2024.05.26, Vasárnap

Szent István Király Múzeum

Kedvezményes jegyárakkal búcsúzik hétvégén a Munkácsy-kiállítás

2024.02.17

Aktuális

Vasárnap a meghosszabbított határidő is lejár, a tárlatot rendkívüli érdeklődés övezte.

„A jelmez a táncos második bőre” - kiállítással ünnepel az ötéves Székesfehérvári Balett Színház

2023.11.04

Helyi hírek

Ötéves a Székesfehérvári Balett Színház. Az évforduló alkalmából a Szent István Király Múzeumban rendezett különleges jelmezkiállításon a látogatók betekintést nyerhetnek a társulat művészi munkájába, és megcsodálhatják az elmúlt évek kreatív tervezéseinek gyümölcseit. A tárlatot csütörtökön este nyitották meg a Múzeum Rendházában - olvasható a szekesfehervar.hu honlapján.

Tervásatások kezdődnek ősszel az egykori székesfehérvári koronázóbazilika területén

2023.08.04

Helyi hírek

Tervásatások kezdődnek ősszel az egykori székesfehérvári koronázóbazilika, a Szent István által alapított Szűz Mária prépostsági templom területén, amelyet a csütörtökön megkezdett talajradaros vizsgálat előz meg.

Átadták ezt a több mint ötmilliárdból felújított székesfehérvári múzeumot

2022.03.18

Helyi hírek

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum a Királyok és szentek - Az Árpádok kora című kiállítással nyitotta meg kapuit.

 Pesovár-kiállítás a Szent István Király Múzeumban

2022.01.23

Helyi hírek

A pásztoréletről, Fejér megyei népszokásokról, egykor élt mesterekről és a gyűjtőről hallhatnak majd érdekes történeteket, akik ellátogatnak január 26-án a Pesovár-kiállításra.

Pesovár Ferencre emlékeznek a Szent István Király Múzeumban Fehérváron

2021.11.10

Helyi hírek

A magyar néprajz-, néptánc- és népzenekutatás kiemelkedő alakja több mint 24 éven keresztül volt a Szent István Király Múzeum néprajzos muzeológusa, osztályvezetője. A munkásságáról szóló kiállítást november 13-tól láthatják az érdeklődők.

Még jelentkezhetnek az alkotók a székesfehérvári Csók István Képtár kiállítására

2021.08.25

Aktuális

A közel egymillió forintos összdíjazású tárlatra minden Székesfehérváron élő, vagy a városunkhoz kötődő alkotó adhat be művet.

Kezdődhet a Szent István Király Múzeum központjának felújítása

2020.01.30

Aktuális

A Kormány döntése alapján Fehérvár egy európai színvonalú kulturális beruházással gyarapszik: kezdődhet a Szent István Király Múzeum központjának, a volt ciszter rendház Fő utcai épületének teljes felújítása. A jó hírről Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője számolt be Facebook oldalán.

Repülős emlékmű maradványait találták meg a Vásárhelyi út felújítása közben

2019.06.26

Aktuális

Augusztus végéig újul meg a Vásárhelyi út legrosszabb állapotban lévő szakasza, a beruházás során máris izgalmas történelmi emlékek kerültek felszínre: múlt héten megtalálták egy 1931-ből származó repülős emlékmű maradványait.

Az Év kiállítása 2019 elismerést kapott a székesfehérvári Réber kiállítás

2019.05.16

Aktuális

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum Vonalba zárt történetek (Réber László grafikusművész kiállítása) című, a Hetedhét Játékmúzeumban megnyílt állandó kiállítása kapta „AZ ÉV KIÁLLÍTÁSA 2019” elismerést. A díjat a Magyar Nemzeti Múzeum megújult kertjében a Múzeumok Majálisán adják majd át hétvégén.

Szombaton nyílik a székesfehérvári Szent István Király Múzeum új tárlata

2018.08.07

A Királyi Napok rendezvénysorozatának második napján, augusztus 11-én, szombaton 14 órakor nyitják meg az „akit Jeruzsáleminek nevezünk” - II. András élete és uralkodása című kiállítást a Szent István Király Múzeum Rendház épületének dísztermében.

Vannak még szabad helyek Székesfehérváron a múzeum nyári táboraiban

2018.06.10

Aktuális

Akad még néhány szabad hely a Szent István Király Múzeum nyári táboraiban, amelyekre 5-11 éves gyerekek jelentkezését várják. Lesz táborzászló, amit közösen készítenek el, de kalandok, megoldandó rejtélyek, felfedezésre váró helyek és tárgyak illetve sok játék várja gyerekeket.

Június 30-ig látható Mátyás halotti pajzsának másolata Fehérváron

2018.04.26

A magyar történelem egyik legismertebb uralkodójára emlékezünk ebben az évben. Szerdán megnyílt a Mátyás király halotti pajzsa című tárlat, ennek kapcsán a pajzs kalandos történetéről is hallhattak előadást az érdeklődők a Szent István Király Múzeumban. A tárlat június 30-ig látogatható.

