2022.12.05, Hétfő

advent

Adventi fényekkel, zenével és napi meglepetésekkel is készülnek az ünnepekre Székesfehérváron

2022.11.23

Helyi hírek

A belvárosban a helyükre kerültek az esti sétákat hangulatossá varázsoló fények, a karácsonyi díszek, az óriási fenyő alatt pedig ismét elindul a gyerekek kedvence, a kisvonat.

Advent harmadik hétvégéjén is sok programmal találkozhatunk fehérváron

2021.12.12

Helyi hírek

Vox Mirabilis kamarakórus koncert, kézműves délután és karácsonyi képeslap készítő program is várja a belvárosba látogatókat advent harmadik hétvégéjén. A programokat vasárnap 18 órakor a hagyományos adventi gyertyagyújtás koronázza meg.

Vasárnap kezdődik az Advent – a katasztrófavédelem a tűzmegelőzésre figyelmeztet

2021.11.26

Országos hírek

Felgyújtott egy konténerlakást sajtótájékoztatóján a katasztrófavédelem, így mutatta be, hogy milyen veszélyes a magára hagyott adventi koszorún égő gyertya.

Az öröm gyertyája is fellobbant Székesfehérvár adventi koszorúján

2020.12.14

Helyi hírek

A harmadik adventi gyertyagyújtást közvetítették élőben a Városháza Díszterméből vasárnap este. Az öröm lángját Sohonyai Edit író, a Székesfehérvári Szenátus tagja és Tóth Tamás, a Prohászka Templom esperes-plébánosa gyújtották meg, és osztották meg adventi gondolataikat az elcsendesedés és a lényeglátás fontosságáról.

Online vásár és kreatív műhelysorozat a Fehérvári Kézművesek Egyesületével

2020.11.23

Helyi hírek

Online vásárt indított a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. A szervezet honlapján és közösségi oldalán mintegy tucatnyi, a legkülönfélébb mesterségeket űző kézműves kínálja portékáit, használati és dísztárgyait az ünnepekre.

Adventi naptárrá változó városháza és koncertek Székesfehérváron

2019.11.26

Kultúra

A városháza élő adventi naptárrá változik, a Püspöki Palota kertjéből adventi udvar lesz, valamint rengeteg koncert várja a látogatókat az adventi időszakban Székesfehérváron.

Advent a Kékesen Szinetár Dórával, Szekeres Adriennel és a gyöngyösi kézilabdásokkal

2018.11.28

Ünnepeljük ismét közösen az adventet a Kékesen december 2-án 10 órától! Szeretettel vár mindenkit az ország legmagasabb pontjára az immár kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Advent a Kékesen ingyenes családi rendezvényre a főszervező Kékestető Nonprofit Kft.

Adventi családi délután lesz december 17-én a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

2017.12.05

December 17-én, vasárnap 14 órától a Vörösmarty Színház adventi családi programot szervez a Színház Kávézóban, ahol lesz mesejáték, kézműves foglalkozás, tánc, közös gyertyagyújtás, adománygyűjtés, nyereményjáték. A nap folyamán állami gondozott gyermekek számára is várják az adományokat.

Felsővárosi vendégek fellépésével kezdődött el a Vízivárosi Advent Székesfehérváron

2017.12.02

Idén is összefogtak a testvérkörzetek, hogy az adventi hétvégéken ünnepi hangulattal teljen meg a Vízivárosi Általános Iskola aulája. A Vízivárosi Advent programsorozatának első rendezvényén a felsővárosi óvodások, iskolások és a városrész nyugdíjasklubjának műsora mellett bábelőadást is láthatott a közönség.

Idén is lesznek új fények Fehérváron az adventi belvárosban

2017.11.19

A Palotai kapu tértől a Zichy ligetig tart majd a fehérvári adventi vásár. A Belváros ünnepi díszkivilágításban pompázik majd, amit lassan már három hete szerel a Városgondnokság, lelkes szakembereiből álló csapat. Azért dolgozunk már november eleje óta az adventi díszkivilágítás szerelésén, hogy időre elkészüljünk – mondta Vörös Tamás a Városgondnokság rendezvény-műszaki csoportjának vezetője.

Határon túli gyerekek és felnőttek léptek fel Székesfehérváron

2016.12.11

A Délvidékről, Erdélyből és Kárpátaljáról érkezett vendégek lakóhelyük népzenei világát mutatták be XI. Adventi Jótékonysági Esten, a Városházán.

Felragyogtak az adventi fények Székesfehérváron

2016.11.28

A hagyományokhoz ragaszkodva ünnepi díszkivilágítással kezdődött meg advent első vasárnapja. A városban zajló koncertek mellett az ünnepi vásáron résztvevők téli ételeket és italokat is kóstolhattak.

Felgyulladtak a szeretet fényei Mezőfalván és környékén is

2016.12.05

Adventi vásár, játszóház, és Mikulás ünnepségek tették színessé a második adventi hétvégét Mezőfalván és környékén.

Adventi vasárnapok Szabadbattyánban

2016.11.25

Az idei advent első vasárnapján megkezdődnek a tradicionális ünnepi programok. Ezek közül a kilátogató érdeklődők akár csengettyűs koncerten vagy éppen fényfestésben is részt vehetnek.

