2020.01.21, Kedd

fejlesztés

Megannyi út-, járda-, park- és parkolóépítést is tartalmaz a fehérvári Városgondnokság üzleti terve

2018.02.14

Aktuális

Fehérvár 2018-as költségvetésének elfogadása után a Városgondnokság idei üzleti tervét is jóváhagyta a város képviselő-testülete.

Nőtt a móri FHL Björn Hungary árbevétele

2018.02.02

Aktuális

Csaknem egymilliárd forintos fejlesztést hajtott végre, és növelte árbevételét az autóipar számára fémcsöveket gyártó móri FHL Björn Hungary Kft., amely az idén további növekedést tervez.

Hamarosan épülhet egy biztonságosabb kerékpárút Velencén

2018.01.28

Aktuális

A tervek szerint még az idei évben kiváltják a meglévő velencei kerékpárutat. Kiderült: igazán sem nyáron, sem télen nem használható biztonsággal a jelenlegi.

Húsz éves a folyamatosan fejlődő Család és Nővédelmi Központ Fehérváron

2018.01.10

Aktuális

A Család és Nővédelmi Központ a város szülészet-nőgyógyászati és ultrahang diagnosztikai szakrendelőjeként idén 20 éve várja a fehérváriakat. A kórháztól való leválás óta nagyarányú fejlesztéseket hajtottak végre és folyamatos megújulással törekszenek arra, hogy pacienseinket a lehető legmagasabb színvonalon láthassák el és új szolgáltatásokat is kínálhassanak. A jubileumról családias ünnepségen emlékeztek meg.

Fejlesztené a hazai orvostechnológiai ipart a kormány

2017.12.30

Aktuális

Fejleszteni szeretné a magyarországi orvostechnológiai ipart a kormány - derült ki a Magyar Közlönyből.

Megújult óvodába és jobb járdákon járhatnak a besnyőiek

2017.12.04

Aktuális

A kis falunak szoros költségvetésből kell gazdálkodnia. Idén így is több jelentős fejlesztésre futotta, ami plusz pályázati pénzeknek is köszönhető. Megújult például az óvoda, s két utcában a járda is.

Százmilliókból újulhat meg Fejér megye négy településének iskolája

2017.09.22

Aktuális

Több, mint 700 millió forintos uniós pályázati támogatásban részült Fejér megye négy településének - Bodajk, Bakonycsernye, Polgárdi és Sárszentmihály - köznevelési intézményei.

Már nem kell félni a víztől Baracson

2017.09.15

Helyi hírek

Átadták az övárok rendszert: a huszonhétmillió forint plusz ÁFA értékű fejlesztésnek köszönhetően csökkenhet a csapadékvíz okozta kár a faluban.

Európában is egyedülálló teniszcsarnok épül Székesfehérváron

2017.09.06

Aktuális

Ötpályás fedett teniszcsarnokot épít a Kiskút Tenisz Klub Székesfehérváron, melyben novembertől már játszani is lehet.

Jól haladnak az etyeki fejlesztések

2017.08.29

Helyi hírek

Helyszíni bejáráson tekintette meg Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács elnöke a mintegy két milliárdos „Etyeki Gasztrosétány és kapcsolódó fejlesztések” projekt keretében megvalósuló fejlesztési elemeket: a Gasztrosétányt, a Sváb házat valamint a borászati központokat a napokban.

Megvalósult a dunaújvárosi kórház három pályázata

2017.08.02

Helyi hírek

A kórházfenntartó ÁEEK (Állami Egészségügyi Ellátó Központ) által november végén meghirdetett pályázaton összesen 15 milliárd forintot osztottak szét, és 324 pályázatot támogattak a beérkezett 810-ből. A háromszázhuszonnégyből három nyertes pályázat a dunaújvárosi kórházé.

Tovább bővítheti székesfehérvári campusát a Corvinus Egyetem

2017.07.13

Aktuális

1,475 milliárd forint támogatást nyert el a Budapesti Corvinus Egyetem a Székesfehérvári Campusának infrastrukturális fejlesztésére és tudásközpontjának kialakítása.

Újabb fejlesztési forrás érkezik Fejér megyébe

2017.07.05

Aktuális

Az eddig odaítélt megyei támogatás összességében már a 21 milliárd forintot is meghaladja, jelentették be pénteken, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és három országgyűlési képviselő részvételével, a Megyeházán tartott sajtótájékoztatón.

Kormányzati támogatásból újulhat meg a fehérvári Nepomuki Szent János-plébániatemplom

2017.06.28

Aktuális

A kormány három év alatt csaknem ötmilliárd forinttal támogatja a ciszterci rend fejlesztési terveinek megvalósítását - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

Fehérváron ülésezett a GINOP Monitoring Bizottság

2017.06.08

Gazdaság

Fejér megyében a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) 431 projekt 33,5 milliárd forintos támogatásáról döntöttek.

Modern városok program minden elemének megvalósítása megkezdődik április végéig

2018.02.12

Aktuális

A Modern városok program minden olyan elemének megvalósítása elindul április végéig, amelyben a kormány és az önkormányzatok akarata egyezik - mondta a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn Kaposváron.

