2018.06.19, Kedd

Aktuális

Ismét útnak indul a Nyitott Tornatermek program

2016.12.31

Ingyenes sportolási lehetőségek várják a mozogni vágyókat 2017. január 3-tól a hét minden napján a Nyitott Tornatermek program keretében. A foglalkozásokon felvett tiszta talpú sportcipőben vagy tornacipőben, sportöltözetben és a megfelelő saját sporteszköz biztosításával lehet részt venni.

32. alkalommal rajtol el a szilveszteri futóverseny

2016.12.29

December 31-én óévbúcsúztató futóversenyt tartanak Agárdon az IRONTEAM Szabadidő és Tömegsport Egyesület rendezésében.

Fehérváron idén a nordmann fenyő volt a legnépszerűbb

2016.12.25

Mint minden évben idén is sokan vannak, akik az utolsó pillanatra hagyják a fenyőfa megvásárlását.

Többen jelentkeztek influenzaszerű tünetekkel

2016.12.22

Az előző hétnél többen mentek orvoshoz Fejér megyében, de még mindig alacsonynak mondható az influenza aktivitás.

Íme a NÉBIH karácsonyi tippjei

2016.12.22

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) összegyűjtötte a legpraktikusabb tudnivalókat, hogy élelmiszerbiztonsági szempontból gondtalanul telhessen a karácsony. A NÉBIH által megfogalmazott tanácsok a bevásárlástól az ételkészítésen át egészen a tárolásig sorra veszi a legfontosabb tudnivalókat.

A Fejérvíz figyelmeztet a vízmérők elfagyására

2016.12.21

Télen a vízmérők és használaton kívüli vízvezetékek elfagyhatnak – közli a Fejérvíz zrt. a szolgáltatásaikat igénybe vevő lakosok számára.

500 adag meleg ételhez jutnak a kríziskezelő központ lakói

2016.12.20

Fejér megye egyik meghatározó piaci és közjóléti szereplője a VADEX Zrt. elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás ügyében. Ezáltal a cég minél több olyan kezdeményezéshez csatlakozik, melyen keresztül erőforrásaival és termékeivel karitatív célt szolgálhat. Idén a VADEX a Kríziskezelő Központ karácsonyi vacsorájához 500 adag meleg étel elkészítéséhez elegendő vadhúst ajánlott fel, melyet a Soponyai Vadfeldolgozó Üzemből szállítottak le hétfőn délután a Kríziskezelő Központ Sörház téri épületéhez.

Elkészült a székesfehérvári vasútállomás felújítása

2016.12.19

Két év és több ezer ember munkája zárult le a 33 milliárd forintból korszerűsített vasútállomáson, melyet hétfőn adtak át. A beruházás során megújult a vasúti pálya, a biztosítóberendezések és az állomásépület is.

Ebben az évben már sehol nem kell fizetni a parkolásért Székesfehérváron

2016.12.19

December 17-én, szombattól, egészen 2017. január 1-ig, vasárnapig díjmentes lesz a parkolás Székesfehérváron. Az ingyenes parkolásról mindenki értesül, aki parkolójegyet szeretne váltani, ebben az időszakban nem működnek majd az új parkolóautomaták a városban. A történelmi belvárosba, ami kiemelt parkolási zóna ezen időszak alatt is csak engedéllyel lehet behajtani.

Több millió forintos támogatásban részesül Székesfehérvár a „HISZEK Benned” Sport Program keretében

2016.12.17

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága 4,426 millió forintos támogatásban részesítette Székesfehérvárt a „HISZEK Benned” Sport Program keretében. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata mindig is elkötelezett volt a szabadidősport, a tömegsport népszerűsítésében és a lakosság részére a megfelelő feltételek megteremtésében, ehhez jelent most újabb anyagi segítséget a sikeres pályázat.

Lángba boruló karácsonyfával várják az érdeklődőket Székesfehérváron

2016.12.16

Karácsonyi tűzmegelőzési bemutatót tart december 20-án a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság kedden, Székesfehérváron.

Emlékérmet kapott a székesfehérvári napközis táborvezető

2016.12.15

A most nyugdíjba vonuló Báles István 1995 óta vezette nyáron a városi napközis táborokat. Cser-Palkovics András polgármester elismerő emlékéremmel köszönte meg a táborvezető két évtizedes áldozatos munkáját.

Nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók aránya

2016.12.15

Mindennek ellenére még nem találtak influenza vírust a megyében, és csak a Székesfehérvári Járásban csökkent az orvosokhoz influenzaszerű tünetekkel fordulók aránya.

Jótékonysági festőfoglalkozáson támogatták a gyermekeket

2016.12.13

Jótékonysági tombolasorsolást tartottak az AHA Kulturális és Szabadidős Egyesület idei utolsó festőfoglalkozásán, szombaton. A 100 ezer forint bevételből a Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesületet támogatják. Az adományt az állami gondozott, illetve az ünnepeket is az intézetben töltő gyerekek programjaira költik.

Partvédelem milliónyi négyzetméteren át

2016.12.13

107 ezer hektáron, több mint 300 kilométer vízfolyáson tevékenykedett idén a Dunaújvárosi Vízi Társulás 24 önkormányzat területén.

