2021.01.17, Vasárnap

Hirdetés

Advent első hétvégéjére ünnepi fényekbe öltözött Székesfehérvár
szekesfehervar.hu

Advent első hétvégéjére ünnepi fényekbe öltözött Székesfehérvár

szekesfehervar.hu

2020.11.30. 13:52

Székesfehérvár ünnepváró hagyományainak fontos részei az adventi hétvégék a Belvárosban. Idén a járványhelyzet miatt sajnos a megszokott programok kimaradnak, de amit lehet – igazodva a rendkívüli körülményekhez -, megtartanak. Szombaton késő délután a Városház tér és a fehérváriak közös karácsonyfáján felgyúltak az ünnepi fények.

Hirdetés

A Városháza erkélyén dr. Cser-Palkovics András polgármester és Balla Dávid, a Szóval győzni! kommunikációs bajnokság idei győztese nyomták meg a gombot, a téren sétálók pedig jól hallhatóan fejezték ki tetszésüket, ahogy minden „fénybe öltözött”.

A város polgármestere kiemelte, hogy egy nehéz esztendő ér lassan véget, amelyben a körülmények okán az ünnepi felkészülés is még bensőségesebb tud lenni. „Nagyon nagy szükség van erre a megnyugtató és békés időszakra. Nem tudunk idén mindent úgy csinálni, ahogy azt korábban megszoktuk, de mi magunk igazán széppé tehetjük ezt az adventet – akár egy belvárosi sétával. Ebben a gyönyörű környezetben, ami a fényekkel most is megmutatja, miért szeretjük ezt a várost mindenkor. Egy nagyon szép időszakot kezdhettünk el közösen, érzelmekben és mosolyokban gazdag karácsonyi készülődést kívánok mindenkinek advent heteire!”

A Szóval győzni! idei megrendezését is befolyásolta a koronavírus-járvány. Ám amikor több halasztás után, novemberben sor került a döntőre és Balla Dávid első helyezett lett, akkor még senki nem gondolta, hogy nem az adventi színpadon, egy ünnepváró műsor keretében kerül sor a díszvilágítás felkapcsolására. Éppen az idei ünnep rendhagyó voltát emelte ki a kommunikációs bajnokság győztese is: „Sajnos az idei évben nem lehetnek majd velünk a barátaink, a rokonok köre, de szűk családunkkal közösen ugyanúgy megtarthatjuk ennek az ünnepnek a valódi szépségeit. A karácsony továbbra is a szeretet ünnepe marad! Itt, a városban sétálni, csodálni a gyönyörű fényeket pedig igazi közösségi élményt adhat számukra.”

 

Az idei esztendőben közös adventi koszorú sincs a téren, de a Városháza erkélyén kint van négy óriási adventi gyertya. Ezekből az elsőnek a fénye is felgyúlt szombaton, jelezve, hogy elkezdődött a fehérváriak közös ünnepváró időszaka.

Vasárnap 17 órától online adventi gyertyagyújtás lesz amelyet a Fehérvár Televízióban és a városi honlapon a www.szekesfehervar.hu/elo lehet figyelemmel kísérni. December elsejétől pedig a város Facebook-oldalán nyílik majd meg minden nap 19 órakor az adventi kalendárium egy-egy ablaka egy kedves produkcióval, míg a Fehérvári Programszervező Kft. közösségi oldalán s korábbi esztendők adventi produkcióiból láthatnak válogatást az ünnepváró napokban.

Helyi hírekSzékesfehérváradvent