Fejlesztések kezdődnek a csalai hulladékkezelő telepen

2018.01.31

Aktuális

A Depónia hulladékkezelőjében hamarosan újabb fejlesztések lesznek: bővülnek a létesítmények, fejlesztik a szelektív gyűjtést, és várhatóan másfél év múlva kiköltözik Csalára a Sörház térről a szolgáltató.

730 milliós fejlesztés Ercsiben

2018.01.23

Aktuális

Mintegy hatszázhetven millió forintból újítják fel a Nagyboldogasszony templomot, és 61 millió forintból alakítanak ki kormányablakot Ercsiben.

Tavaly 83,3 milliárd forint kutatás-fejlesztési és innovációs támogatást fizettek ki az NFKI Alapból

2018.01.04

Aktuális

Tavaly 83,3 milliárd forint - az előző évinél 300 millió forinttal több - támogatást fizettek ki a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Alapból vállalkozásoknak, kutatóhelyeknek, továbbá nemzetközi kutatás-fejlesztési és innovációs (kfi) együttműködésekre, kutatási infrastruktúrákhoz való hozzáférésre.

Ötmilliárdból épít új gyártócsarnokot a Videoton EAS Kft. Székesfehérváron

2017.12.12

Aktuális

Saját erőből, ötmilliárd forintból épít új gyártócsarnokot a Videoton EAS Kft. Székesfehérváron: a húszezer négyzetméteres üzem számára további 2-2,5 milliárd forintból technológiai fejlesztést valósítanak meg és több száz munkahelyet hoznak létre.

Újabb lépés a "Zöld város - Fehérvár tüdeje" programban

2017.10.12

Aktuális

Székesfehérváron a Modern Városok Program keretében valósul meg a „Zöld város – Fehérvár tüdeje” program, ami újabb állomásához érkezett: a Kormány 1,1 milliárd forinttal támogatja a fejlesztés megvalósulását az alsóvárosi réten, a Palotavárosi tavak mögött.

Elindult az Óbudai Egyetem székesfehérvári telephelyének fejlesztése

2017.09.16

Gazdaság

A székesfehérvári Alba Regia Műszaki Kar műszer-és labormodernizálása, illetve a salgótarjáni székhelyen pedig új képzési és kutatóközpontot hoznak létre uniós támogatásból.

Több százmilliós fejlesztést kapott Kőszárhegy

2017.09.07

Gazdaság

Simon István egyéni vállalkozó 765 millió forint értékű fejlesztést hajtott végre a Fejér megyei Kőszárhegyen, az uniós támogatású projekt révén nőtt fröccsöntő gyárának kapacitása.

Felavatták a móri Petőfi Sándor Általános Iskola új épületét

2017.08.31

Aktuális

A móri Petőfi Sándor Általános Iskola új épülete állami és önkormányzati közös beruházás eredményeként jött létre, az állam 200 millió, az önkormányzat 250 millió forinttal járult hozzá. Az új épületben az alsós osztályokat helyezik el péntektől.

Rég várt fejlesztések valósulhatnak meg Dunaújvárosban

2017.08.04

Helyi hírek

2017. augusztus 3-án Cserna Gábor polgármester rendkívüli közgyűlési ülést tartott, melyen több, Dunaújváros szempontjából mérföldkőnek számító döntés született.

Autóipari beszállításra fejleszt a kincsesbányai Vákuum Hőkezelő Kft.

2017.07.19

Gazdaság

216 millió forintos projekt keretében Magyarországon elsőként telepített olyan többfunkciós hőkezelő berendezést a Vákuum Hőkezelő Kft., amellyel alacsonyan ötvözött acélokat kezelnek az autóipar számára.

Ezek lesznek a jövő fehérvári fejlesztései

2017.07.06

Aktuális

Csepreghy Nándor Vargha Tamással, Székesfehérvár országgyűlési képviselőjével és Cser-Palkovics András polgármesterrel közös sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a kormányfővel kötött megállapodásokat követően a 2016-2017-es évek sok projekt esetében tervezéssel teltek, illetve telnek.

A dunaújvárosi közgyűlés is támogatja a Dunai Limes világörökségi nevezést

2017.07.03

Aktuális

Három másik országgal együtt Magyarország 2018 elején nyújtja be a Dunai Limes világörökségi nevezését.

Fejlesztési támogatásban részesült Fejér megye kilenc települési önkormányzata

2017.06.23

Aktuális

A Pénzügyi Keret Közgyűlésének június 22-i döntése alapján több, mint 71 millió forint összegű visszatérítendő támogatásban részesült Fejér megye 9 települési önkormányzata.

Jelentős fejlesztések küszöbén áll Fejér megye északi része

2017.06.08

Gazdaság

A Pannónia Szíve program zászlóshajójának tartott Etyeken már javában dolgoznak a faluszerte meginduló beruházások első ütemén a szakemberek, valamint zajlanak a következő fejlesztési szakasz előkészületei is.