2024.04.24, Szerda

felújítás

Sokak közös munkájának gyümölcse a tordasi egészségház

2019.05.23

Aktuális

Egészségházat avattak pénteken a községben, ám az épületben, az ünnepség ideje alatt, már javában zajlott a rendelés. Míg odakint a nemzeti színű szalagot a tornác oszlopai közé felkötötték, bent a váróban a sor is lépett egyet előre.

Ügyintézés a legmodernebb körülmények között Dunaújvárosban

2019.03.26

Aktuális

Sajtóbejárással egybekötött tájékoztatót tartott a felújított Dunaújvárosi Járási Hivatalban Cserna Gábor polgármester és dr. Kovács Péter hivatalvezető.

Új közösségi térrel gazdagodik Székesfehérvár Belvárosa

2019.03.09

Aktuális

A végéhez közeledik a II. János Pál pápa tér felújítása. Gyönyörű egybefüggő térköves kialakítás készült a téren és a Szent István-székesegyház oldalában, ahol az egykori sírokat, falakat is jelzi a kövezet. A terület teljes megújulása 2022-re várható, hiszen a Géza nagyfejedelem tér a Bazilika belső felújítását követően készül majd el.

Pusztaszabolcsot is érinti a budapesti Keleti pályaudvar lezárása

2019.02.26

Helyi hírek

A felújítások után kevesebb késésre számíthatnak az utasok.

Megkezdődött a gyermekorvosi rendelés is a megújult Köfém rendelőben Fehérváron

2019.02.18

Aktuális

Február 1-jével elindult a házi gyermekorvosi rendelés és a védőnői tanácsadás a felújított Köfém rendelőben. A KÖFÉM rendelő vonzáskörzetében található utcákban és a lakótelepen több mint hatszáz 14 év alatti gyermek lakik, őket szerda délelőttönként várja Dr. Gayor Kiran Prabhat gyermekorvos és Balog Eszter területi védőnő.

Hatékonyabb lett a fehérvári távhőszolgáltatás

2019.01.07

Aktuális

Befejeződött a felújítás a szedreskerti fűtőműben, ahol a korábban három 4.7MW-os régi kazán helyett három új 5 MW-os kondenzációs szerkezetet építettek be, zajszigetelték az épületet és a homlokzat is megújult. A felújítás azon túl, hogy hatékonyabbá tette a fehérvári távhőszolgáltatást évi 70 tonnával kevesebb szén-dioxidot kibocsátást is eredményez.

Lezárult a felcsúti "Egészségügyi Központ felújítása” projekt

2018.09.23

Az 53,39 millió Ft európai uniós támogatás segítségével megtörtént a felcsúti fogorvosi rendelő kialakítása, az alcsútdobozi orvosi rendelő épületének felújítása, valamint a szolgáltatáshoz szükséges eszközök, bútorok beszerzése.

Közel 400 millió forintból újult meg a székesfehérvári Rákóczi utcai Óvoda épülete és udvara

2018.08.08

Közel 400 millió forintból kívül és belül is megújult a Rákóczi Utcai Óvoda épülete, az intézmény 210 férőhellyel és 7 csoporttal kezdi meg az új nevelési évet. Teljesen felújították az elektromos és fűtésrendszert és kicseréltek valamennyi nyílászárót is. Az óvodások szeptember 3-án birtokba vehetik a megújult épületet.

Elkészült a Ligetsor felújítása - a teljes közműhálózat is megújult Székesfehérváron

2018.07.05

Tavaly májusban kezdődött és mostanra elkészült a Ligetsor felújítása.

Korszerűsítik Fehérváron a Hunyadi homlokzatát és tetőszerkezetét

2018.05.10

Jelenleg nincs tető a hunyadisok feje fölött, felújítás zajlik ugyanis az intézményben. Az iskola homlokzata új külsőt, a tetőszerkezet pedig a régi azbeszt fedés helyett cserepet kap.

Megkezdődik a nádasdladányi Nádasdy-kastély belsejének és parkjának felújítása

2018.04.04

Megkezdődik a nádasdladányi Nádasdy-kastély belsejének és parkjának felújítása, az 1,712 milliárd forintos beruházás várhatóan 2020-ra lesz kész - mondta a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram végrehajtásáért felelős miniszteri biztos szerdán a kastélyban, ahol időkapszulát helyeztek el.

Májusban birtokba vehetjük a felújított dunaújvárosi élményfürdőt!

2018.01.18

Jó ütemben haladnak az élményfürdő felújításával a szakemberek, áprilisban kezdődhet a próbaüzem. Helyszíni bejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartott Cserna Gábor polgármester és Mádai Balázs, a DVG Zrt. elnök-vezérigazgatója ez élményfürdő felújításának helyzetéről csütörtökön.

Még az idén átadhatják a teljesen felújított dunaújvárosi SZTK épületet

2018.01.04

A baloldal eladta, a Fidesz visszavette, kitakarította, a Modern Városok Program keretében pedig felújítják az egykori zöld SZTK épületét – így fogalmazott Cserna Gábor polgármester a mai sajtótájékoztatón. amelynek az volt az apropója, hogy az önkormányzat átadta az ingatlant a Fejér Megyei Kormányhivatalnak, a kivitelező pedig megkezdi a felújítását. A mintegy 1,2 milliárd forint értékű beruházás után ide fog költözni a járási hivatal hét szervezeti egysége.

Felújítják és bővítik a dunaújvárosi kézilabdacsarnokot

2017.09.07

Bruttó hatmilliárd forintból újítják fel és bővítik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) csarnokát. A tervek szerint a munkálatokat jövő tavasszal kezdik.

