2024.03.28, Csütörtök
Másodfokú riasztásokat adtak ki zivatarveszély miatt
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd - illusztráció

Másodfokú riasztásokat adtak ki zivatarveszély miatt

MTI

2019.06.27. 14:58

Több északkeleti járásra másodfokú riasztásokat adott ki zivatarveszély miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön, kora délután. Az érintett járásokban a következő órákban kialakulhatnak olyan zivatarok, amelyeket károkozó szél, illetve nagyméretű jég kísérhet.

Hirdetés

A meteorológiai szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a nap folyamán Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lehetnek másodfokú riasztások.

Emellett továbbra is figyelmeztetnek a hőség miatt. A fővárosban, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében másodfokú, a többi megyében elsőfokú a hőség miatt kiadott figyelmeztetés.

Azt írták: délutántól egy hidegfront hatására elsősorban az északkeleti, keleti megyékben, illetve a Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon alakulhatnak ki intenzív zivatarok, amelyek környezetében viharos széllökés, jégeső és lokálisan felhőszakadás előfordulhat. Keleten heves zivatarra is van esély, amelyekhez kisebb területen 90-100 kilométer/óra feletti széllökés, valamint nagy méretű (2 centiméter átmérőnél nagyobb) jég is társulhat.

Az északkeleti tájak kivételével várhatóan 25-27 fok felett alakul a napi középhőmérséklet. A maximumok többnyire 31 és 36 fok között alakulnak. Késő estére 20 és 28 fok közé csökken a hőmérséklet.

Aktuálismásodfokú riasztászivatar