2024.07.12, Péntek

tűzoltó

Fejér megyei családok is kapnak ajándékot a katasztrófavédelemtől

2020.12.10

Helyi hírek

A százötven dobozba minden hivatásos tűzoltólaktanya nevében csomagoltak ajándékokat, köztük füst- vagy szén-monoxid-érzékelőt.

Legyél tűzoltó!

2020.05.08

Aktuális

A sporttal, vagyis a fizikai szintfelmérővel indul a felvételi a székesfehérvári hivatásos tűzoltóságon.

Legyél te is tűzoltó!

2019.11.13

Aktuális

Fizikai szintfelmérőn próbálhatják ki erőnlétüket és felkészültségüket mindazok, akik érdeklődnek a tűzoltó hivatás iránt. A februárban induló beosztott tűzoltói képzésre a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon várják a jelentkezőket. A felvételi az előzetes fizikai szintfelmérővel indul december 3-án a dunaújvárosi és december 5-én a székesfehérvári tűzoltóságon, amelyet az egészségügyi és pszichikai alkalmassági vizsgálat követ.

Új tűzoltók érkeztek a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra

2019.07.16

Aktuális

Négy új beosztott tűzoltó kezdte meg szolgálatát: ketten a székesfehérvári, ketten pedig a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományába kerületek. A tiszthelyettesek eredményesen teljesítették a Tűzoltó II. részszakképzést, amelynek zárásaként múlt hét végén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ kibocsátó ünnepségén ünnepélyes esküt tettek.

A dunaújvárosi tűzoltó-parancsnokság referense lett az Év zászlósa

2019.02.16

Aktuális

Az elmúlt esztendő szakmai feladatainak végrehajtásában nyújtott kiemelkedő, magas színvonalú teljesítménye elismeréseként hatósági kategóriában az Év zászlósa címmel tüntették ki Egerszegi Andrea tűzoltó zászlóst, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság referensét.

Luxemburgi önkéntesekkel gyakorlatoztak a csókakői és a bodajki tűzoltók

2018.09.09

Aktuális

Felkészülési és továbbképzési céllal tartottak közös gyakorlatot a bodajki és a csókakői önkéntes tűzoltók szeptember 5-én, szerdán Csókakőn.

Nádastüzek Fejér megyében

2018.04.05

Aktuális

Több szabadban keletkezett tűzhöz riasztották Fejér megye tűzoltóit április 4-én, csütörtökön délután. Az erős szélben gyorsan terjedő lángok három esetben épületeket és vasútvonalat veszélyeztetett. Nádasdladánynál és Dinnyésnél nádas, Beloiannisznál száraz aljnövényzet, bozótos gyulladt ki.

A lakosság visszajelzései alapján kitüntetésben részesült Takács József, Fejér Megye tűzoltó alezredese

2018.03.09

Aktuális

Első alkalommal adták át Székesfehérváron a Mindennapok Hősei-díjakat március 7-én. A megyeszékhely lakói öt csoportban, köztük tűzoltó/katasztrófavédelem kategóriában voksolhattak a szerintük legérdemesebb emberekre.

Menő tűzoltók jöttek a fehérvárcsurgói iskolába

2017.10.18

Katasztrófavédelmi napot rendeztek szerdán a helyi iskolában. Lángpróbákat is tartottak a tűzoltók.

Tűzoltók jelentkezését várja a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.09.08

Aktuális

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételt hirdet beosztott tűzoltó munkakörre. Minden érdeklődő jelentkezését várják, aki elkötelezett a hivatásos szolgálat iránt.

Beiktatták az új igazgatóhelyettest a megyei igazgatóságon

2017.04.04

Aktuális

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy 2017. április 1-jei hatállyal kinevezte igazgatóhelyettesnek Vizi Ignác tűzoltó alezredest. A beiktatási ünnepségre április 3-án a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon került sor.

