2024.04.18, Csütörtök
Nyolc új tűzoltó érkezett Fejér megyébe
fejer.katasztrofavedelem.hu

Nyolc új tűzoltó érkezett Fejér megyébe

fejer.katasztrofavedelem.hu

2018.07.17. 14:55

Székesfehérvárra és Sárbogárdra kerülnek azok a fiatalok, akik az öthónapos kiképzés eredményes teljesítése után beosztott tűzoltóként kezdik meg hivatásos szolgálatukat Fejér megyében.

Hirdetés

A tiszthelyetteseket Magosi Lajos tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte július 16-án Székesfehérváron.

A nyolc fiatal a Tűzoltó II. részszakképzés zárásaként múlt héten a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ kibocsátó ünnepségén tett ünnepélyes fogadalmat. Közülük hatan a székesfehérvári, ketten a sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományában teljesítenek szolgálatot. Magosi Lajos tűzoltó ezredes, katasztrófavédelmi igazgató köszöntőjében gratulált az elért tanulmányi eredményekhez, jó munkát, gördülékeny beilleszkedést, a szakmai fogások elsajátításához sok szorgalmat kívánt a fiataloknak.

A nyolc kolléga mellé mentorként egy-egy idősebb tűzoltót jelöltek ki, akik segítik a fiatalok szakmai ismereteinek fejlesztését, tájékoztatják őket a szolgálatellátás lényeges elemeiről, a kiképzés rendjéről és a szolgálati út betartásának módjáról.

AktuálisFejér megyetűzoltó