2024.04.24, Szerda

Fiatalok szerveztek hangulatos adventi programot a székesfehérvári Hiemer-házban

okkfehervar.hu

2017.12.03. 12:42

A Székesfehérvári Diáktanács idén is megszervezte az Adventi Napot: délelőtt kisebb gyerekeket, családokat vártak a Hiemer-házba hangulatos, izgalmas készülődésre. Élettel telt meg a Pince Klub, a karácsonyi kézműveskedés mellett volt játék, mese és meleg tea is minden betérőnek. Délután városismereti versenyt bonyolítanak felsős és középiskolás diákokból álló mintegy húsz csapattal, a fiatalokhoz kötődő belvárosi közösségi tereken. A jótékonysági estet december 19-én rendezik, az összegyűjtött adományokat a Gyermekotthon lakóinak ajánlják fel.

Hirdetés

Az első adventi szombaton fiatalok szerveztek egész napos programot a Hiemer-házban: a Székesfehérvári Diáktanács 25 önkéntese hangulatos készülődésre várta a gyerekeket és a családokat. Izgalmas nyüzsgés töltötte meg a Pince Klubot, virágkötők és virágkötő tanulók segítségével készítettek adventi koszorút, mézeskalácsot díszítettek-csomagoltak, PET-palackból pedig valóban szemrevaló díszek formálódtak az egyik asztalnál, és természtesen a játék sem maradhatott el.

Varga Antónia tavalyi alelnök, az Országos Diáktanács tagja azt mondta a kezdeményezésről, hogy egyszer a programon résztvevő kisgyerekek alkotják majd a Diáktanácsot, és jó, ha már most látják, itt tényleg van élet, vannak nekik szervezett rendezvények – amire érdemes eljönni. A hagyományos Adventi Napon szerencsére sokan vannak, és többen azért jönnek, hogy a kapcsolódó rajzpályázatra személyesen adják le az elkészült alkotásaikat.

A délután kezdődő Belvárosi 7 próbára mintegy húsz csapat jelentkezett, felső tagozatosok és középiskolások, akiket több állomásra is elvisznek a szervezők egy-egy feladatra. Olyan helyeket járnak be a Belvárosban, természetesen hetet, ahol máskor is várják a fiatalokat: például az Igézőben, az Új Nemzedék Közösségi Térben, a városi könyvtárban vagy a Pince Klubban.

A Diáktanács adventi Jótékonysági Estjét december 19-én rendezik majd 17 órakor a Hiemer-ház Báltermében, amihez jótékonysági gyűjtést is hirdetnek használt, de még jó állapotú játékokból, könyvekből, használati eszközökből. Az estre bárki eljöhet, tehetséges fehérvári fiatalok várják színvonalas műsorral a betérőket, a belépő egy tábla csokoládé vagy házi készítésű sütemény lesz – az összegyűlt édességet és az adományokat a Székesfehérvári Gyermekotthon lakóinak adják majd át. Varga Antónia arról az örömről, jóérzésről beszélt a jótékonysággal kapcsolatban, amit a szeretet ünnepén megélhetnek a kezdeményezéshez csatlakozó diákok.

Galéria

Aktuálisadvent SzékesfehérvárHiemer-ház