2024.04.23, Kedd
Luxemburgi önkéntesekkel gyakorlatoztak a csókakői és a bodajki tűzoltók
fejer.katasztrofavedelem.hu - Fotó: Rabóczki-Lenger Anett

Luxemburgi önkéntesekkel gyakorlatoztak a csókakői és a bodajki tűzoltók

fejer.katasztrofavedelem.hu

2018.09.09. 23:40

Felkészülési és továbbképzési céllal tartottak közös gyakorlatot a bodajki és a csókakői önkéntes tűzoltók szeptember 5-én, szerdán Csókakőn.

Hirdetés

Az egész napos programon a község köteles, önkéntes polgári védelmi szervezete és a luxemburgi testvérváros önkéntes tűzoltói is részt vettek. A Heffingen városából érkezett tűzoltók a látogatás alkalmával egy műszaki mentési eszközt, védőfelszereléseket és további eszközfejlesztésére nyújtottak át adományt a bodajki és a csókakői önkéntes tűzoltó egyesületnek.

A délelőtt folyamán a csókakői önkéntes tűzoltók részéről Rabóczki Zsolt tűzoltó százados, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa, a móri járási mentőcsoport parancsnoka tartott elméleti felkészítést a résztvevőknek, majd egy korábbi luxemburgi erdőtűzzel kapcsolatos beavatkozás és árvíz elleni védekezés tapasztalatait osztotta meg Antonie van den Heuvel, heffingeni önkéntes tűzoltó. A délutáni gyakorlati foglalkozás keretében Csókakő vízkár elleni felkészülésében vettek tevékenyen részt az önkéntesek. A község polgármesterével egyeztetve a települési csapadékelvezető rendszer részeként egy vízelvezető árkot tisztítottak meg az elmúlt években lerakódott hordaléktól. A kitisztított árokszakaszból körülbelül harminc köbméter hordalékot távolítottak el kéziszerszámokkal.

A luxemburgi önkéntes tűzoltók a látogatás alkalmával egy általuk már nem használt elektromos feszítő-vágó berendezést ajándékoztak a bodajki önkéntes tűzoltóknak, a csókakői önkénteseknek pedig védőruházatot, -sisakot és -csizmákat adtak át, amelyet a két szervezet részére egy eszközfejlesztést segítő adománnyal is kiegészítettek.  

AktuálisFejér megyetűzoltóönkéntesgyakorlatbodajkCsókakőLuxemburg