Aktuális

Élelmiszerbiztonsági szempontból minden sertéspárizsi megfelelt az előírásoknak

2018.01.26

Harmincféle sertéspárizsit vizsgált a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal (Nébih) legújabb terméktesztjén, élelmiszerbiztonsági szempontból mind megfelelő volt.

Fejér megyében folytatódnak a közműfejlesztések

2018.01.25

Bicske térségében összesen 10 település csatornahálózatát és infrastruktúráját fejleszti az Euroaszfalt, valamint a Mészáros és Mészáros konzorciuma.

Alba Innovár - Székesfehérvár is helyet kapott a idei Bett Show-n Londonban

2018.01.25

Az Alba Innovár is bemutatkozik a világ legnagyobb digitalizációs oktatástechnológia vásárán Londonban.

Megkezdődött az influenza járvány Fejér megyében

2018.01.24

A megbetegedési mutató átlépte a járványküszöböt.

730 milliós fejlesztés Ercsiben

2018.01.23

Mintegy hatszázhetven millió forintból újítják fel a Nagyboldogasszony templomot, és 61 millió forintból alakítanak ki kormányablakot Ercsiben.

Márciustól kerülnek forgalomba az új 1000 forintos bankjegyek

2018.01.23

Az új 1000 forintos bankjegyek március 1-től kerülnek forgalomba, a bankjegyek régi változataival 2018. október 31-ig lehet fizetni - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden a honlapján.

Elhunyt Birkás István dunaújvárosi képzőművész

2018.01.22

Életének hetvenegyedik évében, január 21-én elhunyt Birkás István Munkácsy-díjas festő- és szobrászművész.

A munkavállalók szívesen választanák a cafeteriában az egészségbiztosítást

2018.01.22

A következő napokban kell dönteniük a munkavállalóknak a munkáltatójuk által ajánlott idei cafeteria-csomagjukról, az Union Biztosító 1300 fős, reprezentatív felmérése szerint a 25-55 év közötti korosztályból jelenleg a lakosság mindössze 12 százaléka kap a cafeteriában egészségbiztosítást, noha 46 százalékuk élne ezzel a lehetőséggel.

Adóhivatali ügyfélszolgálatok nyílnak a Fejér megyei kormányablakokban

2018.01.21

A Fejér Megyei Kormányhivatal négy kormányablakában is ügyfélszolgálatot létesített a Nemzeti Adó- és Vámhivatal január 3-tól. Az új szolgáltatásokról sajtótájékoztatón számoltak be Móron.

Forraltborfőző-verseny és kézműves vásár is lesz a hétvégi Etyeki Pikniken

2018.01.20

Téli programokkal, disznóvágással, kézműves vásárral, forraltborfőző-versennyel és számos érdekességgel várják a látogatókat a hétvégi Etyeki Pikniken - mondta el Rókusfalvy Pál főszervező az M1 aktuális csatorna műsorában pénteken.

Filvig Géza: „a kalocsai MSZP vezetői alkalmatlanok a politikusi tisztségre”

2018.01.19

A kalocsai MSZP szemrebbenés nélkül fenntartotta az igényét egy ingyenes iroda használatára Kalocsán, még azon az áron is, hogy egy eddig a politikai szervezetektől mentes, közösségi házban kapjanak a „pártatlan” polgármester támogatásával irodát, mindjárt egy nyugdíjas klub mellett – tudtuk meg Filvig Gézától a kalocsai KDNP elnökétől.

Talpra, magyar építőipar!

2018.01.19

Miért és hogyan nőhet a többszörösére a hazai építőipar az elkövetkező évtizedekben? Miért jobb, ha fenyegetés helyett lehetőségként tekintünk a digitalizációra, ha már úgyis elkerülhetetlen? Többek közt ezekre a kérdésekre adunk választ a Magyar Építők legújabb magazinjában.

Májusban birtokba vehetjük a felújított dunaújvárosi élményfürdőt!

2018.01.18

Jó ütemben haladnak az élményfürdő felújításával a szakemberek, áprilisban kezdődhet a próbaüzem. Helyszíni bejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartott Cserna Gábor polgármester és Mádai Balázs, a DVG Zrt. elnök-vezérigazgatója ez élményfürdő felújításának helyzetéről csütörtökön.

Két óvoda és egy bölcsőde megújult Dunaújvárosban

2018.01.18

Megújult két óvoda és egy bölcsőde Dunaújvárosban 575 millió forintból.

Magyarországon is visszahívják a Lactalis babatejporait

2018.01.17

Magyarországon is visszahívják a francia Lactalis cégcsoport craoni gyárában készült babatejporokat - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.

