2024.04.25, Csütörtök

Betegbiztonságot növelő fejlesztések valósultak meg a Fejér Megyei Szent György Kórházban

szekesfehervar.hu

2018.12.20. 21:00

Sikeresen lezárult a Szent György Kórházban az a mintegy 200 millió forint összköltségű pályázat, mely a betegbiztonság növelését célozta meg. A projektet az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában finanszírozták.

Hirdetés

A fejlesztések segítségével csökkentették a munkavégzés során bekövetkező hibák és kórházi fertőzések kialakulásának kockázatát és bevezették az egységes betegazonosító rendszert. 

A projekt keretében összetett kézhigiénés gyakorlatot támogató rendszert vezettek be, ez tartalmazza a kézfertőtlenítési technika megfelelőségét mérő rendszert, a falra szerelhető - érintésnélküli vagy könyökkaros folyékony szappan adagoló és kézfertőtlenítőszer adagoló berendezéseket és az ágyvégre/ruházatra erősíthető kézfertőtlenítőszer-tartó eszközöket is.

A fejlesztés eredményenként jelentősen javult a betegbiztonság és az intézmény ellátási színvonala.

Kialakították a felületi dekontaminációt támogató rendszert és a záró-fertőtlenítést végző, környezetbarát automata rendszert is. Megtörtént az egységes betegazonosító rendszer kialakítása is, ami a betegellátás minőségét javítja.

AktuálisFejér megyefejlesztésFejér Megyei Szent György Kórházkézhigiéniabetegbiztonság