2024.03.19, Kedd
Fejér vármegyében is változik a vasúti menetrend néhány vonalon február elejétől
Fotó: illusztráció, mavcsoport.hu

Fejér vármegyében is változik a vasúti menetrend néhány vonalon február elejétől

MTI

2023.01.27. 14:27

A változások között egyebek mellett február 4-től Fejér vármegyében is módosul a 702-es és 704-es számú autóbuszvonalakon egyes járatok indulási ideje a Budapest-Székesfehérvár vasúti vonalon biztosított vonat-busz csatlakozások további javítása érdekében.

Hirdetés

A decemberi menetrendváltás óta beérkezett utasjelzések, lakossági észrevételek, valamint szakmai döntések alapján a MÁV-Start több változást is bevezet február elején - tájékoztatta a vasúttársaság pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a legjelentősebb előrelépés Szeged térségét érinti. Február 4-től sűrűbben, 20 percenként közlekednek a vasútvillamosok munkanapokon, a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban. A kedvezőbb csatlakozások érdekében a Volánbusz is a TramTrainhez igazítja egyes járatai menetrendjét Hódmezővásárhely térségében.

Püspökladányból tavaly több mint 600 ezren utaztak vonattal, közülük több mint 180 ezren az InterCityket választották. A lakossági észrevételeket figyelembe véve február 4-től mindkét irányban ismét megállnak a városban a Tokaj InterCityk, ezzel visszaáll az óránkénti IC-közlekedés - közölte a vasúttársaság.

Horvátország schengeni övezethez csatlakozása miatt megszűnt a határellenőrzés, ami lehetővé tette, hogy a magyarbólyi határállomáson a tartózkodási idők csökkenjenek. Ezért február 6-tól jelentősen módosul a menetrend, és bővül a kishatárforgalmi vonatok száma. A Pécs-Villány-Magyarbóly-Pélmonostor vonal változásaihoz igazodva néhány mohácsi vonat menetrendje is változik február 6-tól.

A változások között jelezték egyebek mellett azt is, hogy február 4-től Fejér vármegyében módosul a 702-es és 704-es számú autóbuszvonalakon egyes járatok indulási ideje a Budapest-Székesfehérvár vasúti vonalon biztosított vonat-busz csatlakozások további javítása érdekében.

 

Helyi hírekSzékesfehérvárMÁVvasúti menetrend