2024.04.19, Péntek

Egyetemi klubbá alakították át az egykori székesfehérvári mozit

szekesfehervar.hu

2017.06.27. 16:18

Még 2016 tavaszán döntött Székesfehérvár képviselő-testülete a Petőfi Mozi teljes felújításáról. Mostanra elkészült a beruházás és szeptemberben egyetemi klubként nyit a 130 millió forintból felújított épület.

Hirdetés

A Petőfi Mozi épületének jellege megmaradt, azonban a padlásból egy belvárosi tetőteraszt alakítottak ki, ami igazi különlegessége lesz az új helynek.

A mozi funkció megszűnése után, a kétezres évek elején még az Alba Regia Szimfonikusok használták próbateremnek a Petőfi Mozi épületét, azonban esőben nem tudtak rendesen próbálni mert beázott. 2008-ban részben felújították az épület belsejét, de a szerkezethez nem nyúltak. Néhány évvel ezelőttig működött is Petőfi Music Club néven, aztán bezárt. Szeptemberben viszont újra kinyit, méghozzá egyetemi klubként.

A felújítás során megújult a tetőszerkezet, kicserélték a nyílászárókat és a teljes energetikai korszerűsítése is megtörtént az épületnek, melynek fűtését a városi távhőrendszerre kötötték rá. A tetőszerkezet megújítása a szomszédos négy lakást is érintette. Az épület akadálymentesített és légtechnikai berendezéseket és tűzjelző hálózatot is építettek be.

 

Forrás: szekesfehervar.hu

AktuálisSzékesfehérvárfelújításPetőfi Moziegyetemi klubtetőterasz