2024.04.24, Szerda

A közművekkel együtt 270 millió forintból újult meg a székesfehérvári Távírda utca

szekesfehervar.hu

2018.01.09. 15:30

A Távirda utca teljes felújítása a vízi-közművek cseréjével indult, ami érintette a Távírda és Kégl György utca illetve a Budai út csomópontjait is. Az utcában minden ingatlan új gáz és szennyvíz bekötést is kapott. A burkolatépítés a végéhez közeledik, január 20. A felújítás befejezési határideje, de szombaton már színes programokkal és kedvezményekkel várják a fehérváriakat a boltok.

Hirdetés

Több mint 270 millió forintból valósult meg a beruházás, melynek egy része EU-s forrás és jelentős része önkormányzati, városi finanszírozás a Saára Gyula Program és a víziközmű alap terhére – mondta Cser-Palkovics András polgármester. „A Távírda utcára már nagyon ráfért a felújítás, ami nagyon nagy munka volt. Szeretném megköszönni az utcában élők és a vállalkozók, kereskedők türelmét, de a közműfelújítások elengedhetetlenek voltak már az utcában és nem lehetett tovább halasztani. - mondta Fehérvár polgármestere ”

 

 

Január 13-án szombaton délelőtt 10 és 12 óra között a kereskedőkkel közösen színes programokat szerveznek jégszobrászattal és utcazenével, továbbá jelentős kedvezményekkel. A városi rendezvénynaptárba is bekerül idén a Távírda utca és egy kisebb fesztivált szeretnének szervezni illetve része lesz majd az adventi vásárnak is a megújult utca.

A hamarosan megújuló közvilágítás alapkábelezéseit is megépítették.

 

 

Égi Tamás alpolgármester, a Belváros önkormányzati képviselője hangsúlyozta, hogy a föld alatt futó közművek cseréje rendkívül fontos volt, hiszen már 60-100 évesek voltak a földben futó csövek. „Egy ilyen területen nagyon sok igényt kell kielégíteni, hiszen a lakóknak, kereskedőknek mind-mind volt sokféle ötletük, igényük, amit próbált összehangolni a terv.”

Az utcába virágládákat telepítenek, kerékpártámaszokat és több helyen hulladékgyűjtőket helyeznek el.

 

 

Az utca nagy forgalmának terelése volt az egyik legnehezebb feladat a felújítás alatt – mondta az Utéppark vezetője Böröcz László. „Ha időben nem zártuk ki a forgalmat, akkor nem tudtunk dolgozni, de sajnos az útfelújítás az ezzel jár. Azt nem tudjuk megcsinálni, hogy holnapra készen van egy teljesen új út.”

A beruházás számokban:

2.424 m2 útburkolat

1.734 m2 járdaburkolat

402 m csapadékcsatorna gerincvezeték + bekötések

415 m vízvezeték

388 m szennyvízcsatorna béleléssel + bekötéscserék

 

Aktuálisfelújítás Székesfehérvár közművekburkolatépítésEU-s forrás