2024.03.28, Csütörtök

Fejlesztések kezdődnek a csalai hulladékkezelő telepen

szekesfehervar.hu

2018.01.31. 18:00

A Depónia hulladékkezelőjében hamarosan újabb fejlesztések lesznek: bővülnek a létesítmények, fejlesztik a szelektív gyűjtést, és várhatóan másfél év múlva kiköltözik Csalára a Sörház térről a szolgáltató.

Hirdetés

A Csalai Hulladékkezelőben tett látogatást Fehérvár polgármestere, ahol köszönetet mondott a tellepen dolgozóknak a munkájukért.

Nemrégiben újult meg a Depónia Nonprofit Kft. arculata: a cég új logóval, a „Közösen egy zöld úton...” szlogennel, friss megjelenéssel segít a környezettudatos szemlélet és az információk megosztásában. Az elkövetkező időben újabb fejlesztések várhatóak: a Depónia Nonprofit Kft. székhelye és irodái várhatóan másfél év múlva kiköltöznek a Székesfehérvár-Csala Pénzverővölgyben található telephelyre, mivel a Sörház téri állomást kinőtte a cég.

 

 

Szerdán, a város polgármestere Cser-Palkovics András a szolgáltató dolgozóinak mondott köszönetet a helyszínen. „A város közössége nevében jöttem megköszönni azt a munkát, amit önök Csalán végeznek a cég dolgozóiként. Enélkül a közszolgáltatás nélkül egy nagyváros működésképtelen lenne – arról nem is beszélve, hogy nem egy település ellátásáról beszélünk. Fontos az, hogy a városban élők időről időre – még ha közvetett úton is – találkozzanak azokkal az emberekkel, akik a mindennapokban elvégzik ezt a nehéz munkát.”

 

 

Fehérvár polgármestere mellett Égi Tamás alpolgármester és Östör Annamária önkormányzati képviselő is részt vett a programon, melyen Steigerwald Tibor igazgató mutatta be a fejlesztési terveket.

Steigerwald Tibor, a cég ügyvezetője elmondta, hogy a csalai telepen 40-45 fő dolgozik. Székesfehérvár és még két székesfehérvárnyi lakos hulladékát kezelik a telepen.

Éves szinten vegyes hulladékból körülbelül 60 ezer tonna, zöld hulladékból 10 ezer tonna, szelektíven gyűjtött lakossági hulladékból 6700 tonna érkezik a Pénzverő völgybe.

 

 

Jelenleg dolgoznak az európai támogatású KDV projekt tervezésén és a kapcsolódó közbeszerzéseken: 500 ezer embert érintő, 15 milliárd forint értékű programról van szó, aminek a fele fogja Székesfehérvárt szolgálni létesítményekkel, gépekkel, valamint a teljes szolgáltatási területre kiterjesztik a kétkukás rendszert, ami óriási fejlődést jelent a szelektív gyűjtésben. A Depónia Csalára költözése is szorosan összekapcsolódik ezzel a projekttel, amit a cég, valamint az Önkormányzat támogatása egészít ki.

Östör Annamária önkormányzati képviselő a hulladéklerakás közszolgáltatásáról a termelt mennyiség okán a módszerek fontosságát hangsúlyozta. Elmondta, hogy a városban elsőként Öreghegyen és Csalán kipróbált új szelektív gyűjtés jól működik. A hulladéklerakó közelében élő csalaiakra figyelemmel szinte teljesen kiküszöbölték a szaghatást, és az újabb tervekről is folyamatosan tájékoztatják őket.

Galéria

AktuálisfejlesztésCsalai HulladékkezelőDepónia Nonprofit Kft.hulladéklerakás