2020.05.28, Csütörtök

Hirdetés

Betlehemből érkezett a negyedik gyertya lángja Székesfehérvárra
szekesfehervar.hu - Fotó: Molnár Artúr

Betlehemből érkezett a negyedik gyertya lángja Székesfehérvárra

szekesfehervar.hu

2019.12.23. 08:00

A Városház téren az élő adventi kalendárium utolsó idei után Szűcs Gabi karácsonyi műsorát hallhatta a szakadó esőben is kitartó székesfehérvári közönség. Az utolsó adventi gyertyát, a szeretet gyertyáját Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök együtt gyújtották meg.

Hirdetés

Az élő adventi kalendárium mai meglepetése után Szűcs Gabi vette bírtokba a színpadot, hogy karácsonyi dallamokkal melegítse fel közönségét.

 

 

A karácsony előtti várakozás utolsó hétvégéjén a hit, a remény, az öröm gyertyája után a szeretet gyertyáját hagyományosan közösen gyújtotta meg a város adventi koszorúján Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök. A negyedik gyertya a betlehemi Születés Bazilikában őrzött örökmécses lángjából meggyújtott lámpás tüzéből lobbanhatott fel, amelyet a 453-as Wathay Ferenc Cserkészcsapat tagjai hoztak el Fehérvárra.

 

 

Az adventi út végéhez érkeztünk és a koszorún fellobbant a negyedik gyertya lángja: jelzi, hogy amire készültünk az közel van és jelzi, hogy az ünnep, Jézus születése már itt áll a küszöbön. Rajtunk múlik, hogy ne hagyjuk a ott, hanem engedjük be az újszülött Krisztust szívünkbe és lelkünkbe és ott találjon meleg otthon. Ő, aki kétezer évvel ezelőtt a város szélén egy barlangistállóban látott világot. Engedjünk a szívünkbe örömet, hitet, reményt és szeretetet. Szívből kívánom, hogy mindnyájunk életét az egész évben töltse be Jézus ajándéka. Éljünk egymás iránt figyelemmel, szeretettel, békével, türelemmel és adjuk mindazt, amit adhatunk: szívünk jóságát és kedvességét" – mondta Spányi Antal megyéspüspök.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntő gondolataiban az adventi időszakban látott karácsony váró óvodás és kisiskolás műsorokat idézte fel: „Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az irodám ablakai a Városház térre néznek, így minden délelőtt hallhattam és láthattam az Adventi színpadra érkező gyermekek műsorát. Bemutatták, hogy ők bizony értik és érzik advent és karácsony szent ünnepének legfontosabb üzenetét. Azt kívánom, hogy ragadjon ránk felnőttekre az ő őszinte hitükből és abból a várakozásból, amivel ők készülnek a karácsonyra. Köszönöm nekik, hogy mindennapi rohanásban emlékeztettek bennünket arra, hogy mi is a valódi érték az életben.”

A Városház téri programok vasárnap este a Boggie Quartet karácsonyi koncertjével zárultak.

KultúraBetlehemSzékesfehérvárFejér megyeadvent