt napot tartani, bemenni az óvodába körbenézni és érdeklődni, sőt a beiratkozás előtti szülői értekezletet sem lehet az intézmény épületében megtartani.

DHHF: Dunaújvárosért dolgoznak

2021.03.17

Parkok, erdők, árkok, buszmegállók, járdák takarítása – csak néhány azokból a tevékenységekből, amelyet a Roma Nemzetiségi Önkormányzat tulajdonában álló DHHF (Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért) Nonprofit Kft. végez. A szervezet - amellett, hogy a város köztisztaságának egy részéért felel - a munkaerőpiacról kiszorult, nehéz helyzetbe került embereknek nyújt átmeneti segítséget azáltal, hogy munkalehetőséget kínál számukra - ebben pedig az önkormányzat is partner.

Közeleg az óvodai beiratkozás Dunaújvárosban

2021.03.15

Idén két napon át, április 7-én és 8-án 8 és 17 óra között lesznek az óvodai beíratások a városban. A járványügyi helyzetre való tekintettel a beiratkozások idén is más lesz, mint korábban megszokhatták: az intézmény tájékoztatása szerint a szülőknek ki kell tölteniük egy jelentkezési lapot, amelyen az alapadatok mellett meg kell jelölniük azt a három óvodát, amelyek közé szeretnék, hogy a gyermek felvételt nyerjen.

Labdarúgó NB I - Az ezüstérem a tét a Fejér megyei rangadón

2021.03.13

Az ezüstérem a tét a Fejér megyei rangadón a Puskás Akadémia és a MOL Fehérvár FC között a labdarúgó OTP Bank Liga hétvégi, 26. fordulójában.

Huszonhárom esztendeje hunyt el a Vidi legendás csatára Májer Lajos

2021.03.11

A szomorú évfordulóról közösségi oldalán emlékezett meg MOL Fehérvár FC. Májer Lajos Sárbogárdon született, de 1972-től, 16 éves korától már a Vidi játékosa volt. A felnőttek között 1974-ben debütált és hamar a szurkolók kedvencévé vált „Matyi", az apró termetű jobbszélső.

Dunaújváros: A járványhelyzet miatti szigorítások következtében módosul a városházi ügyfélfogadás rendje

2021.03.09

A Polgármesteri Hivatalban legközelebb március 17-én, szerdán lesz ügyfélfogadás 8-12 óra és 13-16 óra között, valamennyi ügytípusban. Az ügyfélfogadás helyszíne a Városháza bejárata előtti terület, illetve a Díszterem. Szociális támogatási ügyekben az ügyfélfogadás helyszíne a Polgármesteri Hivatal "B" épületszárnya.

Virágos Székesfehérvár – írjon e-mailt, aki UPC-s címmel regisztrált a pályázatra

2021.03.07

Március elején megszüntette a szolgáltató a ...@upcmail.hu-ra vagy ...@chello.hu-ra végződő e-mail címeket és ezeken a fiókokon keresztül már nem lehet sem küldeni, sem fogadni leveleket. A Virágos Székesfehérvár pályázatra összesen 158-an regisztráltak ilyen végződésű címmel, így a Városgondnokság kéri, hogy aki ezen végződésű címmel jelentkezett, küldjön egy levelet az új címéről a viragok@varosgondnoksag.hu e-mailre, melyben a neve mellett lehetőség szerint szerepeljen a regisztrációs száma is.

Ezzel az új rendszerrel válik átláthatóbbá a vasúti forgalom

2021.03.04

A központi forgalomirányító rendszer (KÖFI) segítségével az állomási jelző- és biztosítóberendezéseket egy központból működtetik a teljes vonalon, a rendszer pedig folyamatos és pontos visszajelzést ad a berendezések állapotáról, valamint a közlekedő vonatok helyzetéről.

Segít a süti! - adományokkal támogathatjuk a kórháznak felajánlott meglepetéseket

2021.03.03

A Segít a süti akciót a SZÉNA Egyesület önkéntesei indították azért, hogy köszönetet és elismerést fejezzenek ki az édes meglepetéscsomagokkal a kórház dolgozóinak. A járvány harmadik, felfutó hullámában is folytatódik a program, amihez a legkisebb adományokat is örömmel fogadják.

Fejér termék 2021 – a Fejér megyei önkormányzat elismerésére várják március 31-ig a pályázatokat

2021.02.28

Az elismerés birtokosai jogosultak termékeik csomagolásán feltüntetni a Fejér Termék 2020 megjelölést, továbbá megjeleníthetik azt saját honlapjukon, hirdetéseikben, a Fejér Megyei Önkormányzat marketing tevékenysége mellett.

Koszorúzással emlékeztek a kommunizmus áldozataira Székesfehérváron

2021.02.26

Csütörtökön volt a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja. A rendkívüli járványügyi helyzet idén nem tette lehetővé a műsorral egybekötött hagyományos megemlékezést Székesfehérváron. Az Ötvenhatosok terén, az emlékműnél a nap folyamán többen helyeztek el koszorút.

A bajnokot kell megállítania a kupában a Vidinek

2021.02.22

Többek között Ferencváros-MOL Fehérvár FC rangadót is rendeznek a labdarúgó MOL Magyar Kupa hétközi nyolcaddöntőjében.

