2021.01.17, Vasárnap

Helyi hírek

Így illeszkedik majd be Siófok városképébe a Balaton lefontosabb zsilipje - videó

2019.11.28

A Sió-csatornát és a Balaton vízszintkezelését több programban is fejlesztik, a Colas Alterra és a Strabag-csoport Siófokon és több helyszínen is dolgozik. Ezzel együtt az Aqua Generál is elvállalta a Sió vízgazdálkodási rendezésének egy részelemét.

Mozart Requiemjét adja elő a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar

2019.11.08

Wolfgang Amadeus Mozart Requiemjét hallgathatja meg a közönség a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar előadásában pénteken Budapesten a Gazdagréti Szent Angyalok Templomban és szombaton a székesfehérvári Prohászka Templomban.

Elkezdődtek az őszi faültetések Székesfehérváron

2019.11.07

Elkezdődött az átlagosnál nagyobb, 20-25 cm törzsméretű fák telepítése Székesfehérváron. A Városgondnokság a következő napokban mintegy 300 díszfát, 500 díszcserjét és 35 örökzöldet ültet a közterületeken. A fehérvári program mintegy 120 ezer fa telepítését tartalmazza, ugyanis jelentős erdősítési program kezdődik. A Sóstó melletti ligeterdőt ötezer juhar, szil, kőris, kocsányos tölgy alkotja majd, a Palotavárosi tavak környékén pedig 113 ezer erdészeti csemete kerül a földbe.

Több mint 250 éves műemlék újul meg Székesfehérváron

2019.11.07

3,8 milliárd forintból fejlesztik a város legjelentősebb múzeumának központjául szolgáló egykori rendházat.

Állj pályára! - szombat délig látogatható a pályaválasztási kiállítás az Árpádban

2019.10.25

Pénteken 16 óráig, szombaton 9 és 12 óra között látogatható az Árpád Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban az Állj pályára! pályaválasztási kiállítás, ahol szakmabemutatókat és információs börzékkel várják a pályaválasztás, vagy munkavállalás előtt állókat.

Vári Kovács Ágnes kiállítása nyílik a Kisfaludi Közösségi Házban Fehérváron

2019.10.24

Október 25-én, pénteken 18 órakor nyílik meg Vári Kovács Ágnes kiállítása a Kisfaludi Közösségi Házban. A tárlatot megnyitja: Dr. Arató Antal. A belépés díjtalan, szeretettel várnak mindenkit.

Székesfehérváron folytatódik a Digitális immunerősítő program

2019.09.18

Folytatódik a márciusban elindított Digitális immunerősítő program országos roadshowja: az Emmi és az Új Nemzedék Központ fiatalokat célzó és az internet veszélyeire figyelmeztető közös programsorozatának keddi, székesfehérvári állomásán az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár is részt vett.

Emlékünnepséget szerveznek Wathay Ferenc hős vicekapitány tiszteletére

2019.09.16

Wathay Ferenc vicekapitány és a 30 éves fennállását ünneplő Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület tiszteletére szerveznek emlékünnepséget szeptember 19-én, csütörtökön Székesfehérváron. A programok 14 órakor a Prohászka ligetben kezdődnek, majd 15.00 órakor a Városházán folytatódnak. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Új fejlesztéssel a diagnosztika és terápia teljes spektrumát nyújtja a Szent György Kórház

2019.08.24

Mintegy 300 millió forintos beruházás zajlott a Szent György Kórházban Európai Uniós és hazai források felhasználásával. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház a Közép-dunántúli régió egyetlen olyan kórháza, amely az egészségügyi szakellátás csaknem teljes spektrumát nyújtja mind a diagnosztika, mind a terápia terén.

Nagyobb sebességre kapcsolt a Budapest-Pécs vasútvonal építkezése

2019.08.23

A Mészáros és Mészáros, valamint a Vasútépítők konzorciuma mintegy 27,9 kilométernyi pályát fejleszt Százhalombatta és Pusztaszabolcs között.

Díszközgyűlésen adták át az állami kitüntetéseket Fehérváron

2019.08.21

Szent István napját a hagyományoknak megfelelően díszközgyűléssel ünnepelte Székesfehérvár Önkormányzata a Szent István téren. Az ünnepségen Cser-Palkovics András polgármester különleges városnak nevezte otthonunkat, Székesfehérvárt, ahol a közösség erejével segítettük át magunkat az akadályokon, mindig szem előtt tartva a minket egyesítő célokat. Az ünnepi közgyűlésen átadták az idei Székesfehérvár Díszpolgára és a Pro Civitate díjakat, valamint a Székesfehérvár Tiszteletbeli Polgára címet is.

Megnyílik a "Csodálatos Természet" című kiállítás Székesfehérváron

2019.07.15

Mary T. Csajághy és Kanalovics László Kiállítása péntektől már elérhető lesz az érdeklődők számára.

Új burkolatot kapott a Túrózsáki úti szabadidőpark kosárpályája

2019.07.13

A sportágat népszerűsíti, az egészséget szolgálja a Túrózsáki úti Szabadidőpark kosárpályája, amely új burkolatot kapott. A társaságiadó-kedvezmény adta lehetőségből megvalósult több mint 10 millió forintos fejlesztéshez az önrészt, mintegy 3 millió forintot Székesfehérvár Önkormányzata biztosította. A csütörtöki átadáson elhangzott, a Palotavárosban és a Halesz ligetben folytatódnak a fejlesztések.

