2018.05.25, Péntek

Aktuális

Fejér megyét is érinti a január elsején bevezetett súlykorlátozás

2017.01.05

Január 1-től húsztonnás súlykorlátozást vezettek be az országos főúthálózat több szakaszára - közölte csütörtökön a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Veszélyes lehet a Velencei-tó jege

2017.01.05

A balesetek elkerülése érdekében a Gárdonyi Rendőrkapitányság ebben az évben is felhívja a figyelmet a jégen tartózkodás esetleges veszélyeire.

Továbbra is alacsony az influenza aktivitás Fejér megyében

2017.01.04

A 2016-os év utolsó hetében Fejér megye egész területére igaznak mondható, hogy már jóval kevesebben látogatták meg háziorvosukat az influenza gyanús tünetekkel, mint korábban.

Nyílt Próbaérettségi napot tartanak a Corvinus székesfehérvári campusán

2017.01.03

A Studium Generale – a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos érettségi-előkészítője – februárban ingyenes próbaérettségit tart Fehérváron.

18 csapat jutott tovább a megyei vetélkedő döntőjébe

2017.01.03

A Fejér Megyei Önkormányzat „A mi kincsesládánk” címmel hirdetett Fejér Megyei Értékek és Hungarikumok Ismereti Vetélkedőt Fejér megyében. A kétfordulós vetélkedőt az önkormányzat a Fejér Megyei Értéktár Bizottsággal közösen a Földművelésügyi Minisztérium sikeres HUNG-2016 pályázatán elnyert 3 millió forintos pályázati támogatásból szervezik meg.

Szerencsehozó Lencseosztással indult az Újév Székesfehérváron

2017.01.02

Székesfehérvár város Önkormányzata – a közreműködő partnerei segítségével – immár ötödik alkalommal szervezte meg január első napján a bőséget és egészséget hozó, lencsefőzeléket kínáló népszerű akciót.

Szilveszter napján is fő a biztonság!

2016.12.30

A megyében található tűzijáték árusító helyeket együttműködve ellenőrizték a Fejér megyei rendőrök a katasztrófavédelem szakembereivel.

A gyermekek nagy örömére tűzoltószertár került a tyúkól helyére

2016.12.28

December 23-án, Székesfehérváron a sárszentmihályi Bebesi családot látta vendégül a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A család két gyermeke már „megfertőződött” a tűzoltó szellemiséggel.

Közgyűlési döntések az év utolsó ülésén

2016.12.23

A Fejér Megyei Közgyűlés évi utolsó ülését december 22-én délelőtt tartotta meg a Megyeházán. Az ünnepség közmeghallgatással, karácsonyi műsorral és ajándékozással kezdődött, majd ezután 16 napirendi pontot vitatott meg a közgyűlés, melyek közül több megyét érintő, az önkormányzat területfejlesztési feladatához kapcsolódó javaslatot fogadtak el a közgyűlés tagjai.

Több évtizedes vágya válhatott valóra a Varga-csatorna mentén közlekedőknek

2016.12.22

A megújult Varga-csatorna hivatalos műszaki átadására december 20-án került sor. A felújított területet karácsonyra már a gyalogosok és az autósok is szabadon használhatják.

A Westbau megvásárolta és felújítja a bodajki Hochburg-Lamberg kastélyt

2016.12.21

A Fejér megyében található, igen leromlott állapotú épület a felújítás után turisztikai célokat szolgál majd, és akár vadászati kiállításoknak is helyet adhat.

12 PPP-konstrukciót tervez kiváltani a kormány

2016.12.20

Tizenkét PPP-konstrukció kiváltásáról írt alá szerződést hétfőn Palkovics László oktatásért felelős államtitkár az érintett felsőoktatási intézmények kancellárjaival. A projektek között a Dunaújvárosi Egyetem is szerepel.

Új felszerelések segíthetik a tűzoltók munkáját

2016.12.20

December 16-án a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon 24 egyesület képviselői vehették át felszereléseiket Székesfehérváron, közel 20 millió forint értékben.

180 éves a Szózat

2016.12.19

Vörösmarty Mihály 180 éve, 1836 decemberében írta meg a Szózatot, amely a Himnusz mellett második nemzeti énekünkké vált. Hétfőn 10 órakor több mint 250 diák a színház színpadán Kozáry Ferenc színművész közreműködésével együtt szavalta Vörösmarty sorait.

Meghosszabbították a Puskás Ferenc 10 című kiállítást

2016.12.18

A „Puskás Ferenc 10”című kiállítás rengeteg látogatót vonzott az adventi időszakban a Szent István Király Múzeum Megyeház utca 17. szám alatt található kiállítóhelyén. Ennek okán január 8-ig meghosszabbítják a tárlat nyitva tartását.

Mammográfiás vizsgálatra várják a hölgyeket Székesfehérváron

2017.01.05

A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya „Hívunk, jöjj, mert késve késő!” – felszólítással hívja azokat a nőket szűrésre, akik már kaptak meghívó levelet.