Elkezdték a tél végi parkfenntartási munkákat Fehérváron

2021.02.20

Több mint száz ember dolgozik a parkfenntartásnál, akiknek a többsége szakképzett dolgozó, hiszen korábban volt lehetőség oktatásra, és sokan elsajátították a szakmát.

Országszerte romlott a levegőminőség

2021.02.18

Székesfehérvár levegője kifogásolt minősítést kapott.

Szombaton ismét termelői piac lesz a Szalkin Dunaújvárosban

2021.03.20

Március 20-án, szombaton 13 órától 16 óráig ismét várja a kilátogatókat a Szalki-szigeti kempingben a Dunai Kincses Kert Termelői Piac, ahol kis-és őstermelők kézműves, saját előállítású termékeiből válogathatnak.

Senki nem szeret(ne) beteg lenni! - folyamatos a vakcina beadása a háziorvosi körzetekben a megyeszékhelyen

2021.03.18

A kórházi oltási pontok mellett folyamatosan zajlik a COVID19 elleni vakcina beadása a háziorvosi körzetekben is. Az egészségügyi szakemberek feszített munkát végeznek: a háziorvosok a körzet betegeinek ellátása mellett folyamatosan koordinálják az oltásra regisztrált pácienseket, hogy azok minél hamarabb felvehessék a vakcinát. Az eddigi tapasztalatokról dr. Derényi Gábor és dr. Tóth András Sándor fehérvári háziorvosokat kérdezte a szekesfehervar.hu.

Koronavírus - Oltás Szputnyik-vakcinával Székesfehérváron

2021.03.16

Beoltanak egy nőt az orosz Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyagával a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban 2021. március 15-én.

Ismét egy autóval támogatja a székesfehérvári mentőállomást az Ivanics Csoport

2021.03.14

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel, és az újabb megkeresésnek eleget téve az Ivanics Csoport egy Ford személygépkocsit adott át az Országos Mentőszolgálat Fejér megyei Mentőszervezet Székesfehérvári Mentőállomása részére.

Fehérvár: önkormányzati segítség az oltások szervezésében a háziorvosoknak és a kórháznak

2021.03.12

Adminisztrációs segítséget nyújt Székesfehérvár Önkormányzata a Covid-19 fertőzés elleni védőoltás beadásában résztvevő háziorvosoknak és a kórháznak is, segítve ezzel az oltási program minél hatékonyabb végrehajtását. Az oltáshoz kapcsolódó adminisztrációs feladatok ellátásában jelenleg 27 fő vesz részt az önkormányzat koordinálásával.

Egyre több helyen alakítanak ki méhlegelőket Székesfehérváron

2021.03.10

A méhlegelők számát Székesfehérváron is folyamatosan növeli a Városgondnokság.

A nyár elején adnak át 13 kilométernyi új vasúti pályát a fővárosi agglomerációban

2021.03.08

Két évtized után először készül el az országban új nyomvonalon épülő pályaszakasz.

Fehérvár: elmarad a színház nőnapi meglepetés produkciója

2021.03.06

Elmarad a Vörösmarty Színház nőnapi meglepetés produkciója. A művészek a fehérvári intézményekben szerették volna megörvendeztetni a hölgyeket március 8-án, hétfőn. A korlátozások enyhítése után pótolják a műsort.

Haraszti duplájával bravúros döntetlent ért el a Paks Fehérváron

2021.03.04

Vert helyzetből sikerült visszajönnie a paksi együttesnek az NBI-ben.

"Én az életemnek akarok esélyt adni" – újabb fehérvári kisfilm az oltás mellett

2021.03.02

Egyetemista, kisvonat vezető, orvos és színházigazgató is szerepel Székesfehérvár oltásnépszerűsítő kampányának újabb kisfilmjében. A februárban indult sorozatban mesélnek arról, hogy miért döntöttek az oltás mellett.

Szabics Imre április 1-től átveszi a MOL Fehérvár FC irányítását

2021.02.27

36-szoros válogatott csatár március végéig még az osztrák válogatott másodedzőjeként látja el feladatait, ezt követően csatlakozik az együtteshez, szerződése 2024. június 30-ig szól.

Így épül ki a kerékpárút Székesfehérvár és a Balaton között

2021.02.23

Mintegy 26 kilométeren új nyomvonalon vezetett kerékpárút épül ki a települések között; a lakott területeken döntően meglévő utakból alakítanak ki bicikliutat.

Áramszünet lesz február 22-én két városrészben

2021.02.21

Több székesfehérvári utcában sem lesz áram.

Mesepályázatokat hirdetett a Vörösmarty Mihály Könyvtár Gyermekkönyvtára

2021.02.19

„Hogy érzed magad a koronavírus idején? Mit jelent számodra a bezártság érzése? Mi adhat reményt, s kínálhat megoldást?” – ezekre a kérdésekre várja a válaszokat mese formájában a pályázat.

Osztrák jégkorongliga - Győzelemmel kezdte a középszakaszt a Fehérvár

2021.02.17

A hajrát a hazaiak bírták jobban, és emberelőnyben Bartalis István kipattanóját Erdély vágta a kapuba.