2024.04.24, Szerda
Néhány fontos szabály, hogy megelőzzük a vízi baleseteket
szekesfehervar.hu

Néhány fontos szabály, hogy megelőzzük a vízi baleseteket

szekesfehervar.hu

2020.05.27. 15:08

A rendőrség munkatársai mindenkit arra kérnek, hogy tartsák be az előírásokat és legyenek tekintettel egymásra! Viharjelzéskor pedig minden esetben tartsák be a vízen tartózkodás szabályait!

Hirdetés

A rendőrök, a balesetek megelőzése érdekében rendszeresen végeznek vízirendészeti ellenőrzéseket, melyek keretében ellenőrzik a különböző vízi eszközök rendeltetésszerű használatát, azok kötelező tartozékait, és az eszközökön tartózkodók alkoholos befolyásoltságát.

A vízibicikli is fürdőeszköz és nem vízijármű! Tehát ahol a fürdés tilos, ott ezeknek az eszközöknek a használata sem megengedett!

Viharjelzéskor minden esetben tartsák be a vízen tartózkodás szabályait. A kereskedelmi forgalomban számos olyan eszköz kapható, amely megkönnyítheti a vízben tartózkodást, ilyen például az úszógumi, a karúszó, a gumimatrac, az úszódeszka, vagy az úszást segítő mellény. Azonban ezek csupán fürdőeszközök, a vízen történő használatuk is fürdésnek minősül. 

A szélben elsodródott fürdőeszközök, felfújható vízi játékeszközök után ne ússzanak, mert az életüket veszélyeztetik!

Ha ezt mégis megteszik és elsodródnak, maradjanak a felfújható eszközön, míg a segítség megérkezik, és ne hagyják el azt. A fürdés vagy vízi jármű használata előtt alkoholt ne fogyasszanak! ...és ne feledjék a mondást, miszerint "kikötői kocsmában nem történt még vízi baleset"

Aktuálisvízi balesetbalesetmegelőzésviharjelzés