2024.04.27, Szombat
Közkívánatra - Újabb két tárlatvezetés a Munkácsy-kiállításon
Fotó: szekesfehervar.hu

Közkívánatra - Újabb két tárlatvezetés a Munkácsy-kiállításon

Forrás: szekesfehervar.hu

2024.02.11. 08:11

Hétfőn és csütörtökön várják az érdeklődőket, hogy művészettörténész közreműködésével fedezhessék fel a Szent István Király Múzeumban látható Munkácsy-kiállítást.

Hirdetés

A nagy érdeklődésre való tekintettel újabb tárlatvezetéseket szervez a Szent István Király Múzeum Domány Adél művészettörténész közreműködésével a Munkácsy Székesfehérváron című kiállításban. Két alkalommal, február 12-én, hétfőn, valamint február 15-én, csütörtökön várják az érdeklődőket - olvasható a szekesfehervar.hu oldalon. 

A Munkácsy Székesfehérváron – Válogatás Pákh Imre gyűjteményéből című kiállítás tavaly szeptemberben érkezett a Szent István Király Múzeum Rendház épületébe, ahol azóta már több mint húszezren láthatták hazánk legismertebb festőjének műveit. A 2005-ben indult tárlat több mint hatvan festményt, valamint nyolc grafikai munkát mutat be, de a látogatók találkozhatnak más alkotók Munkácsyról készített festményeivel is.

Most újabb két alkalommal kalauzolja végig az érdeklődőket a kiállításban Domány Adél, a Szent István Király Múzeum művészettörténésze.

Regisztrálni kell az eseményre

Előbb február 12-én, hétfőn 15.00 órától, majd február 15-én, csütörtökön 15.00 órától tudhatnak meg érdekességeket Munkácsy Mihályról és a látható művekről. A kiállítóterek korlátozott befogadóképessége miatt a tárlatvezetésekre előzetes regisztráció szükséges a [email protected] e-mail címen, legkésőbb február 9-én, 12.00 óráig. A tárlatvezetések a kiállításra megváltott, érvényes jeggyel vehetők igénybe. A Munkácsy Székesfehérváron – Válogatás Pákh Imre gyűjteményéből című kiállítás február 18-ig látható Székesfehérváron. További információ ezen az oldalon.

KultúraSzékesfehérvárMunkácsySzent István Király Múzeumtárlatvezetés