2024.05.26, Vasárnap

fejlesztés

3 milliárd forintos beruházás az ALDI-nál: országszerte minden üzletet érintő modernizáció indul

2023.03.17

Országos hírek

Az összes magyarországi üzletét érintő beruházást jelentett be az ALDI Magyarország. A modernizáció során új húshűtőkkel látja el áruházait a vállalat, így nagyobb árukínálat lesz elérhető kisebb helyen. Az új biatorbágyi hűtőházának is köszönhetően az áruházlánc az elmúlt évben 7 milliárd forinttal nagyobb értékű megrendelést adott a magyar húsipar számára. Az ALDI továbbra is kizárólag magyar forrásból szerzi be frisshús-termékeit. Változik az áruházak belső elrendezése is, valamennyi papír- és vegyi áru immár egy helyen lesz megtalálható.

A székesfehérvári piac működéséről és a pláza fejlesztéséről is tárgyaltak a rendkívüli közgyűlésen

2022.04.20

Helyi hírek

Rendkívüli közgyűlést tartott kedden Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, amelyen a városi piac működéséről és az Alba Pláza bővítéséről is tárgyaltak a képviselők - tájékoztatott róla Székesfehérvár hivatalos oldala.

Befejeződött a Talentum Református Általános Iskola bővítése

2022.02.07

Helyi hírek

Az új épületrészben két nagy tantermet, egy szakköri termet, könyvtárhelyiséget is kialakítottak.

Újabb bölcsődék újulhatnak meg az országban 1,5 milliárd forintból

2021.12.11

Országos hírek

A Pénzügyminisztérium jövőre is folytatja az országos bölcsőde fejlesztési programot.

Félmilliárd forintból bővítette raktárkapacitását a Cerbona

2020.09.18

Helyi hírek

A fejlesztés révén a meglévő háromezer raklap mellett további 3200 raklap férőhellyel bővült a cég raktárkapacitása.

Folytatódik Székesfehérvár és Esztergom térségében a vasúti és a buszközlekedés összehangolása

2020.08.11

Gazdaság

Folytatódik a vasúti és közúti személyszállítási menetrendek harmonizációja, ezért augusztus 20-tól megváltozik a Volánbusz Székesfehérvár, valamint Esztergom térségét a fővárossal összekötő autóbuszjáratainak menetrendje - közölte a MÁV Start és a Volánbusz közleményben kedden az MTI-vel.

Intelligens üzemet fejleszt az ESZO Kft. vezette konzorcium Ercsiben és Kecskeméten

2020.07.07

Gazdaság

Az olaj- és vegyipar, valamint az energetikai ágazat részére technológiai cső-, acélszerkezet- és gépszerelési szolgáltatást nyújtó ESZO Szerelő és Kereskedelmi Kft. vezette konzorcium intelligens üzem fejlesztését kezdte el a Fejér megyei Ercsiben, valamint Kecskeméten.

Szabad az út! - készre jelentette a kivitelező a Fiskális út felújítását

2020.04.08

Aktuális

Megszűnnek a forgalomkorlátozások és megkezdődik a műszaki átadás a Fiskális úton. A közművezetékek cseréje, az út és a csapadékvíz-elvezetés építésének összege 1,13 milliárd forint, amely teljes egészében önkormányzati forrásból valósult meg. Csütörtöktől már az autóbuszok is az eredeti járatútvonalon közlekednek. Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán osztotta meg videóüzenetét a frissen elkészült Fiskális útról.

Orvosi szolgálati lakásra, rendelők fejlesztésére és orvosi eszközök beszerzésére lehet pályázni

2020.04.03

Aktuális

Március utolsó napjával megnyíltak a Magyar Falu Program első pályázatai, összesen 7 milliárd forint támogatási keretösszeggel. Az ötezer lakosúnál nem nagyobb települések, illetve önkormányzati társulások orvosi szolgálati lakásra, orvosi rendelők fejlesztésére és orvosi eszközök beszerzésére pályázhatnak.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a székesegyház felújítása

2020.03.05

Aktuális

Márciusra a Szent István király-székesegyház főhajójának mindhárom boltozati szakaszát díszítő freskókat megtisztították és konzerválták mintegy 2000 négyzetméter felületen. A bejáráson, amelyen részt vett Spányi Antal megyéspüspök is, elhangzott, hogy a terveknek megfelelően halad a belső felújítás, így 2022-ben át tudják adni a megújult Bazilikát.