A székesfehérvári tűzoltóság egy tagját is kitüntette a belügyminiszter

2017.01.24

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere január 20-án kitüntetésben részesítette Róth Dániel c. tűzoltó zászlóst, a székesfehérvári tűzoltóság különlegesszer-kezelőjét a rendkívüli téli időjárásban tanúsított helytállásáért. A kiemelkedően teljesítő kollégákat a tárca miniszterhelyettese példaként állította a többiek elé.

Cérnával szedték le a karikagyűrűt a tűzoltók

2020.10.13

Helyi hírek

Azzal a kéréssel kereste meg egy székesfehérvári nő a megyeszékhely tűzoltóit október 12-én délelőtt a laktanyában, hogy segítsenek levenni gyűrűjét sérülés miatt megduzzadt ujjáról.

Verhetetlen snowboardban a fehérvári tűzoltó - Berta Bence megvédte címét

2020.02.21

Aktuális

A székesfehérvári Berta Bence tűzoltó főtörzsőrmester megvédte aranyérmes bajnoki címét a 2020. évi Tűzoltó Sí- és Téli Terepfutó Versenyen.

Székesfehérvári az ország második legjobb beosztott tűzoltója

2019.08.30

Aktuális

Dunaújvárosi és székesfehérvári hivatásos tűzoltók képviselték Fejér megyét a XII. Országos Tűzoltószakmai és II. Országos Műszaki Mentési Vetélkedőn augusztus 26. és 29. között Karcagon.

Új gyorsbeavatkozó gápjárművet állított készenlétbe Martonvásár

2019.02.18

Aktuális

Az új járművön csak ideiglenesen, egyszerű megoldásokat alkalmazva helyezték el és rögzítették a tűzoltó és műszaki mentő felszereléseket a lelkes tagok. A végleges málhatér kialakítására az anyagi lehetőségeinktől függően a következő hónapokban kerül sor.

Székesfehérvári hivatásos tűzoltó a címvédő snowboard bajnok

2019.02.09

Aktuális

Minden télen Kékestetőn gyűlnek össze a tűzoltók, hogy síelésben és terepfutásban mérjék meg magukat. A február hetedikei Országos Tűzoltó Sí- és Téli Terepfutó Versenyen a jó hangulathoz idén verőfényes napsütés is társult.

Nyolc új tűzoltó érkezett Fejér megyébe

2018.07.17

Aktuális

Székesfehérvárra és Sárbogárdra kerülnek azok a fiatalok, akik az öthónapos kiképzés eredményes teljesítése után beosztott tűzoltóként kezdik meg hivatásos szolgálatukat Fejér megyében.

Járda fölé dőlt egy fenyő Székesfehérváron

2018.03.19

Aktuális

A hó súlya alatt megdőlt és a gyalogosokat veszélyeztette egy fenyő március 18-án, vasárnap délelőtt Székesfehérváron.

Bátorságáért érdemjellel tüntették ki Berkes Krisztián fehérvári tűzoltó főtörzsőrmestert

2017.10.20

Kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott dr. Pintér Sándor belügyminiszter Berkes Krisztián tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjének.

Felvételt hirdet Székesfehérvárra és Sárbogárdra a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.10.10

Beosztott tűzoltó munkakörre hirdet felvételt a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Minden érdeklődő jelentkezését várják, aki elkötelezett a hivatásos szolgálat iránt

Díszparancsot kaptak a dunaújvárosi tűzoltók

2017.06.14

Aktuális

Az elismerésben részesült tűzoltók a HUNOR hivatásos katasztrófavédelmi mentőszervezet 2017. május 19-én megtartott újraminősítő gyakorlatán nyújtott teljesítményükkel érdemelték ki a Díszparancsot.

Katasztrófavédelmi kiképzésen a székesfehérvári katonák

2017.03.24

A székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katasztrófavédelmi feladatokra történő felkészítést, valamint tűzoltási gyakorlatot tartott a napokban.

Több Fejér megyei siker is született a katasztrófavédelem síversenyén

2017.01.23

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület január 19-én az ország legmagasabb pontján, a Kékestetőn rendezte meg a 2017. évi Téli Sportnapokat és a Tűzoltó Síversenyt.