2024.02.29, Csütörtök

Bátorságáért érdemjellel tüntették ki Berkes Krisztián fehérvári tűzoltó főtörzsőrmestert

www.szekesfehervar.hu

2017.10.20. 15:24

Kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott dr. Pintér Sándor belügyminiszter Berkes Krisztián tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjének.

Hirdetés

Berkes Krisztián a kitüntetést nemzeti ünnepünk, október huszonharmadika alkalmából tartott belügyminisztériumi megemlékezésen vette át október 19-én, csütörtökön.

Augusztus 20-án Berkes Krisztián egy móri kárpitosüzemben keletkezett tűznél az omladozó csarnoképületben felkutatott és onnan kivitt egy felhevült gázpalackot, megakadályozva ezzel, hogy bárki megsérüljön.

Berkes Krisztián 2003 október elsején szerelt fel a székesfehérvári tűzoltóságra. Érdeklődésével és lelkes hozzáállásával rövid időn belül bizonyította a tűzoltó szakma iránti elhivatottságát. Tíz éve már, hogy a káreseteknél a legelsőként beavatkozó tűzoltói beosztásban lát el szolgálatot, ahol rendszeresen bizonyítja szakmai és fizikai rátermettségét. Kollégáival szemben segítőkész, társai és vezetői elismerik munkáját.

Aktuálistűzoltó Székesfehérvárérdemjelbátorság tűz