2021.06.17, Csütörtök

Helyi hírek

Együttműködés a kamarával Székesfehérvár gazdaságáért

2020.12.02

Székesfehérvár gazdaságáról, a vállalkozások jelenlegi helyzetéről, valamint a helyi adókról is szó esett azon a megbeszélésen, amelyen dr. Cser-Palkovics András polgármester és Belegrai Péter, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke a jövőbeni együttműködésről is tárgyalt.

3,5 milliárd forintból fejleszti az IBM a székesfehérvári központját

2020.12.01

Az IBM 3,5 milliárd forintból, 1 milliárd forintos állami támogatással fejleszti a székesfehérvári informatikai központját - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a beruházás hétfői sajtótájékoztatóján Székesfehérváron.

Advent első hétvégéjére ünnepi fényekbe öltözött Székesfehérvár

2020.11.30

Székesfehérvár ünnepváró hagyományainak fontos részei az adventi hétvégék a Belvárosban. Idén a járványhelyzet miatt sajnos a megszokott programok kimaradnak, de amit lehet – igazodva a rendkívüli körülményekhez -, megtartanak. Szombaton késő délután a Városház tér és a fehérváriak közös karácsonyfáján felgyúltak az ünnepi fények.

Karácsonyi adománygyűjtő akció lesz hétvégén - a Magyar Élelmiszerbank segíti a rászorulókat

2020.11.27

Székesfehérváron a Szent Flórián körúton és a Holland fasoron található Aldi-ban, mindkét Tesco-ban, valamint az Auchan-ban és a Metro-ban gyűjtenek november 27-én, pénteken 14 és 18 óra között, illetve november 28-án, szombaton és 29-én, vasárnap 8 és 18 óra között. Az élelmiszeradományokat karitatív szervezeteken keresztül juttatnak el a rászorulóknak.

Tesztelik a szociális, oktatási, nevelési intézményekben dolgozókat Fejérben is

2020.11.25

Új fejezet nyílt a koronavírus-járvány elleni küzdelemben: pénteken megkezdődött a szociális intézmények dolgozóinak tesztelése, ma pedig az iskolákban, óvodákban, bölcsődékben és az egészségügyi intézményekben indult a tesztelés országszerte, így Fejér megyében is. Közöljük a kormányhivatal sajtóközleményét.

Faültetés miatt csütörtökön és pénteken nem lehet használni az új parkolót a kórház mellett

2020.11.24

Szeptember elején készült el a kórház mellett az új 156 férőhelyes parkoló, ahova összesen 33 pusztaszilt ültetnek el csütörtökön és pénteken a Városgondnokság kertészei.

Kedden állítják fel a Parlament előtt az Ország Karácsonyfáját

2020.11.23

Nagy előkészületek után hétfő délelőtt kivágták Székesfehérváron azt az ezüstfenyőt, amely idén az Ország Karácsonyfája lesz. A fenyőt kedden állítják fel a Parlament előtt.

Ezekkel a fejlesztésekkel Pest megyében és a Dunántúlon válnak biztonságosabbá vasúti átkelők

2020.11.22

A NIF Zrt. beruházásában megvalósuló közlekedésbiztonsági program keretén belül eddig négy útátjáró újult meg Ceglédbercel, Mende (Gyömrő), Sásd és Sárbogárd településeken; a fejlesztés Farmos és Tápiószentmárton településeken folytatódik.

Péntektől a MÁV applikációban is megválthatók a székesfehérvári helyi Volánbusz-bérletek

2020.11.20

November 20-án, péntektől már a MÁV applikációjában is meg lehet váltani a székesfehérvári autóbuszos dolgozóbérleteket. A MÁV–Volánbusz-integráció legújabb fejlesztésének köszönhetően Székesfehérváron is gyorsabbá és egyszerűbbé válik a bérletvásárlás.

Székesfehérvár adja idén az Ország Karácsonyfáját.

2020.11.18

A tűzoltók biztonságos munkavégzése valamint a hálózat megóvása érdekében áramszünetre lesz szükség. 

Baranyában, Fejérben, Somogyban és Tolnában is segítik a rászorulókat

2020.11.17

Védőfelszereléssel, ételosztással és anyagiakkal is támogatják őket.

Már 33 ezer diáknak segít a járvány miatt könnyített diákhitel

2020.11.17

Eddig több mint 33 ezer fiatalnak nyújtottak segítséget a különböző diákhitel-konstrukciók a koronavírus-járvány idején, és ez a szám év végére 40 ezer fölé emelkedhet – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese rámutatott: mindez azt bizonyítja, hogy hasznos és érdemi támogatást tudtak adni a felsőoktatásban tanulóknak.

Több mint 150 iskola fejlesztésére érkezett sikeres pályázat eddig a Magyar falu programban

2020.11.16

Iskolák felújítására ötmilliárd, iskolai tornatermek, tornaszobák fejlesztésére két és fél milliárd forintot fordítanak állami támogatásból.

Kormánytisztviselői véradás volt Fejér megyében

2020.11.15

Ősszel is megszervezték az immár hagyományos Kormánytisztviselői Véradó Hetet a minisztériumokban és a kormányhivatalokban, együttműködve a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal.

Fehérvár: megújult a Homonnai utca - a Poprádi utcában folytatódik az öreghegyi utcák felújítása

2020.11.13

A Donát utcát és Zsolnai utat összekötő út alatt megtörtént a régi víziközművek cseréje, a burkolat teljes szélességében megújult, az újonnan kialakított térköves járda a gyalogosok biztonságos közlekedését segíti. Az öreghegyi útprogram a Poprádi utca felújításával folytatódik, és hamarosan további döntések születhetnek újabb utcákat érintő beruházásokról, amelyek 2021-2022-ben valósulhatnak majd meg.

