2022.08.20, Szombat
Advent harmadik hétvégéjén is sok programmal találkozhatunk fehérváron
Kép: fehervariprogram.hu

Advent harmadik hétvégéjén is sok programmal találkozhatunk fehérváron

szekesfehervar.hu

2021.12.12. 07:30

Vox Mirabilis kamarakórus koncert, kézműves délután és karácsonyi képeslap készítő program is várja a belvárosba látogatókat advent harmadik hétvégéjén. A programokat vasárnap 18 órakor a hagyományos adventi gyertyagyújtás koronázza meg.

Hirdetés

Advent harmadik vasárnapján, vagy más néven az örömvasárnapon az Úr eljövetelének közeledtét ünneplik a kereszténységben. Ezen a napon az adventi koszorún a szokásos lila helyett a rózsaszín gyertyát gyújtjuk meg. A lelki felkészülés és kikapcsolódás jegyében rengeteg programot találunk a városban ezen a hétvégén is. Pénteken 9.30-tól 11 óráig a Hétvezér Általános Iskola, valamint a Maroshegyi és a Napsugár Óvoda csoportjainak előadását láthatják az Adventi színpadhoz kilátogatók - olvasható a szekesfehervar.hu-n.

Szombaton 15 órától 19 óráig a Terembura Kulturális Egyesülettel kézműves délutánt tartanak a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban, ahol a kiürült befőttes- vagy lekvárosüvegekből készíthetnek szép mécsestartókat az érdeklődők. Öt óra előtt fél órával a hagyományos adventi gyertyagyújtásra is sor kerül a Püspöki palotában, ahol Spányi Antal megyéspüspök mondja el ünnepi gondolatait.

A napot 19 órától a Vox Mirabilis kamarakórus karácsonyváró hangversenye zárja a Jézus Szíve Templomban.

Vasárnap előbb folytatódik a kézműves délután a Teremburával, majd fél hattól a Vox Mirabilis Kamarakórus adventi koncertjét láthatják az Adventi színpad elé kilátogatók. A kamarakórus koncertjét követően a város adventi koszorúján Vargha Tamás országgyűlési képviselő és Tornyai Gábor atya gyújtják meg az örömvasárnap rózsaszín gyertyáját. A gyertyagyújtás után a Zabos Regina-Horváth Márk duó adventi koncertje következik.

A hétvégén folytatódik az élő adventi naptár a Városháza ablakainál, valamint a Kori Liget is várja a korcsolyázni vágyókat. A további adventi programokról ide kattintva tájékozódhatnak.

Helyi hírekadventSzékesfehérvárprogramok