Több időpontban lesznek intézhetők a nyugdíjbiztosítási ügyek Székesfehérváron

2018.01.25

Jelenleg hétfőn és szerdán, 8 és 16 óra között várják a hivatal munkatársai a lakosságot, de a jövőben bővül a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Adategyeztetési és Nyugdíjbiztosítási Osztály ügyfélfogadási ideje.

Tűzoltók is segítik a dunaújvárosi kislány felépülését

2018.01.25

Jótékonysági célból falinaptárt készített a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság.

Szépkorúak tették tiszteletüket a dunaújvárosi tűzoltóságon

2018.01.24

A dunaújvárosi nyugdíjas pedagógusok klubja látogatott el a múlt héten a város hivatásos tűzoltó-parancsnokságára.

Itthonról Otthonra fórumot tartottak a székesfehérvári diákoknak

2018.01.24

Székesfehérvárra érkezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara iskolai tájékoztató sorozata. Az "Itthonról Otthonra" fórum az egészségtudatos táplálkozásról, a magyar mezőgazdaság sokszínűségéről és a Fejér megyei termelőkről adott hasznos információkat a Hétvezér Általános Iskola és a Teleki Blanka Gimnázium diákjainak.

Gálaműsorral ünnepelték a Magyar Kultúra Napját a székesfehérvári színházban

2018.01.23

A műsorban a Vörösmarty Színház társulatának valamennyi tagja egy-egy magyar költő versét adta elő, többek között Balassi, Csokonai, Ady, Kosztolányi, Nagy László, Pilinszky, Szép Ernő, Petőfi, Weöres Sándor és Arany János költeményei hangzottak el. Az eseményen átadták a Pro Cultura Albae Regiae díjat a Vox Mirabilis Kórusnak.

Látogatási tilalom lesz január 24-től a fehérvári Szent György Kórház teljes területén

2018.01.23

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház teljes területére látogatási tilalmat rendeltek el 2018. január 24-től visszavonásig.

A Dal 2018 - Szombaton lesz a második válogató

2018.01.22

Szombaton folytatódik A Dal 2018: a közmédia dalválasztó showjának második adásában tíz előadó lesz látható és hallható élőben a Duna televízióban.

Termésjósló nappal ünnepelték Szent Vince napját a fehérvári borlovagok

2018.01.22

Az Öreghegyi Borházban ülték meg Szent Vince napját a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend tagjai. Az eseményen a borrendi lovagok megválasztották az év zászlósborát és kísérőborát is, amely az idei esztendőben Székesfehérvárt fogja képviselni hazai és nemzetközi boros eseményeken is.

Január 27-én lesz az V. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál a Jancsárkertben

2018.01.20

A Fehérvári Polgárok Egyesülete és a Jancsárkert Piac és Közösségi Egyesület január 27-én rendezi meg az V. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivált. A Jancsárkertben a kolbásztöltő verseny mellett gasztroutca is várja majd a vendégeket disznótoros ételek gazdag választékával.

Átadták Etyek felújított borászati központjait

2018.01.19

Átadták pénteken Etyek felújított borászati központjait, a kormányzati beruházás a Pannónia Szíve turizmusfejlesztési program első megvalósult része.

A rák leggyakoribb fajtáit szűrő vérvizsgálatot teszteltek

2018.01.19

Újabb nagy lépéssel került közelebb a tudomány egy olyan új módszerhez, mellyel a vérből diagnosztizálhatók a leggyakoribb ráktípusok - számolt be róla a BBC hírportálja.

Több mint 25 milliárdnyi EFOP-forrás jut Fejér megyének

2018.01.18

Fejér megye több mint 25 milliárd forint támogatást nyert el az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében, de ez nem a végleges összeg, mert vannak még döntés előtt álló projektek - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára.

Új távlatok nyílnak a fehérvári kórházban

2018.01.18

Olyan központot hoznak létre a fehérvári kórházban, amely a beteggyógyítás 21. századi lehetőségeit biztosítja. Kezdetben a gasztroenterológia kerül fókuszba.

A magyar kultúra napja - Kiállítások, zenés irodalmi estek Fejér megyében

2018.01.17

Fotó- és képzőművészeti kiállításokkal, zenés irodalmi estekkel ünneplik a magyar kultúra napját Fejér megyében.

Február 3-ig láthatóak Arany János műveinek díszkiadásai Székesfehérváron

2018.01.17

A látogatók azokat a könyveket vehetik szemügyre, amelyeket Beniczkyné Miklós Zsuzsa nyugalmazott könyvtáros válogatott dr. Miklós Géza (1905-1963) ügyvéd hagyatékából.