33 milliárdnyi fejlesztést és jelentős béremelést is tartalmaz a 2020-as büdzsé tervezete

2020.02.10

Aktuális

Február 14-én pénteken tárgyalja a közgyűlés a város idei büdzséjét, mely 67.4 milliárdos főösszeg mellett 25,8 milliárd forint saját bevétellel számol. Ebből kiemelkedik a 20,1 milliárd forint iparűzési adó. Az intézmények fenntartására 14,16 milliárd forintot költ idén a város. A minimálbér emelés és a garantált bérminimum biztosítása 662,7 millió forintos többletet jelent, illetve 242.9 milliót költ a város a közalkalmazottak éves 150 ezer forintos cafeteriájára.

Kásler: ötvenhárom állami kórház szülészetét fejlesztik

2019.12.12

Aktuális

Ötvenhárom közfinanszírozott egészségügyi intézmény szülészetét fejlesztik 3,3 milliárd forintból- jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten.

Újabb fejlesztések várhatóak a Magyar Postánál

2019.12.06

Gazdaság

Újabb fejlesztések várhatók a Magyar Postánál - mondta a szervezet szóvivője szerdán az M1 aktuális csatornán.

Jelentős fejlesztések a Fejér megyei kórházban és intézményeiben

2019.10.02

Aktuális

300 millió forintból, Európai Uniós és hazai források felhasználásával valósult meg nagy volumenű beruházás a Szent György Egyetemi Oktató Kórházban.

Ősszel kezdődik a szabadidőpark építése a Palotavárosban

2019.08.16

Aktuális

Jelentős mennyiségű fát is ültetnek a Palotavárosi tavak mellett, ahol ősszel kezdődik a Túrózsáki úti szabadidőparkhoz hasonló centrum építése - többek között eről is határozott Székesfehérvár képviselőtestülete pénteken reggel. Döntöttek arról, hogy városi kezelésbe kerül az Akóts malom, önkormányzati támogatást kapnak a polgárőrök és járda illetve közvilágítás épül a Bregyó mellett.

Fejleszti székesfehérvári üzemének kapacitását a Hydro  

2022.12.16

Helyi hírek

A beruházással megerősíti speciális beszállítói szerepét a norvég autóipari vállalat.

Innovációs parkot hoz létre az Óbudai Egyetem Székesfehérváron

2022.02.26

Helyi hírek

A korszakalkotó fejlesztés és beruházás 30 milliárd forint értékű.

Bővíti kapacitásait a dunaújvárosi cellulózgyár

2022.01.18

Helyi hírek

Jövő májusra termelhet a porított rostot előállító üzem.

Jó hír a családoknak: Újabb támogatás a bölcsődei és a gyermekétkeztetési fejlesztésekre

2021.08.12

Országos hírek

A pályázatok elbírálásánál kiemelten kezelték a környezetvédelmi szempontokat, az energetikai korszerűsítést és a hátrányos helyzetű gyermekek támogatását is.

Elektromos, önjáró autóbusz alvázat fejleszt az Ikarus és az Óbudai Egyetem

2020.09.11

Helyi hírek

Az alvázcsalád tagjaira különböző hosszúságú és eltérő felhasználói igényeket kiszolgáló autóbuszok épülhetnek, minimális többlettervezési munka befektetésével.

