2024.04.19, Péntek
Nádastüzek Fejér megyében
Pexels - illusztráció

Nádastüzek Fejér megyében

fejer.katasztrofavedelem.hu

2018.04.05. 22:00

Több szabadban keletkezett tűzhöz riasztották Fejér megye tűzoltóit április 4-én, csütörtökön délután. Az erős szélben gyorsan terjedő lángok három esetben épületeket és vasútvonalat veszélyeztetett. Nádasdladánynál és Dinnyésnél nádas, Beloiannisznál száraz aljnövényzet, bozótos gyulladt ki.

Hirdetés

A nádasdladányi vasútállomás közelében öt hektáron égett a csóri rét. A felázott, lápos területen a tüzet a beavatkozó egységek csak gyalog, kéziszerszámokkal tudták megközelíteni, amely a nagy füst mellett tovább nehezítette az oltást.

A lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a pétfürdői és a székesfehérvári hivatásos, valamint a polgárdi önkormányzati tűzoltók fojtották el. A 7-es főút közelében, a dinnyési halastó és a vasúti töltés között négy hektáron gyulladt ki a nádas. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a halgazdaság épületét sikerült megvédeni a lángoktól.

A füst miatt a vasúti közlekedés és a sínek közelében dolgozó tűzoltók biztonsága érdekében a katasztrófavédelem ideiglenesen a vonatok sebességének lassítását kérte a vasúttársaságtól.

A tűz oltásához Székesfehérvárról, Pusztaszabolcsról, Dunaújvárosból és Érdről érkeztek egységek. Beloiannisznál ugyancsak a száraz aljnövényzet, nádas, bozótos égett nagy területen. A pusztaszabolcsi és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltóknak egy vízsugárral és kéziszerszámokkal akadályozták meg, hogy a lángok a közeli fenyvesre és a lakóházak udvarára átterjedjen. Személyi sérülés egyik esetnél sem történt.

AktuálisFejér megyetűzoltóNádasdladánynádastűzlángokvízsugár