2024.03.29, Péntek
Több mint hatvanmillió forinttal támogatja a Fejér megyei önkormányzat a települések kötelező feladatellátását
fejer.hu

Több mint hatvanmillió forinttal támogatja a Fejér megyei önkormányzat a települések kötelező feladatellátását

fejer.hu

2019.06.26. 20:00

Összesen kilenc Fejér megyei település, több mint hatvanmillió forintos támogatásban részesült a Fejér Megyei Önkormányzat Pénzügyi Keretéből. A támogatások kötelező feladatellátásokban segítik a településeket. Intézményfelújításokra, útépítésekre és Helyi Építési Szabályzat felülvizsgálatára is biztosítottak forrást.

Hirdetés

A megyei önkormányzat pénzügyi alapja egy nagyon fontos forrás, amit rendszerint június elején osztanak fel és a települések kötelező feladatállását segíti - hangsúlyozta Molnár Krisztián a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. Idén összesen kilenc település között, több mint 60 millió forintot tudott szétosztani a testület. A pályázatok elbírálása egyhangú döntéssel történt. Jellemző az útfelújítás, a közintézmények korszerűsítése, továbbá nagyon sok pályázati lehetősége is van az önkormányzatoknak, melyekhez önerőként is szolgálhat a támogatás.

Lepsény 6 millió forintot nyert útfelújításra, Mezőszentgyörgy 5 millió forintos támogatásban részesült a hivatal épületének energetikai felújítására, Kisláng ugyancsak 5 millió forintot kapott étkezőbővítésre és a HÉSZ felülvizsgálatára, Ráckeresztúr 7 millió forintot nyert útfelújításra továbbá szintén út- és hídfelújításra kapott 3 millió forintot Gyúró. Fehérvárcsurgó 15 milliós támogatásban részesült az óvoda tetőszerkezetének felújítására, Cece bölcsődei csoportszoba kialakítására kapott 10 millió forintot, Sárkeresztes 7 millió forintot nyert autóbusz megállóhely és parkolók kialakítására, Mátyásdomb pedig 2.5 milliós támogatásban részesült az óvoda fűtéskorszerűsítésére és akadálymentesítésre.

AktuálisFejér megyekötelező feladatellátástámogatás