2024.04.24, Szerda
A félbeszakadt évad folytatásáról szól a következő szezon a székesfehérvári Vörösmarty Színházban
szekesfehervar.hu - Fotó: Simon Erika

A félbeszakadt évad folytatásáról szól a következő szezon a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

MTI

2020.05.29. 14:25

A koronavírus-járvány miatt "félbetört" évad folytatásáról szól majd a következő szezon a székesfehérvári Vörösmarty Színházban az intézmény igazgatója szerint.

Hirdetés

A csütörtök esti online évadzáró társulati ülésen a színház művészeti vezetése - Szikora János igazgató, Bagó Bertalan művészeti vezető, Hargitai Iván prózai tagozatvezető és Horváth Csaba fizikai színház tagozatvezető - ismertette a 2020/2021-es évadra tervezett előadásokat. Elhangzott, hogy a társulat augusztus elején kezdi meg az új évad munkáit.

A nagyszínpadon szeptemberben mutatják be Az ember tragédiája folytatását. Madách Imre drámai költeményéhez négy kortárs szerző - Darvasi László, Márton László, Tasnádi István és Závada Pál - írt egy-egy új színt. A darab a színház négytagú vezetésének rendezésében készül, a teljes társulat mellett vendégművészként Trokán Péter, dramaturgként Perczel Enikő és Tucsni András, zeneszerzőként pedig Dobri Dániel csatlakozik.

Marc Camoletti Boeing, Boeing - leszállás Párizsban című vígjátékát Horváth Illés, Spiró György Koccanás című komédiáját Szikora János, az elmúlt évadból elmaradt, Mágnás Miska című operettet Horváth Csaba, a Fame című musicalt pedig Hargitai Iván rendezi majd. Szerepel a nagyszínházi bemutatók között Csukás István utolsó műve, a Diótörőcske is Kerkay Rita rendezésében.

A Kozák András Stúdióban pótolják Oleg és Vlagyimir Presznyakov Csónak című darabjának bemutatóját, Bagó Bertalan rendezését, amely szintén a koronavírus-járvány miatt maradt el, Arthur Schnitzler Casanova hazatérése című kisregényét pedig Hargitai Iván állítja színpadra.

A Pelikán Teremben két új előadást láthat majd a közönség: a Szkéné színházzal és a Forte társulattal koprodukcióban a dán Lars von Trier Táncos a sötétben című művét állítják színpadra, és a járványügyi helyzet miatt az új évadra tolódik az osztrák Werner Schwab Népirtás, avagy nem funkcionál a májam című vígjátékának bemutatója is. Szintén a járvány miatt keveset játszották az izraeli Hadar Galron Mikve - A megtisztulás fürdője, valamint a Trafóval koprodukcióban a norvég Knut Hamsun műve alapján készült Éhség című darabokat, ezekkel is találkozhat a közönség a következő szezonban.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeVörösmarty Színház évad folytatás