2024.03.19, Kedd
Verhetetlen snowboardban a fehérvári tűzoltó - Berta Bence megvédte címét
szekesfehervar.hu

Verhetetlen snowboardban a fehérvári tűzoltó - Berta Bence megvédte címét

szekesfehervar.hu

2020.02.21. 15:10

A székesfehérvári Berta Bence tűzoltó főtörzsőrmester megvédte aranyérmes bajnoki címét a 2020. évi Tűzoltó Sí- és Téli Terepfutó Versenyen.

Hirdetés

A fehérvári Berta Bence tűzoltó főtörzsőrmester már ötödik alkalommal nyerte meg a tűzoltók országos snowboard bajnokságát.

Évek óta hagyomány, hogy a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság februárban tűzoltó síversenyt rendez. Február 20-án mintegy száz tűzoltó gyűlt össze a Mátraszentistváni Síparkban, hogy részt vegyen a 2020. évi Tűzoltó Sí- és Téli Terepfutó Versenyen.

Az ország tizennégy megyéjéből érkeztek hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltók, valamint családtagjaik, hogy összemérjék tudásukat terepfutásban, síelésben és snowboardozásban. A sportnapot az igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület közösen rendezte meg, az gyönyörű, napsütéses időben zajlott.

A meleg tél ellenére, leginkább a hóágyúknak köszönhetően a pálya tökéletes volt a verseny lebonyolításához. A megjelentek szabad síeléssel indíthatták a napot, délelőtt fél tizenegykor pedig rajthoz álltak a terepfutók: egy rövid eligazítás után négy női versenyző, majd tizenegy férfi futó vágott neki a fagyos, helyenként havas pályának. A vállalkozó szellemű hölgyek a gyönyörű hegyvidéki tájon több mint négyezer métert, a férfiak pedig egy csaknem hatezer méteres távot teljesítettek.

A síelők és snowboardozók a harminc – néhol ötven – centiméteres hóban óriás műlesiklás stílusban tették próbára magukat, női és férfi kategóriában három korcsoportban. A győztesek a legjobb időt teljesítő versenyzők közül kerültek ki. A snowboardosok közül Berta Bence tűzoltó főtörzsőrmester, székesfehérvári hivatásos tűzoltó állhatott fel a dobogó legfelső fokára, akit a harmadik helyen édesapja, Berta László követett. Berta Bence már ötödik alkalommal nyerte meg a tűzoltók országos snowboard bajnokságát.

A dobogós helyen végzők ünnepélyes keretek között vehették át a megérdemelt kupákat, érmeket és okleveleket Czinege Lászlóné tűzoltó ezredestől, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettesétől.

AktuálissnowboardversenytűzoltóSzékesfehérvár