2023.12.03, Vasárnap

advent

Adventi készülődés az Alsóvárosban a Sóstó Vadvédelmi Központban Fehérváron

2022.12.04

Helyi hírek

Adventi kreatív foglalkozásra hívja a családokat a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ az Alsóvárosi Közösségi Házba 2022. december 4-én, vasárnap 10 órára.

Adventi fényekkel, zenével és napi meglepetésekkel is készülnek az ünnepekre Székesfehérváron

2022.11.23

Helyi hírek

A belvárosban a helyükre kerültek az esti sétákat hangulatossá varázsoló fények, a karácsonyi díszek, az óriási fenyő alatt pedig ismét elindul a gyerekek kedvence, a kisvonat.

Advent harmadik hétvégéjén is sok programmal találkozhatunk fehérváron

2021.12.12

Helyi hírek

Vox Mirabilis kamarakórus koncert, kézműves délután és karácsonyi képeslap készítő program is várja a belvárosba látogatókat advent harmadik hétvégéjén. A programokat vasárnap 18 órakor a hagyományos adventi gyertyagyújtás koronázza meg.

Vasárnap kezdődik az Advent – a katasztrófavédelem a tűzmegelőzésre figyelmeztet

2021.11.26

Országos hírek

Felgyújtott egy konténerlakást sajtótájékoztatóján a katasztrófavédelem, így mutatta be, hogy milyen veszélyes a magára hagyott adventi koszorún égő gyertya.

Az öröm gyertyája is fellobbant Székesfehérvár adventi koszorúján

2020.12.14

Helyi hírek

A harmadik adventi gyertyagyújtást közvetítették élőben a Városháza Díszterméből vasárnap este. Az öröm lángját Sohonyai Edit író, a Székesfehérvári Szenátus tagja és Tóth Tamás, a Prohászka Templom esperes-plébánosa gyújtották meg, és osztották meg adventi gondolataikat az elcsendesedés és a lényeglátás fontosságáról.

Online vásár és kreatív műhelysorozat a Fehérvári Kézművesek Egyesületével

2020.11.23

Helyi hírek

Online vásárt indított a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. A szervezet honlapján és közösségi oldalán mintegy tucatnyi, a legkülönfélébb mesterségeket űző kézműves kínálja portékáit, használati és dísztárgyait az ünnepekre.

Adventi naptárrá változó városháza és koncertek Székesfehérváron

2019.11.26

Kultúra

A városháza élő adventi naptárrá változik, a Püspöki Palota kertjéből adventi udvar lesz, valamint rengeteg koncert várja a látogatókat az adventi időszakban Székesfehérváron.

Advent a Kékesen Szinetár Dórával, Szekeres Adriennel és a gyöngyösi kézilabdásokkal

2018.11.28

Ünnepeljük ismét közösen az adventet a Kékesen december 2-án 10 órától! Szeretettel vár mindenkit az ország legmagasabb pontjára az immár kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Advent a Kékesen ingyenes családi rendezvényre a főszervező Kékestető Nonprofit Kft.

Adventi családi délután lesz december 17-én a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

2017.12.05

December 17-én, vasárnap 14 órától a Vörösmarty Színház adventi családi programot szervez a Színház Kávézóban, ahol lesz mesejáték, kézműves foglalkozás, tánc, közös gyertyagyújtás, adománygyűjtés, nyereményjáték. A nap folyamán állami gondozott gyermekek számára is várják az adományokat.

Felsővárosi vendégek fellépésével kezdődött el a Vízivárosi Advent Székesfehérváron

2017.12.02

Idén is összefogtak a testvérkörzetek, hogy az adventi hétvégéken ünnepi hangulattal teljen meg a Vízivárosi Általános Iskola aulája. A Vízivárosi Advent programsorozatának első rendezvényén a felsővárosi óvodások, iskolások és a városrész nyugdíjasklubjának műsora mellett bábelőadást is láthatott a közönség.

Idén is lesznek új fények Fehérváron az adventi belvárosban

2017.11.19

A Palotai kapu tértől a Zichy ligetig tart majd a fehérvári adventi vásár. A Belváros ünnepi díszkivilágításban pompázik majd, amit lassan már három hete szerel a Városgondnokság, lelkes szakembereiből álló csapat. Azért dolgozunk már november eleje óta az adventi díszkivilágítás szerelésén, hogy időre elkészüljünk – mondta Vörös Tamás a Városgondnokság rendezvény-műszaki csoportjának vezetője.

Határon túli gyerekek és felnőttek léptek fel Székesfehérváron

2016.12.11

A Délvidékről, Erdélyből és Kárpátaljáról érkezett vendégek lakóhelyük népzenei világát mutatták be XI. Adventi Jótékonysági Esten, a Városházán.

Felragyogtak az adventi fények Székesfehérváron

2016.11.28

A hagyományokhoz ragaszkodva ünnepi díszkivilágítással kezdődött meg advent első vasárnapja. A városban zajló koncertek mellett az ünnepi vásáron résztvevők téli ételeket és italokat is kóstolhattak.

Felgyulladtak a szeretet fényei Mezőfalván és környékén is

2016.12.05

Adventi vásár, játszóház, és Mikulás ünnepségek tették színessé a második adventi hétvégét Mezőfalván és környékén.

Adventi vasárnapok Szabadbattyánban

2016.11.25

Az idei advent első vasárnapján megkezdődnek a tradicionális ünnepi programok. Ezek közül a kilátogató érdeklődők akár csengettyűs koncerten vagy éppen fényfestésben is részt vehetnek.