Fehérvár: Bemutatták az „Auchan-körforgalom” kapacitásbővítésére készülő terveket

2019.07.12

Fontos egyeztetésre hívta Székesfehérvár polgármestere és a Magyar Közút megyei igazgatója csütörtökön a Sóstói Ipari Parkban működő cégek, illetve bevásárlóközpont képviselőit. Az „Auchan-csomópont” kapacitásbővítésének terveit ismerhették meg, véleményezhették a résztvevők. Olyan rendszer kialakítását tervezik, ami segíti az állandó torlódás és balesetveszély megszüntetését.

A meleg sem riasztotta el a TESZ-futás indulóit

2019.06.11

Óriási hősgében rendezték a 8. TESZ-futást a Várkörúton és a Rákóczi úton. A munkahelyi és családi csapatok versenye mellett egyénileg is le ehetett futni a 4.8 vagy 11 kilométeres távokat, utána pedig a Depónia Futás keretében egy kört teljesítettek, akik egy összelapított PET-palackkal beneveztek.

Márton-napi ludasság Fejér megyében

2019.11.09

A hétvégén Márton-napi ludasságok várják számos településen az érdeklődőket: kicsiket és nagyokat egyaránt. Lámpáskészítőket és felvonulókat, libás finomságokra fogékonyakat és újborkóstolókat, bálozókat és asszonyfarsangra készülőket.

Rákóczi Szövetség: külhoni óvodapedagógusok és tanítók találkozója lesz a hétvégén

2019.11.08

Százötven felvidéki óvodapedagógus és tanító számára tartanak találkozót péntektől vasárnapig a Rákóczi Szövetség szervezésében Székesfehérváron.

A Corvinus Egyetem hallgatói jártak tanulmányúton a Sóstó Természetvédelmi Területen

2019.11.07

Fejlesztéspolitikai tanulmányutat szervezett a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Intézete hallgatói és oktatói számára Székesfehérvárra. A csoport a Sóstó Természetvédelmi Területen tett rövid kirándulást követően a Látogatóközpontban interaktív előadáson vett részt.

Ezt a 35 projektet tartalmazza a közútkezelő útfelújítási csomagja

2019.11.07

Jelentős fejlesztést kap a 61-es főút és az M6-os autópálya összekötője, a 15 kilométeres szakasszal teljessé téve a Sárbogárd és Dunaújváros közötti út rendbe tételét.

Iparművészeti kiállítást és vásárt rendeznek Fehérvárcsurgón

2019.10.25

Friss termés címmel háromnapos iparművészeti szalont és vásárt rendeznek novemberben a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban.

Mintegy 120 ezer fát ültetnek idén novemberben Székesfehérváron

2019.09.18

Pénteken dönt Székesfehérvár Közgyűlése az erdősítési - fásítási program folytatásáról. A mintegy 120 ezer fa telepítésére összesen több mint 54 millió forint saját forrást biztosít a város. A Sóstó melletti ligeterdőt juhar, szil, kőris, kocsányos tölgy alkotja majd, a városban nagy körméretű fákat telepítenek, a Palotavárosi tavak környékén pedig 113 ezer erdészeti csemete kerül a földbe.

Székesfehérvár felülnézetből - óriáskereket telepítenek a Zichy ligetbe

2019.09.17

Új időszaki látványossággal gazdagodik Székesfehérvár az év végéig tartó időszakban; óriáskereket telepítenek a Zichy liget Fő utca felőli végébe. Az érdekes utazás alkalmával a látogatók 35 méter magasból csodálhatják meg a Belvárost és környékét. Hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be az attrakciót és ismertette a részleteket Fehérvár polgármestere és az üzemeltető cég képviselője.

Jól halad a Vadmadárgondozó és az alsóvárosi közösségi tér építése

2019.08.25

A Vadmadárgondozóba látogatók üvegen keresztül megtekinthetik a gondozással, gyógyítással kapcsolatos tevékenységeket.

Elkészült a korszerűsített dunaújvárosi uszoda

2019.08.23

A fejlesztés sportszálló, külső medence és gyógyászati központ megépítésével folytatódhat a tervek szerint.

Dunaújváros egyik legfontosabb útja újul meg

2019.08.22

A sűrűn repedezett és több helyen kátyús négysávos út egy leállósávval is bővül a Soltút kivitelezésében.

A SZÉP programmal ismerkedtek a napraforgó táboros gyerekek

2019.07.15

A fogyatékossággal élők iránti érzékenyítés, a toleranciára nevelés volt a célja azoknak a programoknak, melyekkel hétfőn délelőtt várták a Napraforgó Városi Napközis Táborban vakációzó gyerekeket. A táborozók interaktív előadást hallhattak a Székesfehérvári Érzékenyítő Programról.

Faültetéssel is jár az új parkoló kialakítása a Horvát István lakótelepen

2019.07.14

A környék lakóinak javaslatára összesen 17 új parkolóhelyet alakítottak ki a Horvát István lakótelepen a református óvoda melletti területen, ami a meglévő 8-9 állásos térköves parkolóhoz csatlakozik. Az új parkoló építésével együtt ősszel hét fát is ültetnek a környéken és sok bokrot telepítenek a parkoló köré.

Parádés győzelemmel kezdett az EL-ben a Fehérvár

2019.07.12

A fehérváriak idegenben ütötték ki montenegrói ellenfelüket, így már a 2. körben érezhetik magukat.

Brazil futballsiker született Felcsúton

2019.06.11

A Puskás Akadémia hatodszor jutott döntőbe a neves nemzetközi tornán.

A hétvégén ismét Székesfehérvár Rally

2019.06.07

Az első osztályban hetven páros startol majd el szombaton, míg a Rallye2-ben több mint hatvan autó nevezett.