2024.03.29, Péntek

Megújult a régi park Csákváron

fejer.hu

2018.12.03. 21:00

Az autóbusz-pályaudvar melletti közpark átadásának ünnepsége a katolikus templomtól induló fáklyás felvonulással vette kezdetét vasárnap. A fejlesztés a Zöld város kialakítása című területi operatív program keretében, mintegy nyolcvanmillió forintból valósult meg.

Hirdetés

Az ünnepélyes átadón Ünnepi beszédet mondott Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Tessely Zoltán, miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő és Illés Szabolcs polgármester köszöntötte házigazdaként a megjelenteket. 

 

 

 

 

A polgármester kifejezte reményét, mely szerint a parkkal sikerült egy olyan közteret kialakítani, ahol minden korosztály otthonosan érezheti magát.

 

A képen: Dr. Molnár Krisztián, Tessely Zoltán és Illés Szabolcs a szalag átvágásával hivatalosan is átadták az új parkot. 

 

A Szabadság téri közpark a fejlesztésnek köszönhetően teljesen új arcot öltött: megújult a tér struktúrája, miközben a tér határai és kiterjedése nem változott.

 

 

Térfalak választják el az autóúttól, a benne kialakított öblösödésekben padok, a stílusukhoz illő szemétgyűjtő kosarak és virággyűjtők kaptak helyet. A tér meghatározó eleme egy olyan vízfelület lesz, amely a nyári forróságban enyhe, párás levegőt biztosít majd. A beteg növények helyére újakat telepítettek és impozáns virágágyásokat alakítottak ki a parkban. A projekt további elemei: konténermosdó a sportlétesítményben és az új árusító pavilonok még beszerzés alatt vannak.

Galéria

AktuálisFejér megyefejlesztésCsákvár közpark átadás