2024.04.26, Péntek
Adventi fényekkel, zenével és napi meglepetésekkel is készülnek az ünnepekre Székesfehérváron
Borítókép: szekesfehervar.hu

Adventi fényekkel, zenével és napi meglepetésekkel is készülnek az ünnepekre Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2022.11.23. 14:03

A belvárosban a helyükre kerültek az esti sétákat hangulatossá varázsoló fények, a karácsonyi díszek, az óriási fenyő alatt pedig ismét elindul a gyerekek kedvence, a kisvonat.

Hirdetés

Felépül a betlehem, lesz ismét hópelyhes interaktív játék a Varkocs-szobornál, a Vasvári Pál utcában pedig a mesebeli manóváros „lakásaiba” kukucskálhat be az arra járó. A négy adventi vasárnapon zenés műsorok várják a fehérváriakat a Városház téren - olvasható Székesfehérvár városi honlapján.

Hétköznapokon a város óvodásai, kisiskolásai mutatják be ünnepváró műsoraikat a színpadon, ahol december 1. és 23. között esténként kinyílik az adventi naptár ablaka.

A karácsonyi vásárban forralt borral melegedhetnek a vendégek és a fa alá való ajándékot is meglelik a házikókban. A szervező Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) több házában is lesznek adventi programok, a Barátság mozi pedig kedvezményes vetítésekre várja a nézőket.

 

Az ünnepi időszak eseményeiről, a felkészülésről kedden sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.

A város főterén díszeire várva áll már a gyönyörű fenyő, hamarosan megérkezik a kis gőzös is. A belváros készül az adventre, ünnepi fények, vasárnaponként koncertek várják majd a fehérváriakat a Városház téren, és kinyitja kapuit a Püspöki palota Adventi Udvara. 

Az advent az évnek azon időszaka, amelyet kicsik és nagyok várva-várnak minden esztendőben. Látszik az a lázas készülődés, ami az emberek szívében, gondolkodásában jelen van. Az egyének, családok mellett a város közössége is készül az ünnepre, hiszen díszbe öltöznek az utcák. Idén megpróbáljuk azok között a szerényebb lehetőségek között, amelyekre módunk van, mégis megtenni azt, hogy az emberek ne legyenek megfosztva ennek az időszaknak az élményétől, annak örömétől, szépségétől.

Az ünnepre nemcsak a külsőségekkel, hanem lélekben is készülni kell, hogy a karácsony szép legyen – hangsúlyozta Spányi Antal. Mint mondta, az advent mélyebb üzenetét csöndben, befelé fordulva, a lényegre figyelve, a szeretetet gyakorolva tudjuk igazán megélni.

A cikk teljes szövege a szekesfehervar.hu honlapján olvasható el.

Helyi hírekSzékesfehérváradventBetlehemKarácsonyi vásár