2024.07.19, Péntek

Feladatok a következő négy évre – fehérvári fejlesztésekről számolt be Vargha Tamás

szekesfehervar.hu

2018.06.07. 14:53

Az elkövetkező időszak feladatairól tájékoztatta a fehérváriakat Vargha Tamás, a város országgyűlési képviselője, aki májustól kormánybiztosként felügyeli az Árpád-ház program megvalósítását.

Szólt az előző ciklusban eldöntött fejlesztésekről is, így megvalósul a Szent György Kórház belgyógyászati-onkológiai tömbjének megépítése, a kórházi parkolóbővítés, a multifunkciós rendezvénycsarnok megépítése és a Fehérvár tüdeje program is.

„Fontos ez a hét mindannyiunk életében mert az ünnepélyes ülések után megkezdődött a munka a parlamentben, az a munka, amely mindannyiunk életére hatással van. Két nagyon fontos törvényjavaslat vitáját kezdte meg a parlament, a harmadik kiemelt jelentőségű javaslat pedig benyújtásra vár. Az első kettő az alaptörvény 7. módosítása és a Stop Soros néven megismert törvényjavaslat. Mindkettő törvényjavaslat kiemelkedően fontos Magyarország és a magyar emberek biztonsága szempontjából, elegendő, ha csak a tegnapi híreket felidézzük, amelyek arról szóltak, hogy a Szerbián keresztül érkező menekültáradat nyomása nem csökken.” - mondta el Székesfehérvár újraválasztott országgyűlési képviselője.

„Magyarország elkötelezett abban, hogy megakadályozza azt, hogy bevándorlóország legyünk, erre április 8-án kétharmados felhatalmazást adtak az emberek. A másik nagyon fontos törvényjavaslat is a biztonsággal függ össze, de ez a megélhetésünk, a gazdasági élet biztonsága. Ezzel kapcsolatban jó hír, hogy a GDP várhatóan a korábban jelzettnél erősebben növekedik, a gazdaság jó állapotban van. Mindennek a törvényi megalapozása a költségvetés, amelyet június-július hónapokban tárgyal meg a parlament. Büszkék vagyunk arra, hogy a magyar gazdasági növekedés egyik alapja Székesfehérvár, a GDP megtermeléséhez és növekedéséhez jelentősen hozzájárulnak a fehérvári dolgozók és a városba települt cégek, amiért köszönet illeti őket.” - tette hozzá.

Vargha Tamás szólt azokról a feladatokról is, amelyek Székesfehérvár szempontjából kiemelt jelentőségűek.

Az előző ciklusban megkezdett ügyek továbbviteléről elmondta, hogy megépül a Szent György Kórház belgyógyászati – onkológiai tömbje, bővül a kórházi parkolók száma és megvalósul az alsóvárosi réten tervezett Fehérvár tüdeje program is. Emellett megépül a multifunkciós rendezvénycsarnok és befejeződik a Sóstó rehabilitációja is, amely a végéhez közeledik és amelynek részeként a Csónakázó-tó és környéke is megújult.

Vargha Tamás korábban miniszteri biztosként, idén májustól kormánybiztosként felügyeli az Árpád-ház programot.

„Az Árpád-ház uralkodóinak műve szorosan kötődik városunkhoz és ennek a programnak kiemelt része Székesfehérvár. A program részeként megmentjük a Köztársaság Mozi épületét, láthatóak lesznek a Boldogasszony Bazilika kövei. A program számos pontból áll és célja az is., hogy méltóképpen emlékezzünk meg 2022-ben az Aranybulla 800. évfordulója és 2038-ban Szent István halálának 1000. évfordulójáról.” - emelte ki.

Vargha Tamás elmondta azt is, hogy az új parlamentben a Nemzetbiztonsági Bizottság alelnökeként is tevékenykedik majd.

GazdaságSzékesfehérvárFejér megyefejlesztésVargha Tamás (Fidesz-KDNP)