Pár hónapig még a tavalyi árakon lehet beiratkozni a székesfehérvári könyvtárba

2017.01.04

Az ŐsFehérvár városkártya meghosszabbított érvényességének köszönhetően a Vörösmarty Mihály Könyvtárba március 31-ig változatlan árakon lehet beiratkozni.

Ez évben is elismeréseket adnak át a zenei nevelésért

2017.01.04

Immár kilencedik alkalommal kerül sor a „Székesfehérvári Zenei Nevelésért díj” átadására. A díjazottak személyére 2017. február 15-ig lehet javaslatot tenni.

Az ingatlanpiac szemszögéből a 2017-es év Székesfehérváron is az áttörés éve lehet

2017.01.03

Több ezer új építésű lakás kerül majd a piacra, ezért a 2017-es év az ingatlanpiac szempontjából az áttörés éve lehet Budapest mellett Győrben, Székesfehérváron, Kecskeméten, Miskolcon és Debrecenben is.

Sűrű köd és viharos szél – figyelmeztetés Fejér megyére

2017.01.02

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a szálló por (PM10) magas koncentrációja, a sűrű köd veszélye és a viharos szél miatt adott figyelmeztetést hétfőre, többek között Fejér megyében is.

Ismét útnak indul a Nyitott Tornatermek program

2016.12.31

Ingyenes sportolási lehetőségek várják a mozogni vágyókat 2017. január 3-tól a hét minden napján a Nyitott Tornatermek program keretében. A foglalkozásokon felvett tiszta talpú sportcipőben vagy tornacipőben, sportöltözetben és a megfelelő saját sporteszköz biztosításával lehet részt venni.

32. alkalommal rajtol el a szilveszteri futóverseny

2016.12.29

December 31-én óévbúcsúztató futóversenyt tartanak Agárdon az IRONTEAM Szabadidő és Tömegsport Egyesület rendezésében.

Fehérváron idén a nordmann fenyő volt a legnépszerűbb

2016.12.25

Mint minden évben idén is sokan vannak, akik az utolsó pillanatra hagyják a fenyőfa megvásárlását.

Többen jelentkeztek influenzaszerű tünetekkel

2016.12.22

Az előző hétnél többen mentek orvoshoz Fejér megyében, de még mindig alacsonynak mondható az influenza aktivitás.

Íme a NÉBIH karácsonyi tippjei

2016.12.22

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) összegyűjtötte a legpraktikusabb tudnivalókat, hogy élelmiszerbiztonsági szempontból gondtalanul telhessen a karácsony. A NÉBIH által megfogalmazott tanácsok a bevásárlástól az ételkészítésen át egészen a tárolásig sorra veszi a legfontosabb tudnivalókat.

A Fejérvíz figyelmeztet a vízmérők elfagyására

2016.12.21

Télen a vízmérők és használaton kívüli vízvezetékek elfagyhatnak – közli a Fejérvíz zrt. a szolgáltatásaikat igénybe vevő lakosok számára.

500 adag meleg ételhez jutnak a kríziskezelő központ lakói

2016.12.20

Fejér megye egyik meghatározó piaci és közjóléti szereplője a VADEX Zrt. elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás ügyében. Ezáltal a cég minél több olyan kezdeményezéshez csatlakozik, melyen keresztül erőforrásaival és termékeivel karitatív célt szolgálhat. Idén a VADEX a Kríziskezelő Központ karácsonyi vacsorájához 500 adag meleg étel elkészítéséhez elegendő vadhúst ajánlott fel, melyet a Soponyai Vadfeldolgozó Üzemből szállítottak le hétfőn délután a Kríziskezelő Központ Sörház téri épületéhez.

Elkészült a székesfehérvári vasútállomás felújítása

2016.12.19

Két év és több ezer ember munkája zárult le a 33 milliárd forintból korszerűsített vasútállomáson, melyet hétfőn adtak át. A beruházás során megújult a vasúti pálya, a biztosítóberendezések és az állomásépület is.

Ebben az évben már sehol nem kell fizetni a parkolásért Székesfehérváron

2016.12.19

December 17-én, szombattól, egészen 2017. január 1-ig, vasárnapig díjmentes lesz a parkolás Székesfehérváron. Az ingyenes parkolásról mindenki értesül, aki parkolójegyet szeretne váltani, ebben az időszakban nem működnek majd az új parkolóautomaták a városban. A történelmi belvárosba, ami kiemelt parkolási zóna ezen időszak alatt is csak engedéllyel lehet behajtani.

Több millió forintos támogatásban részesül Székesfehérvár a „HISZEK Benned” Sport Program keretében

2016.12.17

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága 4,426 millió forintos támogatásban részesítette Székesfehérvárt a „HISZEK Benned” Sport Program keretében. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata mindig is elkötelezett volt a szabadidősport, a tömegsport népszerűsítésében és a lakosság részére a megfelelő feltételek megteremtésében, ehhez jelent most újabb anyagi segítséget a sikeres pályázat.