Aktuális

Új laparoszkópiás berendezés a szülészet-nőgyógyászati osztályon Fehérváron

2017.10.25

Már műtenek az önkormányzati támogatással beszerzett eszközzel.

A posta és a vámhatóság felkészült a karácsonyi csomagforgalomra

2017.10.24

A Magyar Posta, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felkészült a karácsony előtti nagyobb csomagforgalomra és vámügyintézésre, az online vásárlók figyelmét pedig felhívják a földrajzi elhelyezkedéstől függő, eltérő szállítási időkre és vámszabályokra.

Több százmilliós kárt okozó fesztiválszervezőket fogtak el Fejér megyében

2017.10.24

Fesztiválszervezők ellen nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága: egy Fejér megyei férfi és két társa eltitkolta a belépőkből származó bevétel egy részét, amivel a költségvetésnek több mint 360 millió forint vagyoni hátrányt okozott.

Igazi kényeztetés a rossz időben

2017.10.23

Mindig jól jön egy kis édesség, a legjobb pedig, ha magunknak csináljuk, házilag. Egyszerű, finom és gyorsan el is készíthető.

Legmagasabb fokú riasztás a megyére!

2017.10.23

A sok eső veszélye miatt két megyében és Budapesten a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetés van érvényben, de a többi megyére is első- vagy másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat. A fél országban erős szélre is figyelmeztetnek.

A legtehetségesebb fiatal fehérvári hokisok elismerése az Ifj. Ocskay Gábor Akadémián

2017.10.22

Megtartották az Ifj. Ocskay Gábor Tehetséggondozó Ösztöndíj Program idei díjátadását. Nyolc tehetséges ifi és junior korú jégkorongozó kapja meg a fejlődéséhez szükséges körülményeket biztosító ösztöndíjat, őket edzőik javaslata alapján választotta ki az ösztöndíj-bizottság.

Virágbeszerzés : Most érdemes a piacra látogatni

2017.10.21

Mondjuk úgy, virágba borult a piac. Lépten-nyomon krizantémokból, rózsákból, szegfűkből álló bokrétákban gyönyörködhetünk.

Bátorságáért érdemjellel tüntették ki Berkes Krisztián fehérvári tűzoltó főtörzsőrmestert

2017.10.20

Kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott dr. Pintér Sándor belügyminiszter Berkes Krisztián tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjének.

Nemzeti konzultáció - A magyar kultúra elveszhet, ha a

2017.10.20

Az évezredes magyar kultúra veszhet el, ha a "Soros-terv" pontjai érvényesülnek Európában - hangsúlyozta a kultúráért felelős államtitkár csütörtökön a Fejér megyei Martonvásáron.

A Dinnyési Tükrös Ponty Napja

2017.10.19

Halsimogatás, fahal horgászverseny, halfelismerő verseny, hálóvetés, hálókészítés. A Felhő csoport családi hallabirintusa.

Európa Kulturális Fővárosa - Óriási lehetőség előtt Dunaújváros is

2017.10.19

Intézmények felújításáról, internetes térkép létrehozásáról, és több nagyberuházás előkészítéséről is határoztak a képviselők az októberi közgyűlésen.

Okos zebrák védik majd a gyalogosokat Dunaújvárosban

2017.10.18

Hat gyalogátkelőt alakítanak át úgynevezett intelligens zebrává a város négy csomópontján. Az intelligens zebra érzékeli a gyalogosforgalmat és annak megfelelően fényjeleket ad, így jelezve az autósoknak, hogy éppen gyalogos halad át a zebrán.

Szövő szakmai napra invitál a Fehérvári Kézművesek Egyesülete

2017.10.18

Szövő szakmai napra invitálja az érdeklődőket a Fehérvári Kézművesek Egyesülete október 28-án, szombaton. A téma ezúttal a szádfával történő szalagszövés és a mintázás lesz. A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet október 23-ig, hétfőig lehet megtenni.

Sárhatvani gyöngyszem – Az elhatározás szilárd, a megoldás még homályba vész

2017.10.17

A falubeliek szeretnék, ha az évszázados évfordulóra megújulhatna templomuk, a helyi szóhasználatban temetői sírkápolnájuk. Ezért imádkoznak, de a lobbizás sem áll messze tőlük.

Felsőváros II. világháborús áldozatainak állítanak emlékművet csütörtökön

2017.10.17

Székesfehérvár Önkormányzatának kezdeményezésére, a Honvédelmi Minisztérium valamint a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség összefogásával csütörtökön, 17 órakor, a Felsővárosi templom előtt, a Szent Sebestyén téren lesz Nagy Edit szobrászművész Felsőváros II. világháborús áldozatainak emlékére készített alkotásának avatóünnepsége.

