2024.04.26, Péntek

A székesfehérvári tűzoltóság egy tagját is kitüntette a belügyminiszter

Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.01.24. 13:52

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere január 20-án kitüntetésben részesítette Róth Dániel c. tűzoltó zászlóst, a székesfehérvári tűzoltóság különlegesszer-kezelőjét a rendkívüli téli időjárásban tanúsított helytállásáért. A kiemelkedően teljesítő kollégákat a tárca miniszterhelyettese példaként állította a többiek elé.

Hirdetés

Az ünnepségen, amelyen a Belügyminisztérium vezetésén kívül mások mellett részt vett az országos katasztrófavédelmi főigazgató és az országos rendőrfőkapitány, Kontrát Károly miniszterhelyettes mondott köszöntőt. Az államtitkár úgy fogalmazott, az elmúlt időszak kihívások elé állította azokat a szervezeteket, amelyek a polgárok biztonságáért dolgoznak, felkészültségükről tettek tanúbizonyságot a rendőrök, tűzoltók, polgárőrök és a vízügy munkatársai egyaránt. Kontrát Károly emlékeztetett arra, hogy a most elismerésben részesülők egészségüket, testi épségüket nem kímélve indultak segíteni, bátran, emberségesen viselkedtek. Hozzátette, a kollégák olyan krízishelyzetben döntöttek és cselekedtek jól, amikor más esetleg megfutamodott volna.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere a rendkívüli időjárási helyzetben tanúsított kiemelkedő helytállása elismeréséül jutalomban részesítette a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából Róth Dániel c. tűzoltó zászlóst, a székesfehérvári tűzoltóság különlegesszer-kezelőjét. (A kép bal szélén látható).

A szerkezelő 2017. január 13-án a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság autódaruján látott el gépjárművezetői beosztást. A nap folyamán a rendkívüli hideg időjárásban, mostoha útviszonyok mellett több Veszprém megyei káreset felszámolásában is részt vett, ezen belül kiemelten egy árokba csúszott autóbusz sérülésmentes kimentésében.

AktuálisKatasztrófavédelemtűzoltókitüntetésBelügyminisztériumFejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság