2021.10.21, Csütörtök

Helyi hírek

Tovább folytatódnak az oltások a megyeszékhelyen

2021.04.21

Egy nőt beoltanak az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) második adagjával a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban Székesfehérváron 2021. április 21-én.

Bringapark épül Velencén

2021.04.19

Országszerte 36 településen épülnek bringaparkok, melyeken a legkülönbözőbb pályatípusok valósulhatnak meg.

Koronavírus - Oltás Székesfehérváron orosz vakcinával

2021.04.14

Egy férfit beoltanak az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagjával a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, Székesfehérváron 2021. április 13-án.

Online dietetikai tanácsadást szerveznek kismamáknak Székesfehérváron

2021.04.11

Az Egészségfejlesztési Iroda dietetikusa tanácsadással, a mintaétrend összeállításával nyújt segítséget a kismamák számára.

Rekortán borítású futópálya épül Székesfehérváron

2021.04.09

A tervek szerint szabadidőparkot is létesítenek majd a pálya köré.

Több mint félmilliárd forintból fejlesztette gyártókapacitását az FHL Björn Hungary Kft. Móron

2021.04.07

A beruházásnak köszönhetően a vállalat 240 munkahelyet tud megőrizni és további 191 új munkahelyet teremtett.

Férfi röplabda Extraliga - Kétjátszmás hátrányból fordított a Kistext SE

2021.04.05

A Kistext SE hazai pályán - kétjátszmás hátrányt követően - 3-2-re legyőzte a Dunaújváros csapatát a férfi röplabda Extraliga szerdai játéknapján, az 5-8. helyért zajló rájátszás ötödik fordulójában.

Fehérvár: 75 millió forinttal támogatja a kórházat a Howmet-Köfém

2021.04.03

Howmet Aerospace Foundation alapítványán keresztül 250.000 dollárral, azaz 75 millió forinttal támogatja a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház működését a Howmet-Köfém Kft. A mai jelképes csekkátadó eseményen Prof. Dr. Bucsi László főigazgató elmondta, hogy a nagylelkű felajánlás lehetővé teszi több pulzoximéter, valamit mobil diagnosztikai eszközök beszerzését is.

II. János Pál pápa művéből készít színdarabot a székesfehérvári Vörösmarty Színház és a Magyar Állami Operaház

2021.03.31

A darabban a Vörösmarty Színház színművészei, Tóth Ildikó, Kovács Tamás, Varga Gabriella, Ballér Bianka és Gáspár Sándor szerepelnek.

Koronavírus - Oltás Székesfehérváron kínai vakcinával

2021.03.28

Egy idős nő megkapja a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina második adagját Bakró Ildikó székesfehérvári háziorvos Sarló utcai rendelőjében 2021. március 25-én.

Öttusa-vk - Székesfehérváron lesz a sorozat döntője

2021.03.26

Klaus Schormann, a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) elnöke megtekinti (j) a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központot Székesfehérváron 2021. március 25-én. Az egyeztetéseket követően megszületett a végleges döntés arról, hogy a Fejér megyei város fogadhatja majd a vk-sorozat legjobbjait május 13. és 16. között.

Koronavírus - Oltás Székesfehérváron Pfizer/BioNTech-vakcinával

2021.03.24

Egy idős nő megkapja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagának második adagját a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház székesfehérvári oltópontján 2021. március 24-én.

Osztrák jégkorongliga - Hatgólos hazai vereséggel búcsúzott a Fehérvár

2021.03.22

A Hydro Fehérvár AV19 6-0-ra alulmaradt a vendég Vienna Capitalsszal szemben pénteken az osztrák jégkorongligában, így 4-0-ra elveszítette a negyeddöntős párharcot.

Közeledik az óvodai beiratkozás - online szülői értekezletek és nyílt napok lesznek Fehérváron

2021.03.19

Közeledik az óvodai beiratkozás időszaka, amelyet mindig megelőz az intézmények részéről a szülők tájékoztatása. A járványidőszak közepette sem áll meg az élet, ám jelentősen átalakítja a korábbi gyakorlatot, hiszen most nem lehet nyílt napot tartani, bemenni az óvodába körbenézni és érdeklődni, sőt a beiratkozás előtti szülői értekezletet sem lehet az intézmény épületében megtartani.

DHHF: Dunaújvárosért dolgoznak

2021.03.17

Parkok, erdők, árkok, buszmegállók, járdák takarítása – csak néhány azokból a tevékenységekből, amelyet a Roma Nemzetiségi Önkormányzat tulajdonában álló DHHF (Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért) Nonprofit Kft. végez. A szervezet - amellett, hogy a város köztisztaságának egy részéért felel - a munkaerőpiacról kiszorult, nehéz helyzetbe került embereknek nyújt átmeneti segítséget azáltal, hogy munkalehetőséget kínál számukra - ebben pedig az önkormányzat is partner.

Így újulnak meg Fejér megye közútjai

2021.04.20

A 8108-as út munkálataival augusztus közepére végez a Duna Aszfalt Zrt.

Virágos Székesfehérvár – a napokban kapnak időpontfoglaló e-mailt a pályázók

2021.04.15

Tavaly ősszel 7438 pályázat érkezett növényekre a Virágos Székesfehérvár program keretén belül, és mintegy kétszázezer tő növényt oszt ki a Városgondnokság április 22-től a pályázók között. Növények és a komposztkeretek átvételéhez időpontot kell foglalni, melyről minden pályázó a megadott e-mail címén kap értesítést a napokban.