Adventi vásár és díszkivilágítás is lesz Székesfehérváron

2022.11.10

Helyi hírek

Elkezdődött az ünnepi díszkivilágítás felszerelése Székesfehérváron.

Adventi programokkal készülnek Fehérváron a Szent István Király Múzeumban

2021.12.08

Helyi hírek

Vasárnap több adventhez kapcsolódó programmal is készül a Szent István Király Múzeum. Folytatódik a Téli Tárlatot kísérő események sora, de lesz koncert, beszélgetések és méhészeti előadás is.

Egy év kihagyás után idén újra lesz vízivárosi advent

2021.11.23

Helyi hírek

Visszatérnek a kisgyermekek és nyugdíjasok karácsonyi műsorai, valamint nem maradhat el a szokásos forró tea és sütemény sem.

Advent első hétvégéjére ünnepi fényekbe öltözött Székesfehérvár

2020.11.30

Helyi hírek

Székesfehérvár ünnepváró hagyományainak fontos részei az adventi hétvégék a Belvárosban. Idén a járványhelyzet miatt sajnos a megszokott programok kimaradnak, de amit lehet – igazodva a rendkívüli körülményekhez -, megtartanak. Szombaton késő délután a Városház tér és a fehérváriak közös karácsonyfáján felgyúltak az ünnepi fények.

Betlehemből érkezett a negyedik gyertya lángja Székesfehérvárra

2019.12.23

Kultúra

A Városház téren az élő adventi kalendárium utolsó idei után Szűcs Gabi karácsonyi műsorát hallhatta a szakadó esőben is kitartó székesfehérvári közönség. Az utolsó adventi gyertyát, a szeretet gyertyáját Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök együtt gyújtották meg.

Tartósélelmiszer gyűjtés lesz a Nyolcas műhelyben advent 3. hétvégéjén Fehérváron

2018.12.14

Közeledvén az ünnepekhez a Nyolcas Műhely Underground Klub ismét szeretne hozzájárulni a nehézségekkel küzdő családok megsegítéshez. A gyűjtésre december 14-én és 15-én kerül sor, a kedvezményezett a Család és Gyermekjóléti Központ.

Elindult a Cipősdoboz akció – Fehérváron öt helyen várják az adományokat

2017.12.06

A Baptista Szeretetszolgálat 14. alkalommal szervezte meg országos karácsonyi adománygyűjtő akcióját az adventi időszakban, amelynek keretében idén országszerte 200 gyűjtőponton várják december 20-ig a gyerekeknek szánt, ajándékokkal megtöltött dobozokat. Fehérváron öt helyszínen várják a csomagokat.

Fiatalok szerveztek hangulatos adventi programot a székesfehérvári Hiemer-házban

2017.12.03

A Székesfehérvári Diáktanács idén is megszervezte az Adventi Napot: délelőtt kisebb gyerekeket, családokat vártak a Hiemer-házba hangulatos, izgalmas készülődésre. Élettel telt meg a Pince Klub, a karácsonyi kézműveskedés mellett volt játék, mese és meleg tea is minden betérőnek. Délután városismereti versenyt bonyolítanak felsős és középiskolás diákokból álló mintegy húsz csapattal, a fiatalokhoz kötődő belvárosi közösségi tereken. A jótékonysági estet december 19-én rendezik, az összegyűjtött adományokat a Gyermekotthon lakóinak ajánlják fel.

Advent a Rác utcában - fehérvári kézművesekkel készülhetünk az ünnepekre

2017.11.29

Idén is megszervezi „Advent a Rác utcában” című kreatív, kézműves programsorozatát a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. December 16-án és 17-én, szombaton és vasárnap, délelőtt és délután 9-12 és 13-16 óra között a Kézművesek Házában, a szervezet tagjai vezetésével lesznek foglalkozások, melyekre szeretettel várják a résztvevőket a közös, örömteli, mézeskalács-illatú készülődés jegyében. December 2-án, szombaton 14:30 órakor nyitja kapuit a „XV. Betlehemi szép csillag” kiállítás a Szent Korona Galériában.

További támogatásokban részesülhetnek a betegellátásban dolgozók

2016.12.13

Új gépkocsik beszerzésével segíti jövőre a város háziorvosait és az ügyeleti ellátást Székesfehérvár Önkormányzata a támogatási keretek megemelésével. Mindezt egy megállapodás-tervezet tartalmazza, melyről pénteken dönt a Közgyűlés. A tervezett lépésekről a színvonalasabb betegellátás érdekében dr. Cser-Palkovics András polgármester beszélt azon a találkozón, melyet első alkalommal szerveztek meg Advent alkalmából a szakma képviselői számára.

Ingyenes múzeumlátogatás Székesfehérváron

2016.11.30

Az adventi időszakban lehetőség nyílik az összes székesfehérvári kiállítóhelynek az ingyenes megtekintésére a Szent István Király Múzeumban.

Több mint ötszázan jótékonykodtak futással

2016.11.27

A második alkalommal megrendezett Adventi Jótékonysági Futáson résztvevők a kórház gyermekosztályának csecsemő- és gyermekágy vásárlását támogatták.

20 órán át olvasták a Bibliát

2016.11.29

Ötödik alkalommal is megrendezték az országos szinten páratlan fehérvári eseményt. A különböző felekezetek együttműködésén alapuló maraton vasárnap éjfél előtt ért véget.

Programok advent második hétvégéjén Fehérváron

2015.12.04