2024.04.23, Kedd

Közel 400 millió forintból újult meg a székesfehérvári Rákóczi utcai Óvoda épülete és udvara

szekesfehervar.hu

2018.08.08. 16:00

Közel 400 millió forintból kívül és belül is megújult a Rákóczi Utcai Óvoda épülete, az intézmény 210 férőhellyel és 7 csoporttal kezdi meg az új nevelési évet. Teljesen felújították az elektromos és fűtésrendszert és kicseréltek valamennyi nyílászárót is. Az óvodások szeptember 3-án birtokba vehetik a megújult épületet.

Hirdetés

A Rákóczi utcai Óvoda felújítása mintegy 391 millió forint vissza nem térítendő TOP támogatásban részesült.

Sor került a tető hő- és vízszigetelésére, a régi rossz állapotú külső nyílászárók cseréjére, az épület homlokzatának hőszigetelésére, valamint napelemek felszerelésére is. A felújítás során a villanyvezetékek és szerelvények cseréje, a fűtésrendszer korszerűsítése és a radiátorok cseréje is megtörtént. A belső terekben – ahol szükséges volt – a nyílászárók, a padlóburkolat cseréjére és festésére került sor, valamint a pályázati előírásoknak megfelelően elkészült az épület akadálymentesítése – lift kialakításával.

A teljes akadálymentesítés érdekében új liftet építettek be, akadálymentesítették a bejáratokat és a vizesblokkokat is.

Az épületen bejáratánál külső rámpa készült, és a járda felújítására is megtörtént. A játszóudvar területe megújult, új háromtornyos kalandvárat is telepítettek. A Rákóczi Utcai Óvoda kivitelezését PRETZ-MOZAIK Építőipari Kivitelező és Szolgáltató Kft. végezte.

 

szekesfehervar.hu - Fotó: Simon Erika

 

A játszóudvar területe is megújult, ahová új játszóeszközöket is telepítettek.

Horváth Miklósné, Viziváros önkormányzati képviselője elmondta, hogy a gyerekek minőségi nevelést kapnak a Rákóczi utcai Óvodában, ahol a sajátos nevelési igényű gyerekeket is fogadják. „ Ez az intézmény nem csak arról volt híres, hogy zöld óvoda, hanem arról is, hogy befogadja a sajátos nevelési igényű gyerekeket. A mostani beruházásban megvalósult akadálymenesítés után az intézmény még jobban ki tudja majd szolgálni a kicsik szükségleteit, hiszen a rámpa, a lift és az akadálymentesített mosdó telepítésével mozgássérült gyermekeket is tudnak majd fogadni. Azt gondolom, jó helyre került a támogatás, a majd 392 millió forintos összeg.” - tette hozzá. Viziváros önkormányzati képviselője dicsérte a felújított épület gyerekbarát kialakítását és elismerően szólt az előző intézményvezető, Csík Gabriella munkájáról is, aki jó közösséget épített, pedagógiai munkájuk mellett kivették a részüket a felújítással járó járulékos munkákból is.

„Azt gondolom, hogy szeptember 3-án, amikor birtokba vesszük a gyerekekkel együtt az épületet és a megújult udvart, mindenki nagyon boldog lesz. Addig viszont a nevelőtestületnek még nagyon sok dolga van, hiszen a csoportszobákat is fel kell díszítenünk az ovisok fogadására.” - mondta el a további feladatokról  Simonné Juhász Ágnes, az óvoda igazgatója.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeTOPfelújításRákóczi utcai Óvodaakadálymentesítés