Negyedszázados a jó barátság Bodajk és Rödermark között

2017.10.24

BODAJK A testvérvárosi kapcsolat létrejöttének 25. évfordulója alkalmával delegáció látogatott a kisvárosból a németországi Rödemarkba.

Élő bíborfüggönyök Cecén

2017.10.24

Pazar látvány a Fejér megyei Cecén a rengeteg paprika a házak oldalán. Szüret után a falak mentén csüngenek a gyönyörű füzérek a napfényben.

Elmarad a székesfehérvári fiatalok utcaszínházi előadása

2017.10.23

A kedvezőtlen, esős időjárás miatt elmarad a ma 16 órára meghirdetett A tűz csiholói utcaszínházi előadás. Pótlása kedden 16.45-kor. Az október 23-i nemzeti ünnep tiszteletére néma koszorúzást tartanak 17 órakor a Bazilika ’56-os emlékkeresztjénél.

Elismerések nemzeti ünnepünk, október 23. alkalmából Székesfehérváron

2017.10.23

Állománygyűlésen emlékezett meg a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről október 20-án, pénteken Székesfehérváron. Az ünnepségen elismerések és szolgálati jelek átadására is sor került.

Múltba nyíló ablakok, örökéletű szépségek – Rákos Péter fotói Etyeken

2017.10.22

Rákos Péter fotói azonnal elárulják, hogy restaurátor, a régi szépségek felfedezője és megőrzője. A könyvtárban kiállított képeit ódon ablakkeretek rámázzák – hajdanvolt asztalosok kezemunkájának dicséretével.

Zöld energiára épül a Rácalmás és Elverum település kapcsolata

2017.10.21

Helyi és mikrotérségi okos energiafelhasználási és energiatakarékossági megoldásokról tartottak szemináriumot csütörtökön Rácalmáson.

Közösen báloztak a fehérvári felsőoktatási intézmények hallgatói

2017.10.20

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa, a Kodolányi János Főiskola, valamint az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának hallgatói számára immáron másodszor szervezték meg a Székesfehérvári Felsőoktatási Gólyabált.

Ezredessé léptették elő Vizi Ignác katasztrófavédelmi igazgatóhelyettest

2017.10.20

Nemzeti ünnepünk, október huszonharmadika alkalmából dr. Pintér Sándor belügyminiszter kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül soron kívül előléptette tűzoltó ezredessé Vizi Ignác tűzoltó alezredest, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesét.

Dunaújváros: Nincs pihenő a Terminálban

2017.10.19

Színes, vidám olvasztótégely is lehet egy repülőtér akkor, ha az utasok ott ragadnak a terminálon. A Bartók színház legújabb, látványos táncjátékában láthatjuk, milyen is lenne, ha ebben a kényszerhelyzetben az utasok inkább egy jó bulit csapnának bosszankodás helyett.

Imádságos megemlékezés az '56-os áldozatokról vasárnap a Bazilika oldalánál Fehérváron

2017.10.19

Spányi Antal megyés püspök meghívására az ünnepség keretében együtt imádkoznak a történelmi egyházak helyi képviselői a forradalom és szabadságharc áldozataiért. Az eseményen ünnepi beszédet mond Laczkó Gábor, a Vasvári Pál Általános Iskola igazgatója.

Menő tűzoltók jöttek a fehérvárcsurgói iskolába

2017.10.18

Katasztrófavédelmi napot rendeztek szerdán a helyi iskolában. Lángpróbákat is tartottak a tűzoltók.

A V4-ek támogatják az európai külső határok megvédésére irányuló kezdeményezéseket

2017.10.18

Fontos támogatni azokat a kezdeményezéseket az Európai Unión belül, amelyek az európai külső határok megvédésére irányulnak - hangoztatta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a miniszterhelyettes kollégáival tartott szerdai székesfehérvári sajtótájékoztatón.

November 1-jéig lehet csónakázni, kajakozni és kenuzni Székesfehérváron

2017.10.17

A kedvező őszi időjárás és a sok érdeklődő miatt meghosszabbítják a szezont a Csónakázó-tavon.

Emlőszűrésre várják Enyingen a hölgyeket

2017.10.17

A mammográfiás szűrőállomás a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Radiológiai szakrendelésén a Hunyadi utcában működik, mobil szűrőkamionban végeznek vizsgálatokat.

Épülnek az okos zebrák Dunaújvárosban!

2017.10.16

Az elmúlt hetekben több jelentős útszakasz is megújult Dunaújvárosban, a legutóbbi fejlesztés viszont a közlekedésbiztonság jegyében történt.