2019.05.24, Péntek

tűzoltó

Székesfehérvári hivatásos tűzoltó a címvédő snowboard bajnok

2019.02.09

Aktuális

Minden télen Kékestetőn gyűlnek össze a tűzoltók, hogy síelésben és terepfutásban mérjék meg magukat. A február hetedikei Országos Tűzoltó Sí- és Téli Terepfutó Versenyen a jó hangulathoz idén verőfényes napsütés is társult.

Nyolc új tűzoltó érkezett Fejér megyébe

2018.07.17

Aktuális

Székesfehérvárra és Sárbogárdra kerülnek azok a fiatalok, akik az öthónapos kiképzés eredményes teljesítése után beosztott tűzoltóként kezdik meg hivatásos szolgálatukat Fejér megyében.

Járda fölé dőlt egy fenyő Székesfehérváron

2018.03.19

Aktuális

A hó súlya alatt megdőlt és a gyalogosokat veszélyeztette egy fenyő március 18-án, vasárnap délelőtt Székesfehérváron.

Bátorságáért érdemjellel tüntették ki Berkes Krisztián fehérvári tűzoltó főtörzsőrmestert

2017.10.20

Aktuális

Kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott dr. Pintér Sándor belügyminiszter Berkes Krisztián tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjének.

Felvételt hirdet Székesfehérvárra és Sárbogárdra a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.10.10

Aktuális

Beosztott tűzoltó munkakörre hirdet felvételt a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Minden érdeklődő jelentkezését várják, aki elkötelezett a hivatásos szolgálat iránt

Díszparancsot kaptak a dunaújvárosi tűzoltók

2017.06.14

Aktuális

Az elismerésben részesült tűzoltók a HUNOR hivatásos katasztrófavédelmi mentőszervezet 2017. május 19-én megtartott újraminősítő gyakorlatán nyújtott teljesítményükkel érdemelték ki a Díszparancsot.

Katasztrófavédelmi kiképzésen a székesfehérvári katonák

2017.03.24

Aktuális

A székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katasztrófavédelmi feladatokra történő felkészítést, valamint tűzoltási gyakorlatot tartott a napokban.

Több Fejér megyei siker is született a katasztrófavédelem síversenyén

2017.01.23

Aktuális

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület január 19-én az ország legmagasabb pontján, a Kékestetőn rendezte meg a 2017. évi Téli Sportnapokat és a Tűzoltó Síversenyt.

Luxemburgi önkéntesekkel gyakorlatoztak a csókakői és a bodajki tűzoltók

2018.09.09

Aktuális

Felkészülési és továbbképzési céllal tartottak közös gyakorlatot a bodajki és a csókakői önkéntes tűzoltók szeptember 5-én, szerdán Csókakőn.

Nádastüzek Fejér megyében

2018.04.05

Aktuális

Több szabadban keletkezett tűzhöz riasztották Fejér megye tűzoltóit április 4-én, csütörtökön délután. Az erős szélben gyorsan terjedő lángok három esetben épületeket és vasútvonalat veszélyeztetett. Nádasdladánynál és Dinnyésnél nádas, Beloiannisznál száraz aljnövényzet, bozótos gyulladt ki.

A lakosság visszajelzései alapján kitüntetésben részesült Takács József, Fejér Megye tűzoltó alezredese

2018.03.09

Aktuális

Első alkalommal adták át Székesfehérváron a Mindennapok Hősei-díjakat március 7-én. A megyeszékhely lakói öt csoportban, köztük tűzoltó/katasztrófavédelem kategóriában voksolhattak a szerintük legérdemesebb emberekre.

Menő tűzoltók jöttek a fehérvárcsurgói iskolába

2017.10.18

Aktuális

Katasztrófavédelmi napot rendeztek szerdán a helyi iskolában. Lángpróbákat is tartottak a tűzoltók.

Tűzoltók jelentkezését várja a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.09.08

Aktuális

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételt hirdet beosztott tűzoltó munkakörre. Minden érdeklődő jelentkezését várják, aki elkötelezett a hivatásos szolgálat iránt.

Beiktatták az új igazgatóhelyettest a megyei igazgatóságon

2017.04.04

Aktuális

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy 2017. április 1-jei hatállyal kinevezte igazgatóhelyettesnek Vizi Ignác tűzoltó alezredest. A beiktatási ünnepségre április 3-án a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon került sor.

A székesfehérvári tűzoltóság egy tagját is kitüntette a belügyminiszter

2017.01.24

Aktuális

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere január 20-án kitüntetésben részesítette Róth Dániel c. tűzoltó zászlóst, a székesfehérvári tűzoltóság különlegesszer-kezelőjét a rendkívüli téli időjárásban tanúsított helytállásáért. A kiemelkedően teljesítő kollégákat a tárca miniszterhelyettese példaként állította a többiek elé.