Szilveszter napján is fő a biztonság!

2016.12.30

A megyében található tűzijáték árusító helyeket együttműködve ellenőrizték a Fejér megyei rendőrök a katasztrófavédelem szakembereivel.

A gyermekek nagy örömére tűzoltószertár került a tyúkól helyére

2016.12.28

December 23-án, Székesfehérváron a sárszentmihályi Bebesi családot látta vendégül a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A család két gyermeke már „megfertőződött” a tűzoltó szellemiséggel.

Közgyűlési döntések az év utolsó ülésén

2016.12.23

A Fejér Megyei Közgyűlés évi utolsó ülését december 22-én délelőtt tartotta meg a Megyeházán. Az ünnepség közmeghallgatással, karácsonyi műsorral és ajándékozással kezdődött, majd ezután 16 napirendi pontot vitatott meg a közgyűlés, melyek közül több megyét érintő, az önkormányzat területfejlesztési feladatához kapcsolódó javaslatot fogadtak el a közgyűlés tagjai.

Több évtizedes vágya válhatott valóra a Varga-csatorna mentén közlekedőknek

2016.12.22

A megújult Varga-csatorna hivatalos műszaki átadására december 20-án került sor. A felújított területet karácsonyra már a gyalogosok és az autósok is szabadon használhatják.

A Westbau megvásárolta és felújítja a bodajki Hochburg-Lamberg kastélyt

2016.12.21

A Fejér megyében található, igen leromlott állapotú épület a felújítás után turisztikai célokat szolgál majd, és akár vadászati kiállításoknak is helyet adhat.

12 PPP-konstrukciót tervez kiváltani a kormány

2016.12.20

Tizenkét PPP-konstrukció kiváltásáról írt alá szerződést hétfőn Palkovics László oktatásért felelős államtitkár az érintett felsőoktatási intézmények kancellárjaival. A projektek között a Dunaújvárosi Egyetem is szerepel.

Új felszerelések segíthetik a tűzoltók munkáját

2016.12.20

December 16-án a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon 24 egyesület képviselői vehették át felszereléseiket Székesfehérváron, közel 20 millió forint értékben.

180 éves a Szózat

2016.12.19

Vörösmarty Mihály 180 éve, 1836 decemberében írta meg a Szózatot, amely a Himnusz mellett második nemzeti énekünkké vált. Hétfőn 10 órakor több mint 250 diák a színház színpadán Kozáry Ferenc színművész közreműködésével együtt szavalta Vörösmarty sorait.

Meghosszabbították a Puskás Ferenc 10 című kiállítást

2016.12.18

A „Puskás Ferenc 10”című kiállítás rengeteg látogatót vonzott az adventi időszakban a Szent István Király Múzeum Megyeház utca 17. szám alatt található kiállítóhelyén. Ennek okán január 8-ig meghosszabbítják a tárlat nyitva tartását.

Fantasztikus éven vannak túl a Dunaferr Sportegyesület birkózói

2016.12.16

A csütörtöki évértékelőn volt mire büszkének lennie a szakvezetőségnek, hiszen versenyekben és támogatásokban is gazdag esztendő van a szakosztály mögött.

Megemlékezés az állatorvosok találkozóján

2016.12.16

December 14-én, Kulcson immár 15. alkalommal emlékeztek meg a kulcsi hatokról az állatorvos szakma képviselői a Fejér Megyei Állatorvosi Emléknap keretében.

Kerekasztal beszélgetés a partnerség jegyében

2016.12.15

December 13-án a Fejér megye rendőrségi vezetői egy közös megbeszélésére hívták meg a megye vallási felekezeteinek és közösségeinek képviselőit.

Az új járási hivatal alapkövét helyezték el Bicskén

2016.12.14

Alapkőletételről szóló dokumentumot írta alá Dr. Petrin László a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Molnár Krisztián a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke valamint Pálffy Károly Bicske Város Polgármestere december 12-én. Az ünnepélyes keretek között megtörtént álírás után közösen helyezték el a kapszulát a megépülő hivatal helyszínén.

További támogatásokban részesülhetnek a betegellátásban dolgozók

2016.12.13

Új gépkocsik beszerzésével segíti jövőre a város háziorvosait és az ügyeleti ellátást Székesfehérvár Önkormányzata a támogatási keretek megemelésével. Mindezt egy megállapodás-tervezet tartalmazza, melyről pénteken dönt a Közgyűlés. A tervezett lépésekről a színvonalasabb betegellátás érdekében dr. Cser-Palkovics András polgármester beszélt azon a találkozón, melyet első alkalommal szerveztek meg Advent alkalmából a szakma képviselői számára.

Adományosztás Székesfehérváron a társadalmi felelőségvállalás jegyében

2016.12.12

Karácsonyi adományosztást tartottak pénteken rászoruló családoknak az Alba Regia Sportcsarnokban. A Szegényeket Támogató Alapítvány, az Alba Fehérvár és az Önkormányzat közösen szervezett jótékonysági programot, amelyen sportolók is részt vettek, dedikáltak és beszélgettek a gyerekekkel.