2021.07.27, Kedd
Székesfehérvári hivatásos tűzoltó a címvédő snowboard bajnok
fejer.katasztrofavedelem.hu

Székesfehérvári hivatásos tűzoltó a címvédő snowboard bajnok

fejer.katasztrofavedelem.hu

2019.02.09. 20:00

Minden télen Kékestetőn gyűlnek össze a tűzoltók, hogy síelésben és terepfutásban mérjék meg magukat. A február hetedikei Országos Tűzoltó Sí- és Téli Terepfutó Versenyen a jó hangulathoz idén verőfényes napsütés is társult.

Hirdetés

A bajnokságon a snowboardosok mezőnyében Berta Bence tűzoltó főtörzsőrmester, a székesfehérvári hivatásos tűzoltóság beosztott tűzoltója aranyérmet szerzett, édesapja pedig a második helyen végzett.

A Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös rendezvényének fő célja az volt, hogy a téli sportokért rajongó tűzoltók szervezett körülmények között, mégis kötetlenül adhassanak számot sítudásukról és terepfutó képességükről. A résztvevők szabad síeléssel indíthatták a napot, délelőtt tíz órakor pedig már rajthoz is állhattak a futók: egy rövid technikai értekezlet után először hét női versenyző, majd huszonegy férfi terepfutó vágott neki a kékestetői futókörnek, nem könnyű pályán. A nők háromezer métert futottak, a férfiak pedig egy hatezer méteres távot teljesítettek, több mint háromszáz méter szintkülönbséggel. A pálya erdőben, csúszós útszakaszon és több centiméteres hóban vezetett keresztül.
 
A terepfutóversenyen Fejér megye színeiben Kovács István tűzoltó őrmester, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója indult, aki síelésben is megmérettette magát Ambrus Sándor tűzoltó zászlós, különlegesszer-kezelővel és Rabóczki Zsolt tűzoltó századossal, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósági Ellenőrzési Szolgálatának munkatársával. A tűzoltók sí- és snowboardversenye egy négyszáz méteres pályán, műlesiklás stílusban zajlott, a dobogóra pedig a legjobb időt teljesítő versenyzők állhattak fel. A snowboardosok közül Berta Bence tűzoltó főtörzsőrmester, székesfehérvári hivatásos tűzoltó állhatott fel a dobogó legfelső fokára, akit a második helyen édesapja, Berta László követett. Berta Bence már negyedik alkalommal nyerte meg a tűzoltók országos snowboard bajnokságát.

A dobogós helyen végzők ünnepélyes keretek között vehették át a megérdemelt érmeket, okleveleket és ajándékutalványokat Tanka László tűzoltó ezredestől, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület alelnökétől és Czinege Lászlóné tűzoltó ezredestől, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettesétől.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyetűzoltósnowboard