2021.12.01, Szerda
Egy év kihagyás után idén újra lesz vízivárosi advent
Illusztráció/pixabay.com

Egy év kihagyás után idén újra lesz vízivárosi advent

okkfehervar.hu

2021.11.23. 16:25

Visszatérnek a kisgyermekek és nyugdíjasok karácsonyi műsorai, valamint nem maradhat el a szokásos forró tea és sütemény sem.

Hirdetés

Közös sajtótájékoztatón jelentette be 3 választókerület képviselője, hogy idén megtartják a Vízivárosi Advent. A 2012 óta rendszeresen megrendezett adventi programsorozat keretében több korosztály is megmutathatja ünnepi műsorát: óvodások, iskolások és nyugdíjasok műsorai színesítik majd az érdeklődők szombatjait.

„Bármit bezárhatnak, de a szívünket kinyithatjuk. Idén mindenképpen együtt szeretnénk ünnepelni önökkel, szeretetben, békességben. Hiszen jusson eszünkbe a karácsonyi készülődéskor: a legnagyobb ajándék, amit egymásnak adhatunk, hogy szerethetjük egymást.”

– kezdte gondolatait Horváth Miklósné önkormányzati képviselő. Elmondta, hogy ugyan a pandémiás helyzet miatt nem biztos, hogy minden hétvégén zárt térben tudják megrendezni a programokat, de arra buzdít minden ünnepre készülőt, hogy a decemberi zord időjárás ellenére is látogassanak el a Zöldfa térre.

Idén a szokásos négy adventi szombat helyett három alkalommal rendeznek programokat, mivel a december 11-i szombat munkanap, ezért a harmadik és a negyedik hétvégén esedékes programokat összevonták.  

 

Betartják a járványügyi előírásokat 

Deák Lajosné képviselő azt emelte ki: szinte már hagyomány a hagyományban, hogy az első szombat a 11. választókörzeté. Ahogy eddig, úgy a mostani programok alatt is betartják majd az aktuális járványügyi rendelkezéséket a helyszíneken, de szeretnék, ha az emberek egy kicsit feledni tudnák a mindennapok problémáit, és nyitott szívvel, örömmel készülődnének a karácsonyi ünnepekre.

A három képviselő köszönetét fejezte ki a Vízivárosi Lakóközösségi Információs és Szolgáltató Irodának, a LISZI-nek, hogy a színes és kreatív programok sokasága létrejöhet.

A Vízivárosi Advent részletes programjairól az érintett önkormányzati képviselők közösségi oldalain, valamint a LISZI oldalán tájékozódhatnak majd.

 

 

Helyi hírekSzékesfehérvárVízivárosadvent