2024.06.22, Szombat
Megújult a gárdonyi sportpark és játszótér
Dr-Molnár Krisztián - Facebook

Megújult a gárdonyi sportpark és játszótér

MTI OS

2018.12.02. 07:00

Gárdony Város Önkormányzata a 2016-ban a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében támogatási kérelmet nyújtott be a „Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program”-ra – három sportpark és egy futókör elnyerésére.

Az első nyertes pályázat óta eltelt időszakban folyamatosan, elemenként zajlott a gárdonyi sportpark kivitelezése, mely idén, november 29-én befejeződött, s az avató ünnepség  2018. november 30-án, 400 fő iskolás, és óvodás gyermek és a meghívott vendégek, érdeklődők részvételével megtörtént.

A sportparkban a Gárdonyi VSC nyertes pályázatának köszönhetően főként TAO pénzből megépült a műfüves pálya, melyhez a reflektorok szintén TAO pénzből, a kiegészítő napelemes világítás pedig az önkormányzat saját beruházásában épült ki.

A Nemzeti Sportközpontokhoz benyújtott nyertes önkormányzati pályázatok segítségével sikerült a tervezett kondiparkot valamint a futókört megépíteni.

A mezítlábas játszópark a gárdonyi Életfácska Református Óvoda alapítványa által CLLD pályázaton nyert pénzből készült. Az „ingóláp” játszótér az önkormányzat beruházásában készült, továbbá a sportpark területén lévő füvesítés, fásítás, virágosítás, térkövezés is befejeződött. A műfüves pálya világítását ellátó reflektorok TAO pénzből, a sportpark kiegészítő napelemes világítása pedig önkormányzati beruházásban épült.Gárdony Város Képviselő-testülete 2018. november 14-én tartott rendkívüli képviselő-testületi ülésén a gárdonyi sportparkot "Katlan" elnevezést adta.

Galéria

AktuálisfejlesztésTAOsportparkKatlanGárdony