Dunaújváros: tavaszi megújulás a Technikumban

2021.04.12

A Technikum városrészben várható apróbb fejlesztéseket és a tavaszi munkálatokat tekintette át Mezei Zsolt, önkormányzati képviselő: új padok, murvás futópálya és felnőtt játszótér is tervben van a 7. választókörzetben. A helyszíni szemlére a Városüzemeltetési Osztály két szakembere is elkísérte.

Facsemetéket telepítettek Vízivárosban

2021.04.10

A cél a zöldfelületek növelése.

Pályakarbantartást tart a MÁV áprilisban - Székesfehérvárt is érinti

2021.04.08

Pályakarbantartási munkálatokat végez április 13. és 15. között, valamint április 19-től április 21-ig a MÁV-START Zrt. több vonalon, amely érinti a Székesfehérvárról Várpalota és Szombathely irányába, valamint a Budapest-Déli – Székesfehérvár viszonylatban közlekedőket.

Segít a dunaújvárosi háziorvosoknak az önkormányzat

2021.04.06

Az oltásszervezés közben felhalmozódott adminisztrációs feladatok elvégzésében segíti a dunaújvárosi háziorvosok munkáját a város önkormányzata. Barta Endre alpolgármester már március elején kerekasztal-beszélgetést tartott, ahol a háziorvosokkal közösen a segítségnyújtás részleteit beszélték át.

Már Dunaújvárosban is működnek a használt olajgyűtő pontok

2021.04.04

A környezetszennyezés megelőzése érdekében már városunkban is szelektíven gyűjthető a háztartásokban keletkezett használt sütőolaj. Mint azt Szabó Zsolt alpolgármester elmondta: a városvezetés kiemelt feladatának tekinti a környezettudatos magatartás erősítését – ezt szolgálja a használt étolaj szervezett begyűjtése is.

Ünnepi online hangverseny nagypénteken a fehérvári szimfonikusoktól

2021.04.02

Nagypénteken este tűzi online koncertjeinek műsorára Johann Sebastian Bach János-passióját a székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar és az Ars Oratoria Kamarakórus. A Fehérvár Televízióban 2021. április 2-án, pénteken 21:25-kor látható, a Budai úti református templomban rögzített hangverseny karmestere Pad Zoltán Liszt-díjas karnagy. Az adás online is nézhető!

Fehérvár: április 19-ig meghosszabbították a személyes ügyfélfogadás szüneteltetését a Polgármesteri Hivatalban

2021.03.29

A hatékony járványügyi védekezés érdekében 2021. április 19-ig meghosszabbították a személyes ügyfélfogadás szüneteltetését a Polgármesteri Hivatalban, Székesfehérváron. Az Ügyfélszolgálat és az egyes szervezeti egységek továbbra is telefonon érhetőek el, a beadványokat elektronikus úton vagy papír alapon, a Városház téri épületek gyűjtődobozaiban fogadják.

Hétfőtől felfüggesztik az első ajtós felszállást a helyi járatokon Dunaújvárosban

2021.03.27

A járványügyi helyzetre való tekintettel az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében a Volánbusz március 29-től (hétfőtől) minden helyi és helyközi járatán felfüggeszti az első ajtós felszállást, a járművezetőket pedig kordonnal határolja el az utastértől - tájékoztatott oldalán a társaság.

Dunaújváros: így folytatódik a faültetés

2021.03.25

Március 25-én, csütörtökön folytatódik a Vasmű úton a fák ültetése. A szakemberek az új fákat friss, tápanyagdús termőföldbe ültetik el. Ehhez viszont helyre van szükség. Ezért kérik az autósokat, hogy a lekordonozott részekről autóikkal álljanak el, hogy a munkálatokat zavartalanul végezhessék a szakemberek.

Fehérvár: kerékpársávok lesznek a Zámoly utcában és megépül a járda Kiskút útján a Park centerig

2021.03.23

A tervek szerint még idén elkezdődik a Zámoly utcai körforgalomtól a Fecskeparti útig a kerékpársávok építése. Onnantól pedig egészen a Kiskút útja végéig önálló nyomvonalon járda és kerékpárút épül az év második felében induló beruházás keretében.

Szombaton ismét termelői piac lesz a Szalkin Dunaújvárosban

2021.03.20

Március 20-án, szombaton 13 órától 16 óráig ismét várja a kilátogatókat a Szalki-szigeti kempingben a Dunai Kincses Kert Termelői Piac, ahol kis-és őstermelők kézműves, saját előállítású termékeiből válogathatnak.

Senki nem szeret(ne) beteg lenni! - folyamatos a vakcina beadása a háziorvosi körzetekben a megyeszékhelyen

2021.03.18

A kórházi oltási pontok mellett folyamatosan zajlik a COVID19 elleni vakcina beadása a háziorvosi körzetekben is. Az egészségügyi szakemberek feszített munkát végeznek: a háziorvosok a körzet betegeinek ellátása mellett folyamatosan koordinálják az oltásra regisztrált pácienseket, hogy azok minél hamarabb felvehessék a vakcinát. Az eddigi tapasztalatokról dr. Derényi Gábor és dr. Tóth András Sándor fehérvári háziorvosokat kérdezte a szekesfehervar.hu.

Koronavírus - Oltás Szputnyik-vakcinával Székesfehérváron

2021.03.16

Beoltanak egy nőt az orosz Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyagával a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban 2021. március 15-én.