2024.04.16, Kedd
Pesovár Ferencre emlékeznek a Szent István Király Múzeumban Fehérváron
Fotó: szikm.hu/Pesovár Ferenc

Pesovár Ferencre emlékeznek a Szent István Király Múzeumban Fehérváron

szekesfehervar.hu

2021.11.10. 10:55

A magyar néprajz-, néptánc- és népzenekutatás kiemelkedő alakja több mint 24 éven keresztül volt a Szent István Király Múzeum néprajzos muzeológusa, osztályvezetője. A munkásságáról szóló kiállítást november 13-tól láthatják az érdeklődők.

Hirdetés

Pesovár Ferenc munkássága Székesfehérvár örök legendája lett és lesz

Egy élet e tánc, melyben lélek a dal” címmel rendeznek kiállítást Pesovár Ferenc munkásságából november 13-án, szombaton 11.30-tól - számolt be róla a szekesfehervar.hu.

A megnyitón köszöntőt mond Vargha Tamás államtitkár, dr. Cser-Palkovics András polgármester és Pokrovenszki Krisztián, a Szent István Király Múzeum igazgatója. A kiállítást dr. Felföldi László néprajzkutató nyitja meg.

A szervezők több fellépővel is színesítik a megnyitó programját. Közreműködik Belegrai Tamás régész, Hahn-Kakas István Örökös Aranysarkantyús táncos, Vakler Anna, a Pesovár Ferencről elnevezett díjjal rendelkező népdalénekes, a Tilinkó Zenekar, valamint több Fricsay-, illetve Székesfehérvárért-díjas népzenész.

A kiállítás 2022. április 30-ig, keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között látogatható. A megnyitón való részvétel védettségi igazolványhoz és maszkviseléshez között. A múzeum további programjairól a szikm.hu oldalon értesülhetnek az érdeklődők.

Helyi hírekkiállításSzékesfehérvárSzent István Király Múzeum