Moduláris, folyami vizeken hasznosítható beton úszómű-rendszert fejlesztettek Dunaújvárosban

2020.07.30

Folyami vizeken hasznosítható moduláris, strukturálható beton úszómű-rendszert, valamint ehhez illeszkedő felépítmény-rendszert fejlesztett ki Dunaújvárosban az Amitis Mérnöki Kft., a Ferrobeton Zrt. és az FM Projekt Kft. alkotta konzorcium.

Tizennyolc Fejér megyei településen 2,75 milliárdból indulnak bölcsődei fejlesztések

2020.04.24

Aktuális

Tizennyolc Fejér megyei településen 2,75 milliárd forintból indulnak bölcsődei fejlesztések a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) keretében - közölte a Fejér Megyei Önkormányzat pénteken az MTI-vel.

Ütemezetten halad az Arany János iskola felújítása

2020.04.07

Aktuális

A február eleji munkaterületátadás óta folyamatosan zajlik a felújítás az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI Szekfű Gyula utcai épületén. Az Önkormányzat által 600 millió forinttal támogatott beruházás első ütemében tető- és homlokzati felújítást végeznek. A projektről Mészárosné Törzsök Zsuzsanna intézményvezető beszélt.

Továbbfejlesztette alumínium termékeinek gyártási technológiáját az Arconic-Köfém

2020.04.01

Gazdaság

Több mint 1,6 milliárd forint összköltséggel, mintegy egymilliárd forintnyi európai uniós támogatással továbbfejlesztette az alumínium termékek gyártási technológiáját az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft., valamint a céggel együttműködésben a Miskolci Egyetem, a Dunaújvárosi Egyetem és a Széchenyi István Egyetem.

Kormánydöntés a börgöndi repülőtér fejlesztésének előkészítéséről

2020.03.04

Aktuális

Ismét tárgyalt a kormány a börgöndi repülőtér fejlesztésének kérdéséről: határozatban kerültek kijelölésre az előkészítésben közreműködő szakminisztériumok és az első határidő. - jelentette be közösségi oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

Gazdasági együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak Fehérváron az üzbég nagykövettel

2020.01.13

Gazdaság

Az Albacomp Innovációs Központban folytatott tárgyalásokat a gazdasági együttműködésről és az informatikai cég kínálta piaci lehetőségekről Sherzod Ikromovich Asadov, Üzbegisztán nagykövete hétfőn. A tanácskozáson többek között székesfehérvári fejlesztésű okos mérőóra-leolvasók, okosparkoló-, illetve okoskonténer-figyelő megoldások üzbég felhasználását érintették.

További 8 milliárd a fehérvári középiskolai campusra - a tanév végén kezdődhet a beruházás

2019.12.10

Aktuális

A fehérvári középiskolai campus kialakítására további 8 milliárd 375 millió forintot hagyott jóvá a kormány, a Modern Városok Program keretében. A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás folyamatban van és várhatóan a jövő év első hónapjaiban lezárulhat. A beruházás a tanév végével kezdődhet.

Tovább fejlődik a járóbeteg szakellátás a Szent György Kórházban

2019.10.08

Aktuális

A járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztéséhez kötődő eszközbeszerzésről számolt be kedden Dr. Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója. Elmondta, hogy mintegy 290 millió forint értékben, 534 orvostechnikai eszköz állt "csatasorba" az intézményben, többek között a traumatológia, érsebészet, szemészet, fül-orr gégészet, nőgyógyászat, fizikoterápia területén.

Másfél milliárd forintnyi fejlesztés Dunaújvárosban

2019.09.01

Aktuális

Másfél milliárd forintnyi fejlesztés indult el Dunaújvárosban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretein belül - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t. Összesen négy, a Fejér megyei város különböző részein zajló beruházás kezdődik európai uniós források felhasználásával.

Átadták a Pákozd-Sukorói arborétum és vadaspark legújabb fejlesztéseit

2019.05.12

Kultúra

Új muflonkertet, madárröpdét, emufuttatót és vízimadár-megfigyelő pontot adott át pénteken a Pákozd-Sukorói arborétum és vadasparkban a fenntartó Vadex Zrt.