2024.04.26, Péntek
Megkezdődött a gyermekorvosi rendelés is a megújult Köfém rendelőben Fehérváron
szekesfehervar.hu - Fotó: Simon Erika

Megkezdődött a gyermekorvosi rendelés is a megújult Köfém rendelőben Fehérváron

szekesfehervar.hu

2019.02.18. 19:00

Február 1-jével elindult a házi gyermekorvosi rendelés és a védőnői tanácsadás a felújított Köfém rendelőben. A KÖFÉM rendelő vonzáskörzetében található utcákban és a lakótelepen több mint hatszáz 14 év alatti gyermek lakik, őket szerda délelőttönként várja Dr. Gayor Kiran Prabhat gyermekorvos és Balog Eszter területi védőnő.

Hirdetés

Dr. Gayor Kiran Prabhat gyermekorvos szerdai napokon 10.30-tól 11.30-ig az egészséges, 11.30-tól 12.30-ig pedig a beteg kisgyerekeket várja a környékről a Verseci utcai gyermekorvosi rendelőben, a hét többi napján változatlanul a Sarló utcában lesznek a rendelések.

Hétfőn délelőtt bejáráson vett részt a felújított Köfém rendelőben Cser-Palkovics András polgármester, aki elmondta, hogy a Köfémen rendezett lakossági fórumokon sokan jelezték a környéken élők közül, hogy nagy szükség lenne a rendelő felújítására és a védőnői tanácsadás, illetve a házi gyermekorvosi rendelés kialakítására is. "Az akkori vállalásainkban óriási előrelépést sikerült tennünk, egyrészt a rendelő felújításával, másrészt a gyermekorvosi rendelés kialakításával. XXI. századi, szép kialakítással újult meg a rendelő, amelyet sikerült otthonossá, családiassá is varázsolni hangulatos belső elemekkel." - mondta el Székesfehérvár polgármestere, aki szólt arról is, hogy a későbbiekben további rendeléseknek adhat helyet a Verseci úti épület.

 

 

 

Az önkormányzat tulajdonában álló orvosi rendelőket a Kégl György Városi Egészségügyi Program keretében korszerűsítik és újítják fel.

A Verseci utcában is elengedhetetlenné vált a felújítás, mert az 1979-ben épült rendelő állaga jelentősen leromlott. Az épület földszintjének teljes felújítása, a helyiségek belső átrendezése, valamint berendezése után 2019. február 1-től indult újra a házi gyermekorvosi rendelés és a védőnői tanácsadás. Dr. Dienesné Fluck Györgyi, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, korábban sokan panaszkodtak a méltatlan körülményekre, amelyek a rendelőben fogadták a körzetben élőket. Örömét fejezte ki, hogy nemcsak a rendelőintézet felújítása történt meg, hanem bővültek az egészségügyi szolgáltatások is a gyermekgyógyászat megjelenésével, amire nagy szükség is van a Köfémen, hiszen egyre több a kisgyermekes család.

 

 

A Verseci utcai védőnői tanácsadóban szerdai napokon 8.30-tól 9.30-ig a környékbeli várandósokat, 9.30-tól 10.30-ig pedig a csecsemőket várja Balogh Eszter területi védőnő, akit a Sarló utcai tanácsadóban megszokott rendben is változatlanul megtalálnak a kismamák.

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok a bejáráson köszönetet mondott Dr. Gayor Kiran Prabhat gyermekorvosnak, aki erőn felül segít és első kérésre vállalta a gyermekorvosi rendelést a megújult épületben amellett, hogy a Sarló utcában változatlan időpontokban várja a beteg gyerekeket. Köszönetet mondott a Humán Szolgáltató Intézetnek is, aki a felújítás kapcsán rengeteg szervező munkát végzett.

 

 

A rendelő épületében kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtésrendszert és a gépészetét is az épületnek, továbbá egy új liftet is beépítettek, ami elengedhetetlen volt ahhoz, hogy teljesen akadálymentesített lett az épület.

Teljesen megújultak a mellékhelyiségek, mindenhol új lett a padlóburkolat, a várók falait pedig színes képek díszítik. A bejáráson Varga Márta, a Humán Szolgáltató Intézet igazgatója szintén Dr. Gayor Kiran Prabhat gyermekorvosnak mondott köszönetet. Elmondta, hogy nagyon pozitívak a tapasztalatok azok részéről, akik igénybe veszik az egészségügyi szolgáltatásokat a megújult rendelőben.

Visszaköltözött a Mészöly Géza utcai rendelőből a felújított KÖFÉM orvosi rendelőbe a Verseci u. 1-5 szám alá Dr. Zupkó Mária és Dr. Gyarmati Erik sportorvosok rendelése is, a sportorvosi vizsgálatra a 22/316-296-os telefonszámon lehet bejelentkezni.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyefelújításKöfémgyermekorvosi rendelő