Dunaújvárosi bravúr az NB II-ben

2020.12.01

A Dunaújváros 26-26-os, bravúros döntetlent elérve tartotta otthon az egyik pontot, amivel feljött a tabella hatodik helyére.

Visszaállnak a hétvégi kamionstop általános szabályai

2020.11.30

A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozása a november 28-i hétvégétől kezdődően az általános szabályok szerint lesz érvényben. A kamionok szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig nem közlekedhetnek a hazai közutakon.

Gyulai Memorial - Július 6-án lesz a jövő évi verseny

2020.11.27

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) kiadta második számú egynapos sorozatának, a Kontinentális Kör Arany versenyeinek 2021-es naptárát, amely szerint a Gyulai István Memorialt július 6-án rendezik meg Székesfehérváron.

Új erdősávok a Fehérváron - 27.500 csemetét ültetnek a napokban

2020.11.26

Több mint 9 hektár új erdőt telepít Székesfehérváron az elkövetkezendő héten a Városgondnokság és a VADEX. Így a most ültetendő, többnyire tölgy és szil összetételű területekkel összesen 12 hektár új erdővel gazdagodik Székesfehérvár közössége.

Egy szál virág is mosolyt hoz - különleges köszöntés Katalin-napon

2020.11.25

Színes virágokkal köszönti ma a Katalinokat Székesfehérvár. A járványügyi szabályok miatt elmaradt a hagyományos délutáni ünnepség Kati néni szobránál, de a Virág-Vár Virágüzlet felajánlásának köszönhetően a szobor körül álló, színpompás virágokból minden Katalin és arra járó hölgy vihet magával egy-egy szálat – mondta el a helyszínen a város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András.

Ónos esőre figyelmeztetnek a megyében

2020.11.24

Többfelé ónos esőre, néhol ködre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Online vásár és kreatív műhelysorozat a Fehérvári Kézművesek Egyesületével

2020.11.23

Online vásárt indított a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. A szervezet honlapján és közösségi oldalán mintegy tucatnyi, a legkülönfélébb mesterségeket űző kézműves kínálja portékáit, használati és dísztárgyait az ünnepekre.

Szálló por - Fehérváron még kifogásolt a levegő, de javulás várható

2020.11.20

Több településen még kifogásolt a levegőminőség a magas szállópor-tartalom miatt, de mindenütt javulás várható.

Jövő hétfőtől szünetel a személyes ügyfélszolgálat a Széphőnél

2020.11.19

A Széphő tájékoztatja az ügyfeleket, hogy a koronavírus járvány elleni védekezés érdekében - a kormány által elrendelt veszélyhelyzetre tekintettel - a személyes ügyfélszolgálat működését 2020. november 23-tól, jövő héten hétfőtől határozatlan ideig szünetelteti.

Kiadvány született Fejér megye természetes patikájáról

2020.11.18

A gazdagon illusztrált kötet azokat a vadon termő gyógynövényeket mutatja be, amelyekkel a Herbarius programok során találkozhatnak a résztvevők Fehérvár közelében.

Véget ért az I. Fehérvári Egyetemi E-Sport Bajnokság

2020.11.17

E-sport bajnokság zajlott a megyeszékhelyen működő egyetemek hallgatói között Székesfehérváron a Titkok Háza Tudományos Élményközpont, a Székesfehérvári Felsőoktatási Hallgatói Tanács és a Top Secret Team e-Club együttműködésében az elmúlt hetekben. Három online játékban mérhették össze tudásukat a versenyzők, a nyertesek összesen mintegy 300.000.- forintos díjazásban részesültek.

Megvan a költségvetési forrás az Auchan körforgalom felújítására

2020.11.16

Egy igazán jó hírrel zárta Facebook fogadóóráját Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere: a Kormány döntött, megvan a költségvetési forrás az “Auchan-körforgalom” felújítására és bővítésére! Köszönetet mondott Vargha Tamás és Törő Gábor országgyűlési képviselőknek, akikkel közösen elérték, hogy ez a beruházás is bekerüljön az állami útfelújítási programba.

Téli üzemmódra, 0-24 órás szolgálatra állt át a Magyar Közút

2020.11.16

A társaság a 2020-2021-es téli szezonban az országos közúthálózaton összesen több mint 1100 munkagépet (nehézgépjárművek, rakodógépek, hómarók) mozgósíthat.

Ideiglenesen bezárta egyes létesítményeit a VADEX, az erdők azonban látogathatók

2020.11.14

A VADEX Mezőföldi Zrt. tájékoztatása szerint a járványügyi korlátozások idejére lezárták a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadasparkot, a soponyai Erdészeti és Vadászati Múzeumot, valamint a fehérvárcsurgói Bársony István Emlékházat.

A legfiatalabb tűzoltó

2020.11.11

Mátyás Viktor még csak tíz éves, de már öt éve önkéntes tűzoltó Székesfehérváron és Sárszentmihályon. Amikor csak teheti, elkíséri a tűzvédelem területén dolgozó és szintén önkéntes tűzoltó édesapját. A kisfiú szemében csillog az elhivatottság, első ötéves szolgálatát augusztusban a Fehérvári Tűzoltó Egyesület is elismerte.