Óvoda és bölcsődenyitó ünnepségre készülnek Dunaújvárosban

2017.08.29

2017. szeptember 2-ra teljesen megújul a Béke városrészi Napsugár Tagóvoda és a Makk Marci Bölcsőde. Ebből az alkalomból szombaton ünnep lesz a Béke városrészben.

Negyede elkészült a Velencei-tavi partfal-felújítási projektnek

2019.04.24

Aktuális

A Velencei-tavi partfal komplex felújítása elérte a 25 százalékos készültséget - mondta a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója kedden Gárdonyban, a projekthez kapcsolódó lakossági rendezvényen.

Újabb orvosi rendelő felújítása kezdődik Székesfehérváron

2019.03.25

Aktuális

Folytatódik az orvosi rendelő-felújítási program Székesfehérváron. Ezúttal a Batthyány utcai felnőtt rendelő kerül sorra a Maroshegyen, ahol a munkálatok április 1-jén, hétfőn kezdődnek és körülbelül öt hónapon át tartanak.

Megkezdődött az Újhegyi Alsó út felújítása Etyeken

2019.03.06

Aktuális

Közvetlen nemzeti forrás felhasználásával, a fejlesztési tanács beruházásaként, az Útéppart Kft. kivitelezésében, ugyanazt a szép bazaltkockás burkolatot kapja, mint a felső út.

Új kültéri játszóeszközöket és projektorokat kapott a székesfehérvári Kossuth Iskola

2019.02.21

Aktuális

A szülők támogatásának köszönhetően kültéri játszóeszközökkel, és egy székesfehérvári vállalkozás felajánlásának köszönhetően nyolc darab projektorral gazdagodott az öreghegyi Kossuth iskola.

A kormány, az egyházmegye és a település összefogásával újítják fel a váli templomot

2019.01.22

Aktuális

Sajtótájékoztató keretében írták alá kedden, Székesfehérváron, a Püspöki Palotában a váli templom felújításának kivitelezési szerződését. A megállapodást Spányi Antal megyés püspök, valamint a kivitelező cég képviselője írta alá, Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője és Bechtold Tamás, Vál polgármestere jelenlétében. A beruházás értéke mintegy 600 millió forint, a kivitelezés időkerete 12 hónap.

Átadták a felújított első világháborús Szentlélek Katonatemetőt Fehérváron

2018.12.16

Átadták a felújított első világháborús Szentlélek Katonatemetőt Székesfehérváron pénteken.

Negyvenkét millió forintból újították fel a városháza épületét Bodajkon

2018.09.17

A patinás épületet 42 millió forintból korszerűsítették, melyből összegből 19 milliót tett ki a pályázati támogatás, a többit a nem túl tehetős önkormányzat saját erőből teremtette elő.

Felújítják a székesfehérvári Szent István király-székesegyházat

2018.07.19

Kezdődik a Szent István király-székesegyház belső felújítása, azonban a kivitelezés előtt még a régészek veszik birtokba a templomot, ahol a szakemberek reményei és az előzetes kutatások szerint az egykor itt álló középkori épület és a négykaréjos koronázóbazilika összekötésének nyomait is megtalálják.

Önkormányzati támogatás igényelhető homlokzat és tető felújítására Fehérváron

2018.06.15

A belvárosi épületek felújítására visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatásra is pályázhatnak a város önkormányzatához a tulajdonosok. A korábbi 3 millió forint helyett jelenleg 6 millió forint a támogatás felső határa és ugyanennyi kamatmentes visszatérítendő támogatásra is lehet pályázni.

Látványos szakaszához érkezett a székesfehérvári strand felújítása

2018.05.03

Május 15-ig befejeződik a medenceszerkezetek építése, lassan végeznek a szakemberek a harmincas években épült eredeti, árkádos strandbejárat és a napozók felújításával, épülnek az új pergolák és a parkosítást végzik már a kertészek.

Átadták Etyek felújított borászati központjait

2018.01.19

Átadták pénteken Etyek felújított borászati központjait, a kormányzati beruházás a Pannónia Szíve turizmusfejlesztési program első megvalósult része.

A közművekkel együtt 270 millió forintból újult meg a székesfehérvári Távírda utca

2018.01.09

A Távirda utca teljes felújítása a vízi-közművek cseréjével indult, ami érintette a Távírda és Kégl György utca illetve a Budai út csomópontjait is. Az utcában minden ingatlan új gáz és szennyvíz bekötést is kapott. A burkolatépítés a végéhez közeledik, január 20. A felújítás befejezési határideje, de szombaton már színes programokkal és kedvezményekkel várják a fehérváriakat a boltok.

Új vonat közlekedik Dunaújvárosból!

2017.11.04

A Budapest–Pusztaszabolcs elővárosi vonalon és a csatlakozó vonalakon a Kelenföld–Háros, illetve az Érd–Százhalombatta vonalszakaszok december 7-ig tartó felújítási munkái miatt módosult a menetrend a Budapest–Pusztaszabolcs– Dombóvár, a Budapest–Sárbogárd–Baja és a Budapest–Székesfehérvár elővárosi vonalakon.

Felújítják a mezőkomáromi Sió-hidat

2017.08.30

Jelentős hídfelújítási programot indított el a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Egyetemi klubbá alakították át az egykori székesfehérvári mozit

2017.06.27

Még 2016 tavaszán döntött Székesfehérvár képviselő-testülete a Petőfi Mozi teljes felújításáról. Mostanra elkészült a beruházás és szeptemberben egyetemi klubként nyit a 130 millió forintból felújított épület.