Énekszóval készül a kisangyalok kara advent első vasárnapjára

2022.11.26

Helyi hírek

Tizenhárom fehérvári általános iskola közel hétszáz diákja alkotja a Kisangyalok karát, amely vasárnap karácsonyi énekekkel adja hírül, hogy elérkezett a várakozás időszaka. November 27-én, vasárnap 17.45 órakor, a gyertyagyújtás és az ünnepi fények felkapcsolása előtt varázsolnak ünnepi hangulatot a Városház térre.

Adventi vásár és díszkivilágítás is lesz Székesfehérváron

2022.11.10

Helyi hírek

Elkezdődött az ünnepi díszkivilágítás felszerelése Székesfehérváron.

Adventi programokkal készülnek Fehérváron a Szent István Király Múzeumban

2021.12.08

Helyi hírek

Vasárnap több adventhez kapcsolódó programmal is készül a Szent István Király Múzeum. Folytatódik a Téli Tárlatot kísérő események sora, de lesz koncert, beszélgetések és méhészeti előadás is.

Egy év kihagyás után idén újra lesz vízivárosi advent

2021.11.23

Helyi hírek

Visszatérnek a kisgyermekek és nyugdíjasok karácsonyi műsorai, valamint nem maradhat el a szokásos forró tea és sütemény sem.

Advent első hétvégéjére ünnepi fényekbe öltözött Székesfehérvár

2020.11.30

Helyi hírek

Székesfehérvár ünnepváró hagyományainak fontos részei az adventi hétvégék a Belvárosban. Idén a járványhelyzet miatt sajnos a megszokott programok kimaradnak, de amit lehet – igazodva a rendkívüli körülményekhez -, megtartanak. Szombaton késő délután a Városház tér és a fehérváriak közös karácsonyfáján felgyúltak az ünnepi fények.

Betlehemből érkezett a negyedik gyertya lángja Székesfehérvárra

2019.12.23

Kultúra

A Városház téren az élő adventi kalendárium utolsó idei után Szűcs Gabi karácsonyi műsorát hallhatta a szakadó esőben is kitartó székesfehérvári közönség. Az utolsó adventi gyertyát, a szeretet gyertyáját Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök együtt gyújtották meg.

Tartósélelmiszer gyűjtés lesz a Nyolcas műhelyben advent 3. hétvégéjén Fehérváron

2018.12.14

Közeledvén az ünnepekhez a Nyolcas Műhely Underground Klub ismét szeretne hozzájárulni a nehézségekkel küzdő családok megsegítéshez. A gyűjtésre december 14-én és 15-én kerül sor, a kedvezményezett a Család és Gyermekjóléti Központ.

Elindult a Cipősdoboz akció – Fehérváron öt helyen várják az adományokat

2017.12.06

A Baptista Szeretetszolgálat 14. alkalommal szervezte meg országos karácsonyi adománygyűjtő akcióját az adventi időszakban, amelynek keretében idén országszerte 200 gyűjtőponton várják december 20-ig a gyerekeknek szánt, ajándékokkal megtöltött dobozokat. Fehérváron öt helyszínen várják a csomagokat.

Fiatalok szerveztek hangulatos adventi programot a székesfehérvári Hiemer-házban

2017.12.03

A Székesfehérvári Diáktanács idén is megszervezte az Adventi Napot: délelőtt kisebb gyerekeket, családokat vártak a Hiemer-házba hangulatos, izgalmas készülődésre. Élettel telt meg a Pince Klub, a karácsonyi kézműveskedés mellett volt játék, mese és meleg tea is minden betérőnek. Délután városismereti versenyt bonyolítanak felsős és középiskolás diákokból álló mintegy húsz csapattal, a fiatalokhoz kötődő belvárosi közösségi tereken. A jótékonysági estet december 19-én rendezik, az összegyűjtött adományokat a Gyermekotthon lakóinak ajánlják fel.

Advent a Rác utcában - fehérvári kézművesekkel készülhetünk az ünnepekre

2017.11.29

Idén is megszervezi „Advent a Rác utcában” című kreatív, kézműves programsorozatát a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. December 16-án és 17-én, szombaton és vasárnap, délelőtt és délután 9-12 és 13-16 óra között a Kézművesek Házában, a szervezet tagjai vezetésével lesznek foglalkozások, melyekre szeretettel várják a résztvevőket a közös, örömteli, mézeskalács-illatú készülődés jegyében. December 2-án, szombaton 14:30 órakor nyitja kapuit a „XV. Betlehemi szép csillag” kiállítás a Szent Korona Galériában.

További támogatásokban részesülhetnek a betegellátásban dolgozók

2016.12.13

Új gépkocsik beszerzésével segíti jövőre a város háziorvosait és az ügyeleti ellátást Székesfehérvár Önkormányzata a támogatási keretek megemelésével. Mindezt egy megállapodás-tervezet tartalmazza, melyről pénteken dönt a Közgyűlés. A tervezett lépésekről a színvonalasabb betegellátás érdekében dr. Cser-Palkovics András polgármester beszélt azon a találkozón, melyet első alkalommal szerveztek meg Advent alkalmából a szakma képviselői számára.

Ingyenes múzeumlátogatás Székesfehérváron

2016.11.30

Az adventi időszakban lehetőség nyílik az összes székesfehérvári kiállítóhelynek az ingyenes megtekintésére a Szent István Király Múzeumban.

Több mint ötszázan jótékonykodtak futással

2016.11.27

A második alkalommal megrendezett Adventi Jótékonysági Futáson résztvevők a kórház gyermekosztályának csecsemő- és gyermekágy vásárlását támogatták.

20 órán át olvasták a Bibliát

2016.11.29

Ötödik alkalommal is megrendezték az országos szinten páratlan fehérvári eseményt. A különböző felekezetek együttműködésén alapuló maraton vasárnap éjfél előtt ért véget.

Programok advent második hétvégéjén Fehérváron

2015.12.04