2021.04.11, Vasárnap

Helyi hírek

A legfiatalabb tűzoltó

2020.11.11

Mátyás Viktor még csak tíz éves, de már öt éve önkéntes tűzoltó Székesfehérváron és Sárszentmihályon. Amikor csak teheti, elkíséri a tűzvédelem területén dolgozó és szintén önkéntes tűzoltó édesapját. A kisfiú szemében csillog az elhivatottság, első ötéves szolgálatát augusztusban a Fehérvári Tűzoltó Egyesület is elismerte.

Családi karácsonyfa volt egykor - az Öreghegyről érkezett Fehérvár fenyőfája

2020.11.10

Az Öreghegyről indult útnak kedden reggel az a mintegy nyolcméter magas ezüstfenyő, amely a város karácsonyfája lesz idén. A Városgondnokság a kivágást követően felállította a fát, amelyet az advent kezdetére fel is díszítenek majd.

Új sportközpontot épít egy székesfehérvári gimnáziumban a Merkbau

2020.11.08

Az új sportcsarnok és étterem egybenyitható lesz, így multifunkcionális lehetőségeket kínál a rendezvények terén.

Szombaton lesz az első novemberi ökotúra a Sóstón

2020.11.06

Egy körülbelül 1,5-2 órás vezetett séta keretében a páratlan szépségű Sóstó Természetvédelmi Terület őszi díszbe öltözött pompáját csodálhatják meg a természetjárók az ökotúra során.

Újjászületik Fejér megye 234 éves kastélya

2020.11.05

A fehérvárcsurgói Károlyi-kastély állaga az államosítás után teljesen leromlott, ám az utóbbi években lépésről lépésre nyeri vissza régi pompáját.

Fejér megyére is figyelmeztetést adtak ki a sűrű köd miatt

2020.11.04

A legalacsonyabb hőmérséklet 5-12 Celsius-fok között alakul, napközben 11-16 fokig melegszik a levegő.

Polgármestert és önkormányzati képviselőket választ vasárnap Etyek

2020.11.03

A választási névjegyzékben szereplő 3523 választópolgár négy szavazókörben voksolhat.

Közel 350 ezren vettek részt az idei Európai Sporthéten

2020.11.02

A programsorozaton Székesfehérvár 25 sportrendezvénnyel vett részt.

Fehérvár kulturális díjának odaítéléséhez várják a javaslatokat

2020.10.31

A Székesfehérvár Önkormányzata által alapított „Pro Cultura Albae Regiae” díjjal olyan személyeket, közösségeket vagy együtteseket ismernek el, akik a város kulturális életét gazdagítják. Az elismerésre természetes vagy jogi személyek tehetnek ajánlást, melyet a Polgármesteri Hivatalba kell eljuttatni november 20-ig.

Fejér megye fontos bekötőútja újult meg

2020.10.30

Ez a bekötőút Biatorbágyról közvetlen kapcsolatot biztosít számos településhez Etyek és Alcsútdoboz térségében.

Befejeződnek az M1-es autópálya felújítási munkálatai

2020.10.29

A tavaly elkezdett helyreállítási munkálatok részeként az autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán megújult az érintett szakasz minden sávja.

Titkos Kalendárium - Fekete István vándorkiállítás nyílik a Gárdonyiban Fehérváron

2020.10.28

November 3-án, kedden délelőtt 10 órakor Titkos Kalendárium címmel Fekete István vándorkiállítás nyílik a Gárdonyi Géza Mûvelődési Ház és Könyvtárban. A kiállítást megnyitják: Emőd Teréz, kurátor, Kovács Zsanett a Móra Könyvkiadó marketingvezetője és Szilvási-Grund Helga a Gárdonyi Géza Mûvelõdési Ház és Könyvtár igazgatója.

Jelentős fejlesztéssorozat indul a Kelet-Dunántúlon

2020.10.27

Mintegy 5,85 milliárd forintos beruházásban kap öt település modern ivóvízellátást a Mészáros és Mészáros munkájával.

A hét végéig még látogatható a NÉGYEK és A kagán lovasa kiállítás

2020.10.26

Ezen a héten láthatjuk még a NÉGYEK és A kagán lovasa - avagy egy avar páncélos lovas életre keltése című kiállításokat Székesfehérváron. Az előbbi október 30-ig, a Pelikán Galériában, az utóbbi október 31-ig, a Csók István Képtárban fogadja a látogatókat.

Ökumenikus megemlékezés Fehérváron - az 1956-os forradalom áldozataiért imádkoztak

2020.10.24

A Székesfehérvári Egyházmegye szervezésében, Spányi Antal megyés püspök meghívására, csütörtökön délelőtt a Székesegyház oldalánál elhelyezett emléktáblánál, az 1956-os emlékkereszt alatt, a történelmi egyházak helyi képviselői, Székesfehérvár és Fejér megye közéleti vezetői valamint számos megemlékező imádkozott együtt az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiért.

