2024.04.19, Péntek
Értékteremtés Dunaújvárosban
Fotó: Szőke Péter BM OKF

Értékteremtés Dunaújvárosban

fejer.katasztrofavedelem.hu

2020.08.23. 08:00

A Hunor hivatásos mentőszervezet egy gyaloghíd építésével tette könnyebbé a helyiek életét.

Hirdetés

Hétfőn kezdődött a mentőszervezet különleges gyakorlata Dunaújvárosban, ahol két és fél nap állt rendelkezésére a műszaki alegységnek, vagyis a tíz csapattagnak és a pentelei önkénteseknek ahhoz, hogy megépítsék a Lebuki-patak fölött átvezető hét és fél méteres gyaloghidat.

A fa megmunkálásának, dúcolásának és rögzítésének a gyakorlatából így nem esnek ki a fiúk, mindemellett olyan értéket teremtenek, ami a helyiek hasznára válik.

A dunaújvárosi patak fölött átívelő híd nagy részét már kedden összerakta a csapat. Jackovics Páter tűzoltó ezredes, a Hunor parancsnokának tájékoztatása szerint a gyakorlatnak nemcsak az a célja, hogy ébren tartsa az állomány szakmai tudását, hanem az is, hogy a gyakorlaton túl olyan értéket teremtsenek, ami a helyiek életét könnyebbé, jobbá, biztonságosabbá teszi. Ilyen ez a gerendákból összeállított gyaloghíd is, amelyik csaknem nyolc méter hosszú, és amelyikre már nagyon vágytak a helyiek.

A Lebuki-patak egy kertvárosi övezetből ered, innen gyűjti össze a csapadékvizet, amit bevezet a Dunába. Az egyébként nem túl széles patak megközelítése több helyen is veszélyes, ezért is fontos, hogy a gyaloghíd biztonságos lehetőséget teremtsen az arra járóknak az átkelésben.

A tervek alapján egy, a tájba jól illeszkedő, kényelmes átjáró épült, aminek a leszabására, összeállítására és rögzítésére vállalkozott a mentőszervezet. A gyakorlat elméleti képzéssel indult, a kivitelezésben a Hunort támogató pentelei önkéntes tűzoltók is tevékenyen részt vettek.

Galéria

AktuálisHunor hivatásos mentőszervezetDunaújvárosFejér megyehídépítés