2020.10.22, Csütörtök

Hirdetés

Cérnával szedték le a karikagyűrűt a tűzoltók
katasztrofavedelem.hu

Cérnával szedték le a karikagyűrűt a tűzoltók

katasztrofavedelem.hu

2020.10.13. 11:33

Azzal a kéréssel kereste meg egy székesfehérvári nő a megyeszékhely tűzoltóit október 12-én délelőtt a laktanyában, hogy segítsenek levenni gyűrűjét sérülés miatt megduzzadt ujjáról.

Hirdetés

Az asszony elmondta, hogy előző nap kertészkedett, és a gyűrű alatt megszúrta az ujját, ám akkor nem gondolta, hogy komolyabb sérülésről van szó, ám reggelre nagyon bedagadt az ujja.

Az asszony varrócérnát is hozott magával, mert egy videóban látta, hogy annak segítségével könnyen eltávolítható az ékszer. A tűzoltók előtt nincsen lehetetlen, és minden helyzetben szívesen segítenek.

A közösen kidolgozott taktikával pár percen belül lekerült a karikagyűrű a bedagadt ujjról. A tűzoltók a cérna egyik végét átbújtatták a gyűrű alatt, míg a másik végét a gyűrű előtt tekerték rá szorosan az ujjra. Amikor az ékszer alatti cérna végét nagy ívben tekerték le, akkor az így lebomló cérna maga előtt tolta a gyűrűt. Miután az ékszer lekerült a nő ujjáról, láthatóvá vált az alatta lévő sérülés, ezért az egyik tűzoltó a kisfia egyik gyereksebtapaszát is neki ajándékozta.

Helyi hírektűzoltógyűrű