Módosul a kosárprogram: szombaton a Kecskeméttel játszik hazai pályán az Alba

2020.11.11

Az eredeti sorsolás szerint a Falco Szombathely vendége lett volna hétvégén a fehérvári kosárcsapat, azonban az ellenfélnél kialakult helyzet miatt változott a program. Forray Gábor csapata a vezetőedző korábbi klubját, a Kecskemétet fogadja hazai pályán. Az új intézkedéseknek megfelelően zárt kapuk mögött.

On-line rendezik meg a Szkeptikusok Országos Konferenciáját november 14-én

2020.11.09

Huszonhatodik alkalommal szervezik meg a Szkeptikusok Országos Konferenciáját. Az idei járványügyi helyzetre való tekintettel az on-line térben, a korábbiakhoz képest rövidebb időtartamban zajlik majd az esemény november 14-én, szombaton, amelyet két előadás előz meg csütörtökön és pénteken.

450 szurkoló mehet az Alba Fehérvár kosármeccseire

2020.11.07

A bérlettel nem rendelkezők az egyes mérkőzések előtt korlátozott számban – az egyes szektorok befogadóképessége és az adott szektorra megvásárolt bérletek arányában – tudnak jegyet vásárolni.

Fehérváron segítő szolgálat indult az idősekért és krónikus betegekért

2020.11.05

A Polgármesteri Hivatal szolgálata idős, krónikus betegségben szenvedő vagy fogyatékkal élő lakosokat lát el, segít a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban, a postai ügyintézés átvállalásában.

Székesfehérváron lesz a Fekete István országos vándorkiállítás első állomása

2020.11.04

A szervezők szándéka szerint az író műveire egyedi hangvételük és tartalmuk mellett azért kell és érdemes ismét nagyobb figyelmet fordítan.

Ötvenmilliós támogatást kapott a Szent János Kórház orvostechnikai eszközökre

2020.11.03

A Hársfalevél Ápolási Intézet és Nyugdíjas Ház működési költségeire 25 millió forintot utalt át a Fejér B.Á.L. Zrt.

Győri iskolát fertőtlenítettek a fehérvári katonák

2020.11.02

A székesfehérvári katonák országszerte 33 oktatási intézményt fertőtlenítettek az őszi szünetben.  

Átadták a Jövő Játszóterét Gárdonyban

2020.11.01

Az újonnan felavatott Jövő Játszótere (Future Playground) az Életfácska Református Óvoda udvarán a Fejér megyei Gárdonyban 2020. október 29-én.

Ingyenes lesz a tömegközlekedés szombaton és vasárnap Székesfehérváron

2020.10.30

Székesfehérvár Önkormányzata díjmentessé tette a közösségi közlekedést a hétvégére a várható nagy forgalom miatt. Ennek jegyében október 31-én és november 1-jén nem kell fizetniük azoknak, akik igénybe veszik a helyijáratos buszokat.

Újabb támogatás az Alba Regia Műszaki Karnak a korszerű oktatásért

2020.10.29

Mintegy 9 millió forintos adománnyal segíti a Howmet Aerospace Alapítvány az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának munkáját. A támogatás célja, hogy a legkorszerűbb technológiát vásárolja meg az egyetem a hallgatók oktatásához: többek között új laboratóriumi hardvereket szereznek be.

Közös magyar-horvát katonai parancsokság Székesfehérváron

2020.10.28

Ütemterv szerint halad a haderőfejlesztés - jelentette ki a honvédelmi miniszter az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának keddi ülésén.

Megemlékező szentmise és könyvbemutató Glósz Ervin atya halálának 10. évfordulóján

2020.10.27

November 6-án, pénteken 18 órakor megemlékező szentmise kezdődik az öreghegyi Magyarok Nagyasszonya templomban dr. Glósz Ervin atya halálának 10. évfordulóján. A szentmisét követően mutatják be az "Öreghegyi szőlőtő in memoriam dr. Glósz Ervin" című emlékkönyvet.

Cigicsikkmentes Székesfehérvárért akciót rendezett a JÖN

2020.10.26

Lelkes önkéntesekkel Cigicsikkmentes Székesfehérvárért akciót rendezett a JÖN Alapítvány Cigicsikkmentes október kihívás részeként.

A biztonságért a fűtési szezonban is tenni kell!

2020.10.25

Otthona biztonságáért mindenki sokat tehet. Ne feledkezzünk meg a karbantartásról, a megfelelő szellőzésről, a füstjelzőről és a szén-monoxid-érzékelőről.

Még két hónapig érvényesek a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok

2020.10.23

December 15-ig még érvényesek Magyarország területén azok az okmányok, amelyek a tavaszi veszélyhelyzet ideje alatt jártak le. A kormányhivatalok arra kérik az ügyfeleket, hogy akik még nem hosszabbíttatták meg személyi igazolványukat, útlevelüket vagy vezetői engedélyüket minél hamarabb, és lehetőség szerint előzetes időpontfoglalást követően keressék fel a kormányablakokat.