2024.04.24, Szerda
A lakosság visszajelzései alapján kitüntetésben részesült Takács József, Fejér Megye tűzoltó alezredese

A lakosság visszajelzései alapján kitüntetésben részesült Takács József, Fejér Megye tűzoltó alezredese

fejer.katasztrofavedelem.hu

2018.03.09. 18:25

Első alkalommal adták át Székesfehérváron a Mindennapok Hősei-díjakat március 7-én. A megyeszékhely lakói öt csoportban, köztük tűzoltó/katasztrófavédelem kategóriában voksolhattak a szerintük legérdemesebb emberekre.

Hirdetés

A lakosság visszajelzései alapján ebben a csoportban a Mindennapok Hőse címmel Takács József tűzoltó alezredest, a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat egyik vezetőjét tűntették ki.

A veszprémi Városi Nyilvánosságért Alapítvány első alkalommal szervezte meg a Mindennapok Hősei programot Székesfehérváron. A cél az volt, hogy olyan embertársainkra hívják fel a figyelmet, akik munkájukkal, vagy csak egyszerű hétköznapi tetteikkel pozitívan befolyásolják, segítik az életünket. Öt csoportban adhatták le a voksukat a székesfehérváriak tavaly decemberben. A Mindennapok Hőse elismeréssel tűzoltó/katasztrófavédelem kategóriában Takács József tűzoltó alezredest, a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat egyik vezetőjét tűntették ki. Az elismerést Molnár Tamás, Székesfehérvár civil és ifjúsági ügyekért felelős tanácsnoka adta át.

Takács József tűzoltó alezredes 1989-ben, röviddel autógépész üzemmérnök oklevelének megszerzése és sorkatonai szolgálatának letelte után szerelt fel a székesfehérvári tűzoltóság hivatásos állományába. Az első időszakban beosztott tűzoltóként teljesített szolgálatot, majd csaknem huszonöt éven át vezette a székesfehérvári tűzoltóság „B” szolgálati csoportját. 2016 januárjában a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálatába nevezték ki.

Az eltelt évek során folyamatosan és tudatosan fejlesztette szakmai tudását, vezetői képességeit, melynek eredményeként kivívta beosztottai és felettesei elismerését. Kárfelszámolás, gyakorlatok, tűzoltási bemutatók tervezése, végrehajtása esetén mindig számítani lehet szakértelmére, elgondolásaira. Munkáját hivatásnak tekinti.

Szabadidejéből is sokszor és szívesen tesz a tűzoltóság és a tűzoltók érdekében. A Fehérvári Tűzoltó Egyesület megalapítását szívügyének tekintette és létrejöttéért energiáját nem kímélve rengeteget dolgozott és önkéntesként jelenleg is lelkes tagja a szervezetnek.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata 2011-ben az Év Tűzoltója elismeréssel tüntette ki.

AktuálisFejér megyetűzoltóMindennapok Hőse Díj