2024.05.01, Szerda
December 3-án nyílik az Adventi Forgatag Dunaújvárosban
Illusztráció: Pixabay

December 3-án nyílik az Adventi Forgatag Dunaújvárosban

dunaujvaros.hu

2023.11.26. 14:38

December 3-án az első gyertya meggyújtásával kezdődik Advent időszaka, és ezzel együtt a Városháza téri Adventi Forgatag is megnyitja kapuit a karácsonyi vásárral. Több héten át színpadi produkciók, ünnepi díszbe öltöztetett főtér és téli finomságok várják a forgatagba kilátogatókat.

Hirdetés

Forró tea, kürtőskalács és forralt bor már biztosan kaphatóak lesznek a december 3-án, advent első vasárnapján nyíló Városháza téri Adventi Forgatagban - írja a dunaujvaros.hu.

Ünnepi hangulat négy héten át

A szervező önkormányzat az idei évben is karácsonyi hangulatot varázsol a város főterére: az előttünk álló négy adventi hétvégén. Szombaton és vasárnap is változatos, ünnepi programokkal kedveskednek a kilátogatóknak. A korábbi évekhez hasonlóan a karácsonyi vásár részeként a már jól megszokott, árusok kínálta téli finomságok, mint a forralt bor, a forró tea, vagy kürtőskalács mellett minden alkalommal színes színpadi produkciókkal, Betlehemi jászollal, valamint a történelmi egyházak képviselőivel közös ünnepi gyertyagyújtással várják a városlakókat. 

December 3-án indul a hangolódás

Advent első vasárnapján, december 3-án 16 órakor megnyitja kapuit az Adventi Forgatag. 17 órakor Barta Endre alpolgármester köszönti a résztvevőket, majd Czeglédi Péter Pál református lelkipásztorral közösen meggyújtják a hit gyertyáját az adventi koszorún.

A teljes cikk itt olvasható.

Helyi hírekadventDunaújváros