Árpád-ház program - Megkezdődik a székesfehérvári múzeum felújításának előkészítése

2018.04.03

Megkezdődik a székesfehérvári Szent István Király Múzeum felújításának előkészítése, amelyre a magyar kormány mintegy 400 millió forint támogatást biztosít - jelentette be Vargha Tamás (Fidesz) országgyűlési képviselő, az Árpád-ház program miniszter biztosa a város polgármesterével közös, keddi sajtótájékoztatóján.

Ingyenesen látogathatóak a Szent István Király Múzeum kiállítóhelyei a hosszú hétvégén

2018.03.13

A múzeumkedvelők nemcsak a nemzeti ünnepen, hanem az egész hosszú hétvégén ingyenesen látogathatják a Szent István Király Múzeum nyitva tartó kiállítóhelyeit. Kilenc helyszínen várják aktuális és állandó tárlatok a közönséget.

Közkívánatra - Újabb két tárlatvezetés a Munkácsy-kiállításon

2024.02.11

Kultúra

Hétfőn és csütörtökön várják az érdeklődőket, hogy művészettörténész közreműködésével fedezhessék fel a Szent István Király Múzeumban látható Munkácsy-kiállítást.

A Hadtörténeti Múzeum értékeiből nyílt kiállítás Székesfehérváron

2023.08.17

Helyi hírek

A székesfehérvári Királyi Napok keretében a Hadtörténeti Múzeum értékeiből nyílt időszaki kiállítás kedden a Szent István Király Múzeum Rendházban, az intézmény dísztermében pedig a magyar katonazene fényképes történetét bemutató vándorkiállítás kapott helyet.

Az Aranybulla emlékév jegyében rendezik meg a Székesfehérvári Királyi Napokat

2022.08.04

Helyi hírek

Hagyományokkal és újdonságokkal várják az érdeklődőket a programsorozaton.

Megnyílik a Királyok és Szentek – Az Árpádok kora című kiállítás

2022.03.17

Helyi hírek

A tárlat az első napon, március 18-án ingyenesen látogatható.

Adventi programokkal készülnek Fehérváron a Szent István Király Múzeumban

2021.12.08

Helyi hírek

Vasárnap több adventhez kapcsolódó programmal is készül a Szent István Király Múzeum. Folytatódik a Téli Tárlatot kísérő események sora, de lesz koncert, beszélgetések és méhészeti előadás is.

Közlekedéstörténeti kiállítás nyílik a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeumban

2021.09.04

Kultúra

A MOGIM kiállítótermében többek közt a székesfehérvári Szent István Király Múzeum időszaki kiállításának anyagát is bemutatják.

Október végére elkészül a székesfehérvári Szent István Király Múzeum felújítása

2021.02.15

Helyi hírek

A megújuló múzeumépület a Királyok és szentek - Az Árpádok kora című kiállítással nyitja majd meg a kapuit.

Új igazgatója van a székesfehérvári Szent István Király Múzeumnak

2019.12.23

Kultúra

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma levélben tájékoztatta Székesfehérvár polgármesterét, hogy a Székesfehérvár Közgyűlése által igazgatóvá választott Pokrovenszki Krisztián pályázatát átgondoltnak és megalapozottnak tartja, a jogszabályok által a minisztert megillető véleményezési jogkörben eljárva az eddigi igazgatóhelyettest a Szent István Király Múzeum igazgatói feladatainak ellátására alkalmasnak tartja.

Az Ikarus-gyár történetéről nyílt kiállítás Székesfehérváron

2019.05.29

Kultúra

Az Ikarus - A busz címmel az Ikarus-gyár történetéről nyílt időszaki kiállítás kedden Székesfehérváron, a Szent István Király Múzeumban.

Új múzeumigazgatót választott pénteken Székesfehérvár képviselőtestülete

2019.01.18

Kultúra

Pénteken délelőtt tartotta idei első ülését Székesfehérvár képviselőtestülete, melyen Pokrovenszki Krisztiánt választották a Szent István Király Múzeum igazgatójának.

Megnyílt a Fehérvár Szalon 2018 kiállítás

2018.06.28

Megnyílt szerdán a Fehérvár Szalon 2018 kiállítás, amely - kapcsolódva a város barokk emlékévéhez - kortárs képzőművészek barokk inspirációit gyűjtötte egybe.

Középkori tölgyfa cölöpsort is találtak a fehérvári Szent István Király Múzeum ásatásánál

2018.06.06

A Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületének hátsó udvarán, a szoborpark területén végeztek ásatásokat a régészek, ami a napokban fejeződött be.

Barokk emlékévet rendez Székesfehérvár

2018.04.23

Kultúra

Székesfehérvár áprilistól decemberig tartó rendezvénysorozattal tiszteleg a barokk kor előtt, amely a város számára a megújulást, az újjászületést jelentette.

Megújul a székesfehérvári Szent István Király Múzeum

2018.03.21

A kormány 1,2 milliárd forinttal támogatja az Árpád-ház Program első ütemében megvalósuló tudományos-szakmai alprogramokat.

III. Béla életét bemutató kiállítás nyílt Székesfehérváron

2018.02.08

Tárlatvezetésre várták az érdeklődőket a III. Béla király (1172-1196) „Teste Fehérvárott nyugszik” című kiállításra a Szent István Király Múzeum Fő utcai épületébe szerdán délután.